Bursa 1 Şubesi

Bizimle Doğu Karadeniz Turu'na Var mısınız?

 2 Ağustos’ta Başlayacak Doğu Karadeniz Yaylalar Turu (5 Gece – 6 Gün )  ( Yarım Pansiyon 3- 4 Yıldızlı Otellerde ) üyelerimize 7000 lira olan geziye katılmak ve ayrıntılı bilgi için web sitemizi ( https://bursa1.ebs.org.tr/manset/3269/bizimle-dogu-karadeniz-turuna-var-misiniz ) ziyaret edebilir veya 0507 754 21 24   nolu telefonu arayabilirsiniz.
 BURSA EĞİTİM BİR-SEN DOĞU KARADENİZ YAYLALAR TURU
(4 Gece – 5 Gün ) ( Yarım Pansiyon 3- 4 yıldızlı otellerde )
 
1. Gün : Akşam Saat 19.00’da Sendikamızın belirlenen noktadan Hareket. Eskişehir - Ankara – Kırıkkale – Çorum - Samsun yol güzergahında vereceğimiz molalarla beraber yolumuza devam ediyoruz. Samsuna varış.
MYHOUSE otelde açık büfe kahvaltımızı aldıktan sonra ilk olarak Bandırma Vapuru, Atatürk Anıtı, Tütün İskelesi gezimizi yaptıktan sonra öğle yemeğimizi Trabzon’da meşhur Akçaabat köfte olarak alıyoruz.(ekstra) Şimdiki Durağımız Trabzon’un yaklaşık 500 rakımlı yüksek noktasındaki Atatürk Köşkü ziyareti ardından Telkari ve Kazaziye gümüşlerinin üretimi hakkında Tuğana Gümüş firmasından bilgi alıyor ve alışveriş molası veriyoruz. Daha sonra önceleri müze olan şimdi Ayasofya Camii’ni gezip konaklayacağımız otele geçiyoruz.
 
2. Gün : Sabah kahvaltımızı otelde yaptıktan sonra Rize Fındıklı ilçesine bağlı Çay-Fındık ve Kivi bahçelerinin bulunduğu muhteşem Laz konaklarının da fotoğraflandığı bir Laz köyü olan Çağlayan köyüne gidiyoruz. Daha sonra öğlen yemeği için Hopa’da molamızı veriyoruz. Öğlen yemeği ardından Artvin ilinin Borçka ilçesinde yer alan Karagöl, Karadeniz'in cenneti andıran güzelliklerinden birisi. Dünyanın en güzel göllerinden birisi olan Borçka Karagöl’e hareket ediyoruz. (EXTRA 120 TL) Ardından Rize'nin Ardeşen ilçesinden Yukarı Kaçkar Dağlarına doğru çıkıyoruz. Solumuzda Fırtına Vadisi ve Deresi ve Tarihi Kemer Köprüler eşliğinde önce Pastacılarıyla Meşhur Çamlıhemşine oradan Ayder Yaylasına çıkıyoruz. akşamın ilerleyen saatlerinde otelimize yerleşiyoruz.
 
3. Gün : Otelimizde kahvaltımızı aldıktan sonra yayla gezimize başlıyoruz. Gelin tülü şelalesi ve güzel bir yayla yürüyüşü yapıyoruz. Ardından(ekstra katılmak isteyenler için) Sevdaluk dizisinin çekildiği yer olan Çinçiva köyüne geçiyor dere kenarında yürüyüş yapıp Çinçiva köprüsüne çıkıyoruz ve burada fotoğraf molası veriyoruz.Daha sonra Karadeniz’in en güzel şelalesi olan Palovit Şelalesi’ne geçiyor ve Şelale yanında fotoğraf çekiniyoruz. (EXTRA 120) Ardından CUMA NAMAZI için mola verip sonrasında yemeğimizi almak üzere Pınar Alabalık Tesislerine geçiyoruz. Öğle yemeğimizi İçerisinde Tarihi Su Değirmeni bulunan Ayder Doğasında veriyoruz. Burada Alabalık havuzlarını görebilirsiniz. Burada yöresel yemeklerimizi ve meşhur balığını yedikten sonra (ekstra) Yolumuzun üzerinde bulunan Meşhur Rize Bezi dokuma atölyesini görüyor ve alışveriş için mola veriyoruz. Burada Bayanlar başlarına bağlamak için Keşan ve Puşi satın alabilir. Alışverişlerimizi yapıyor, botanik bahçelerinde çay molası veriyor ve Molamızın ardından yine yolumuzun üzerinde bulunan Dünyaca ünlü Sürmene bıçaklarının yapıldığı atölyeler ve mağazalarında mola veriyoruz. Arzu  eden misafirlerimiz Kemençe, Sürmene Bıçağı, Trabzon Kurabiyesi, Trabzon Ekmeği, Kıtlama Şekeri, Trabzon Sepeti vb.. gibi alışveriş yapabilir. Ardından otelimize geçiyoruz.Dinlenme akşam yemeği ve geceleme. 
 
