Bursa 1 Şubesi

MERHAMET VE ŞEFKATİN ZİRVESİ ANNEDİR.

EĞİTİM-BİR-SEN’DEN ANNELER GÜNÜ KUTLAMASI

            Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, “Bizim medeniyet kodlarımızda 365 gün Anneler Günü’dür” dedi.

Annelerin çalışma şartlarına dikkat çeken Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi Kadın Kolları Başkanı Neriman Tok Çokgezer, çalışma hayatında aktif rol alan annelerin asli görevlerini yerine getirebilmesi adına yetkililerden çalışma şartlarının esnekleştirilmesini istedi.

 

           

            10 Mayıs Anneler Günü ile ilgili sendika binasında basın açıklaması düzenleyen Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi Kadın Komisyonu, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

             

 

         Ülkemizde her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar gününde kutlanan Anneler Günü’nü Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi de unutmadı. Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi Kadın Komisyonu, Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker’in de katılımıyla sendika binasında yaptığı basın açıklaması ile tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

 

           

              Sendika üyelerinin de katıldığı basın açıklamasında Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, medeniyetimizde ve değerlerimizde 365 günün Anneler Günü olduğuna dikkat çekerek, “Her ne kadar Avrupa’dan bize ithal gelen bir gün olsa da yine annelerimizi bir gün hatırlamak güzel bir duygudur. Ama bizim düşünce dünyamızda, medeniyetimizde ve değerlerimizde 365 gün Anneler Günü’dür. Ömrümüz boyunca annelerimizi hatırlamamız gerektiğinin bilincindeyiz” dedi.

 

NUMAN ŞEKER: “15 ASIRDIR ANNELER MEDENİYETİMİZDE HATIRLANMAKTADIR”

            Batı dünyasında 1872 yılında beri anneler hatırlanırken; bizim medeniyetimizde 15 asırdır annelerin hatırlandığını ifade eden Başkan Numan Şeker, “Asırlar önce Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (S.A.V.)'in cenneti annelerin ayakları altına sermiş ve ümmetine çok az beddua etmiştir. Ama bir gün Peygamber Efendimiz, hutbe okurken ‘burnu yerde sürünsün, burnu yerde sürünsün’ diye hitap ediyor. Cemaat bunu duyunca şaşırıyor. Cümlenin peşine ‘anne ve babası ihtiyarlayıp çocuğunun bakımına muhtaç olduklarında onlara iyi davranmayıp, hayır dualarını alamayıp cennete giremeyenlerin burnu yerde sürünsün’ diye Peygamber Efendimiz, beddua ediyor. Bu anlamda bizim medeniyetimizde 15 asırdan beri anneler hatırlanmaktadır” şeklinde konuştu.

 

ŞEKER: “DÜNYADA ANNELERİN AKAN GÖZYAŞLARINI DİNDİRMEK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

                  Ülkemizde bu anlamlı günü huzurlu ve mutlu bir gün olarak kutlandığının altını çizen Numan Şeker, dünyanın pek çok ülkesinde hep annelerin gözyaşlarına şahit olduklarını belirterek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Filistin’de Irak’ta, Suriye’de dünyanın birçok yerinde anneler, gözleri önünde çocuklarını ve eşlerini kaybediyor. Maalesef akan gözyaşı da hep annelerin oluyor. Hem Memur-Sen hem de Eğitim-Bir-Sen camiası olarak 850 bin üyesi ile Türkiye’de ve dünyada annelerin akan gözyaşlarını dindirmek için hamd olsun sonuna kadar mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu vesile tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum.”

 

NERİMAN TOK ÇOKGEZER: “ANNELİK AŞKTAN ÖTE AŞKI AŞAN BİR DUYGUDUR”

              “Annelik biyolojik bir hal değil; bir ruh ve bir şuurdur” diyen Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi Kadın Kolları Başkanı Neriman Tok Çokgezer, “Dünyada hiçbir varlığa bahşedilmeyen insanüstü duyguların bir gönülde toplanması ve orada tezahür etmesidir. Nasıl ki aşk tarif edilemez bir duygu ise annelikte tarifi mümkün olmayan, aşktan öte aşkı aşan bir duygudur” dedi.

 

ÇOKGEZER: “HUZURLU BİR TOPLUM OLUŞTURULMASINDA ANNELERİN ROLÜ ASLA İNKAR EDİLEMEZ”

           Bir kültürün yaşatılması kadar huzurlu bir toplumun oluşturulmasında da annelerin rolünün asla inkar edilemeyeceğini söyleyen Neriman Tok Çokgezer, “Uzun yıllardır ülkemizde oluşturulan terör belası herkese zarar vermiş ve en çok da annelerin yüreklerini yakmıştır. Annelerin gözyaşlarının dinmesi için milli birlik ve kardeşlik yolunda atılacak her adımda Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak, biz de varız” diye konuştu. Ülkemizde çalışma hayatında aktif rol alan annelerin asli görevlerini yerine getirebilmesi adına yetkililerden çalışma şartlarının esnekleştirilmesini isteyen Çokgezer, sözlerini şu cümlelerle noktaladı: “Geleceğe umutla bakan çalışkan, idealist, şefkat ve merhamet eksenli bir neslin yetiştirilmesinde en büyük katkıyı sunma görevi olan annelerin ve yüreği annelik hissi ile dolu kadınların Anneler Günü’nü kutluyorum.”

 

              

                Basın açıklamasının ardından Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, Anneler Günü dolayısıyla Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi Kadın Kolları Başkanı Neriman Tok Çokgezer’e çiçek takdim etti.