Bursa 1 Şubesi

MÜEZZİN OĞLUNDAN MEMUR-SENE ZİYARET

                                        MÜEZZİNOĞLU’NDAN MEMUR-SEN’E ZİYARET

 

              Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, sendika başkanları ve üyeleri ile birlikte Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu sendika binasında ağırladı.

 

            AK Parti’den Bursa milletvekili adayı olması ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla ve STK’larla bir araya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun durağı Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği oldu. AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse,  Memur-Sen İl Temsilciliği’ne bağlı Şube Başkanları ve üyelerin katıldığı ziyarette Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na sendika üyelerinin sıkıntılarını ve taleplerini dile getirdi.

 

 NUMAN ŞEKER: “ŞİDDET İÇİN GEREKEN TEDBİRLER ALINSIN”

             Konuşmasında son zamanlarda eğitim ve sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddete dikkat çeken Numan Şeker, “AK Parti iktidarının ve hükümetinin bu noktada biraz daha tedbirler alması gerektiğini düşünüyoruz. Sağlık bakanlığı şiddette maruz kalan doktorların ya da sağlık çalışanlarının yanında yer aldığını görüyoruz. Bursa’da son bir yıl içerisinde 12 öğretmen arkadaşımız bıçaklı saldırılara maruz kaldı. Aynı hassasiyeti milli eğitim bakanımızdan da bekliyoruz. Artık şiddete karşı önlemlerin alınması gerektiğini de buradan ifade etmek istiyorum” dedi. 

 

 

ŞEKER: “SAĞLIK ÇALIŞANLARI YIPRANMA PAYINI DÖRT GÖZLE BEKLİYOR”

        Bakan Müezzinoğlu’na Cumhurbaşkanının yıpranma payıyla alakalı sağlık çalışanlarına verdiği müjdeyi de hatırlatan Şeker, “Sağlık çalışanlarımız yıpranma paylarının ödenmesini dört gözle bekliyor. Lisans tamamlamanın verilmesi ve özellikle de kurumlarda kreş açılması ile ilgili sağlık çalışanlarının bir takım istekleri var. Ağustos ayı içerisindeki toplu sözleşmeye kalmadan bu sorunlar hal olur. İnşallah bu toplu sözleşmede de bakanımızın desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

 

ŞEKER: “ÇATILARA RAĞMEN MAYIS AYINDA DESTAN YAZDIK”

          7 Haziran Genel Seçimi’ni İstiklal Savaşı gibi gördüklerinin altını çizen Şeker, “Özellikle sendikal anlamda çalışmalarımıza baktığımızda Memur-Sen’in karşısında bütün sendikaların Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olduğu gibi çatılar oluşturduğunu gördük. Kamu-Sen, KESK gibi diğer bütün sendikaların hepsi bir araya gelip; Mayıs ayındaki mutabakat metinlerinde yetkinin bize geçmemesi için mücadele verdi. Biz bu bütün çatılara rağmen hem Bursa yerelinde hem de Türkiye genelinde 11 iş kolunda da  yetkili sendika olarak, hamd olsun Mayıs ayında da destan yazdık. Bu gücü de inşallah, kamu çalışanlarının yararına kullanmak için gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

 

MEHMET MÜEZZİNOĞLU: “EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ MİLLETİN İRADESİ”

           Seçim atmosferine 5 gün kalmasına rağmen birilerinin yine kapalı kapılar ardında milli irade ve milletin kaderi oynayacak zeminler aramaya çalıştıklarını belirten Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Bu anlamda biz AK Parti olarak kurulduğumuz günden bugüne; bütün herkesin milleti adına, milletin değerlerini ön plana alan bir yolcuğu 14 yıldır götürmeye çalışıyoruz. Tabi burada en büyük gücümüz milletin iradesidir. İnşallah 7 Haziran akşamı bu milli iradenin verdiği güçle ve destekle başta Memur-Sen olmak üzere bu misyonun mensupları olan diğer sivil toplum dinamikleri ile birlikte bu ülkenin medeniyet yolculuğunda hak ettiği noktalara ulaşacaktır. Bu yalnız 78 milyon nüfuslu ülkemiz için değil; dünyanın diğer mazlum ve mağdur milletleri adına sorumluluğumuz büyük” dedi.

 

 

 

 

BAKAN MÜEZZİNOĞLU: “FOTOĞRAFIN SADECE BİR YÜZÜNE BAKMAMALIYIZ”

           Eğitimdeki ve sağlıktaki şiddete değinen Bakan Müezzinoğlu, “AK Parti döneminde sağlık ve eğitimdeki şiddetteki artıştan bahsederken fotoğrafın sadece bir yüzüne bakarsak kendi kendimize de haksızlık yaparız. Bugün, hafta sonunu da katıp böldüğümüzde her gün için 1 milyon 100 bin hastadan bahsediyoruz. Bununla birlikte hastanın yanındaki refakatçiyi de sayarsak 2 buçuk milyona yakın insandan bahsetmiş oluruz. Bu iki buçuk milyon insanda konfeksiyon dükkanından gömlek veya çeyiz mağazasından evine veya düğününe ev eşyası almaya gitmiyor. Hasta; derdi, sancısı, korkusu, tereddüttü, merakı var. Derdine derman aramaya gidiyor. Dolayısıyla her gün 2 buçuk milyon insanla muhataplığı AK Parti iktidarı döneminde biz bu ülke insanına kazandırdık” diyerek, şöyle devam etti: “Katliama baktığımızda kişi tedavi olmamasına veya insani anlamda bir sorunu yok. Kaderin cilvesi öyle bir şey ki benim canım sıkıldı deyip vuruyor. Bu tür hekime, sokakta birine ya da bir siyasetçiye rahatlıkla saldırabilmektedir. Burada yasa ya da tedbirin ötesinde en başta insanı ruhen, fiziken, sosyal yöndeki ve manen, madden sağlıklı yetiştirecek süreçlere hep birlikte sahip çıkmalıyız.”

 

 

MÜEZZİNOĞLU: “CUMHURBAŞKANIMIZIN SÖZÜNÜ YERDE BIRAKMAYIZ”

      Cumhurbaşkanının sağlık çalışanları için ve verdiği sözü de yakın zamanda gerçekleştirileceğini  vurgulayan Müezzinoğlu, “Özellikle 24 saat çalışan sağlık çalışanlarımızla ilgili Cumhurbaşkanımızın verdiği yıpranma payı sözünü yerde bırakmayız. Seçim sonrası meclisimizin ilk gündemlerinden biri bu olacaktır. Kreş konusu bizim bütün yeni projemizde hasta yatak sayısına göre kreş talebimiz var. Eski hastanelerde binanın fiziki yapısından dolayı bazen zorluk yaşanabilmektedir. Geçici çözümler bulmaktayız. Önümüzdeki bir iki yıl içerisinde de bu konuda da önemli mesafeler kat etmiş olacağız” diyerek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Türkiye, derdi paylaşarak azaltmayı bilen; yarınlara karşı büyütmek istediği mutlulukları ve hedefleri olan bir ülke. Tek ihtiyacı; milleti merkezde alan, milletin geleceğini dert edinen, hak ve hukukunu koruyan güçlü bir siyasi istikrardır.”