Bursa 1 Şubesi

Eğitimde Artan Şiddete Dur Dedik, Meclisten Yasal Düzenleme İstedik

Öğretmene yönelik şiddet konusunda duruşumuz net, kararımız ret !

Bursa'da eğitim çalışanına yönelik şiddet olaylarına karşı bir günlük iş bırakma eylemini yoğun katılımla gerçekleştirdik.

Şeyh Edebali'nin "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" sözüne ses, kurşunlara hedef olup şehit olan okul müdürümüzden veli tarafından görev mahallinde yumruklanan öğretmenimize, teröre kurban verdiğimiz Şehit Aybüke'den Şehit Necmettin'e varana kadar tüm şehit ve gazi öğretmenlerimize nefes olduk; bir gün iş bırakarak alanları doldurduk ve yeter artık dedik.

İşletilen sistem ve yürütülen yaklaşımlar dolayısıyla Öğretmenin itibarının toplum ve öğrenci nezdinde erozyona uğradığı son zamanlarda, oluşan bu durumun eğitimde şiddeti de beraberinde getirdiği ay ve güneş kadar gerçektir. Öyleyse Eğitim Bir Sen'in uzun zamandır talep ettiği ve yakın zamanda hayata geçirilen Öğretmen Meslek Kanunu'nun gerçek bir meslek kanunu olabilmesi için öğretmen yetiştirme politikasından öğretmene yönelik şiddetin yasal düzenleme ile tarif edilerek öğretmenlerin itibarının, can ve çalışma güvenliğinin sağlanması gerekmektedir.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasıyla öğretmenlerin sesi ve güvenli limanı olduk, yetkili sendika olarak Hükümet ve Meclis'ten yasal düzenleme istedik.

Sadece gürültü çıkaran, ne yapılsa gözü kapalı karşı çıkan, istemezükçü,  sorumsuz ve sorunlu sendikacılık anlayışıyla hareket edenlere inat ufuk açan, yol gösteren, doğruyu taktir ve yanlışı tenkit eden, eleştirmekle kalmayıp doğru formulü de sunan, sorun çözen, sorumlu sendikacılık görevini hakkıyla yerine getiren bir teşkilat olarak imza kampanyamızı başlattık ve yanısıra da sosyal medyada toplumun dikkatini çektik.

Şube Başkanımız Ramazan ACAR'ın seslendirdiği basın açıklamamızın ardından duyarlı ve sağduyulu üyelerimiz, yasal düzenleme taleplerini içeren dilekçeleri imzalayarak eylemin basın açıklaması kısmını sona erdirdi.

Katılım ve destekleri için üyelerimize teşekkür ediyor, bu türden elim hadiselerin son bulmasını, bir canı daha kaybetmeden bir an evvel yetkili kurum ve kurulları göreve davet ediyoruz.