Bursa 1 Şubesi

BUNLAR SENDİKACI MI ? YOKSA...........Mİ ?

Sözüm ona bu sendikacı bozuntuları her yıl aynı tehdit ve şantaj ları yapıyorlar. tabii ki bu sene bu tehditleri hiç kimse yutmuyor. Bunların hesabı hukuki yollardan sorulacak. Bizim işimiz hukuk çerçevesi içerisinde olacak. Nasıl sahte imzalarla üye yaptıklarını tespit ettik. Bunların hesabını soracağız. Okul müdürleri vasıtası ile öğretmenlerin haberi olmadan sahte üyelikleri doldurup mal müdürlüğüne sendika aidatı nı yatırıp yetkiyi nasıl aldıklarını, bunlara bu yıl göstereceğiz.

 

 

Bunların sıkıntıları bu sene bu sahtekarlıkları yapamadıkları için, istifa eden öğretmenleri tehdit ederek ,hatta bayan öğretmen arkadaşlarımıza akla hayale gelmeyecek, hiçbir ahlaki kurala sığmayacak hakaretlerle, küfürlerle tehdit ederek istifa formlarını geri aldırmaya çalıştıklarına şahit oluyoruz. Bazı okullarda Türk-Eğitim-Sen'den istifa edip sendikamıza geçen arkadaşlarımız olduğunda hemen bu sendikacılar okula gidip istifa nedenini müdürden sorarak şantaj ve tehdit etme yolunu seçiyorlar. bir imam hatip lisesi'nde Eğitim-Bir-Sen'den 5 kişi istifa ettirip kendi sendikalarına geçirdiğinde biz hiçbir zaman gidip okul müdürüne hesap sormadık. Öğretmen arkadaşlarımıza da hesap sormadık. Böyle bir hakkımız da yok. Herkes hür iradesiyle istediği yerde istediği sendikada bulunma hakkına sahiptir.

Sendikal gücümü kullanarak ben sendikacıyım istediğime hakaret ederim istediğime küfrederim ve bu yolla sendikacılık yaparım deme zamanı geçmiştir. Kamu çalışanları bunların içyüzünü görüyor. bundan sonra da bunların hesabını mahkemeler önünde soracağız. Bir okula gidip zorla onuncu yıl marşı'nı ana sınıfındaki öğrencilere okutturarak sendikacılık yaptığınızı zannedeceksiniz, başka bir okulda (engelliler okulunda) Çanakkale haftası ile ilgili bir program yapıp da başörtülü öğrencileri o programa almayacaksınız ve sendikacılık yaptığınızı iddia edeceksiniz. Türk–Eğitim-Sen'li öğretmene bunun hesabı sorulacak.

Bir taraftan milliyetçilikten dem vuracaksınız, vatanseverlikten den bahsedeceksiniz, diğer taraftan da Çanakkale haftası ile ilgili program yapıp başörtülü 6 öğrenciyi bu programa almayacaksınız. Başörtülü öğrenciyi üniversitede derse almadığı için öğretim görevlisinin şu anda nerede olduğunu bu arkadaşlarımız herhalde bilmiyor. Bunu da bu yasakçı öğretmene hatırlatmak istiyorum. Bundan sonra bunların anladığı dilden sendikacılık yapacağız .ama hukuk çerçevesi içerisinde, biz arkadaşlarımız zarar görmesin, belki yanılarak bir kere hata yapmış olabilirler diye insanî ve islamî düşündük, ama maalesef bu sendikacılar bu sahtekarlıkları bu tehdit ve şantaj ları alışkanlık haline getirdiler. Bunun için de, bunların karşısında sessiz kalmayacağız hesaplarını soracağız.