4. Gün : Otelde alacağımız kahvaltı sonrası Karadeniz çaylarının üretimi hakkında ve çay demlemenin incelikleri ve çay hakkında merak ettiğiniz diğer konularda uzmanından bilgi alacağımız Vatan Çay çay           fabrikasını ziyaret ediyoruz. Çay fabrikası ziyaretimizin sonrsında Uzungöl’e doğru hareket ediyoruz. Uzungöl’de gezi ve serbest zaman ardından Sümela Manastırı yolu üzerinde bulunan Altındere tesislerinde öğle yemeği için mola veriyoruz. Öğlen yemeği sonrasında Altındere Milli Parkı içerisinde yer alan ve “Bulutların  üstündeki Manastır.” olarak ifade edilen Sümela Manastırının; misafirhane, kütüphane ve kutsal ayazma bölümlerini ziyaret etmek için Milli park içerisinde bulunan minibüsler ile (ekstra 25 TL SERVİS) isteyen misafirlerimiz rehberimiz eşliğinde Manastır’ın zirvesine çıkıyor ve ziyaretlerimizi tamamlıyoruz. Daha sonra konaklama yapacağımız otelimize geçiyoruz. 
 
5. Gün: Sabah kahvaltımızdan sonra Giresun’a 45 km, Dereli İlçesine 13 km mesafede olan Kuzalan Şelalesi ve Mavi Göl Tabiat Parkına gidiyoruz. Ardından Ordu’ya doğru hareket ediyor ve Ordu’da öğlen yemeğimizi alıyoruz. Daha sonra Ordu şehir manzaralı Boztepe’ye teleferik ile çıkıyoruz. (EXTRA) Boztepe’de dinlenme ve serbest zaman ardından Bursa’ya doğru hareket ediyoruz ve bir başka İkraTur organizasyonunda buluşmak dileğiyle vedalaşıp turumuzu sonlandırıyoruz.
 
Kuzalan Şelalesi ve Mavigöl Tabiat Parkı Hakkında Kısa Bilgi
Kuzalan Şelalesi, Mağaralar, anıt ağaçlar,tarihi değirmenler gibi zengin güzelliklerinin yanında pek çok canlı çeşitliliğine , farklı bir ekosisteme ev sahipliği yapmaktadır.60 farklı familyaya ait 129 bitki türü, 36 familyaya ait 105 kuş türü de tabiat parkı içinde yer almaktadır. Ayrıca; tarihi güzelliklerden Manastırlar, Kaleler, Kemer Köprülerde göze çarpar. Tabiat Yürüyüşü, foto safari, bisiklet safari, atv, kaya tırmanışı, olta balıkçılığı, kuş gözlemciliği yapılabilmektedir.
Giresun’a 32 km. uzaklıkta bulunan, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde sodalı suyun dere halinde aktığı tek yer olma özelliğine sahip. Mavi Göl özellikle belirli aylarda turkuaz rengine bürünmektedir. Büyüklü küçüklü 3 gölden oluşan, halk arasında 'Sodalı Göl' diye adlandırılan Mavi Göl'ün suyu, kireç taşları ve sodalı suyun etkisiyle turkuaz rengi almaktadır.
 
 
ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER
ULAŞIM GİDİŞ – DÖNÜŞ ( LÜKS OTOBÜSLERLE )
4 GECE KONAKLAMA ( 3-4 YILDIZLI OTELLER )
5 SABAH KAHVALTISI 4 AKŞAM YEMEĞİ
MEŞHUR HAMSİ KÖY SÜTLACI ( İKRA TUR İKRAMIDIR )
ULAŞIM ESNASINDA ÇEŞİTLİ İKRAMLAR
ÇEVRE GEZİLERİ
MİLLİ PARK GİRİŞ ÜCRETLERİ
ZORUNLU SEYAHAT SİGORTASI
BÖLGE KOKARTLI REHBERLİK HİZMETLERİ
İKRA TUR REHBERLİK HİZMETLERİ
 
 
 
ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
 
- Öğle yemekleri (bir kişi,  ortalama günlük 200tl tutarındadır.)
- Müze ve ören yerleri giriş ücretleri (T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı tüm müzelerde “MüzeKartı”ndan faydalanabilirsiniz.)
- Tur sonu Eskişehir’e dönüş günü akşam yemeği
 
 
Acenta Bilgilendirme
 
Acentamız gezi içeriğine bağlı kalmak koşuluyla gezi güzergahında değişiklik yapma hakkına sahiptir.
Rehberimizin tur sırasında verdiği saatlere misafirlerimizin uymaması sonucu, tur programında yazdığı halde gezilemeyen yerlerden acentamız sorumlu değildir.
Gezinizin rahat geçmesi bakımından rahat kıyafetler ve spor ayakkabı tercih ediniz…
Yaylalardaki iklim değişikliğinden dolayı yanınızda yağmurluk vs. bulundurmayı ihmal etmeyinJ
Talebin durumuna bağlı olarak katılımcı sayısı 12-15 kişi ise 17 kişilik lüks minibüsler, 15-27 kişi ise 27 kişilik lüks midibüsler; 30 kişiden daha fazla olması durumunda ise turumuz 46 kişilik lüks otobüsler ile gidilecektir.
Tur iptal şartları; tur hareketine 15 gün kala yapılan iptallerde ödemenin tamamı iade edilir. 14 – 7 gün arası yapılan iptallerde toplam tutarın % 50’si, 6 – 1 gün kala yapılan iptallerde % 100’ü kesilir.