Bursa 1 Şubesi

UFKUNDA ÜYESİ, ÜLKESİ VE YERKÜRE OLAN BİR HAREKETİZ

Üye, ülke ve yerküre

Yeni dönemde en büyük mefkure!

Sivil toplum teşkilatı olarak sahada ve masada gösterdiği duruş ile doğruyu taktir, eksik ve yanlışı  tenkit eden yapıcı üslupla yetkili sendika olmanın hakkını verirken 800'den fazla kazanımı da çalışanların hanesine yazdırdık. Emeksiz yemek de rahmet de olmaz. Olanı "kendiliğinden", olmayanı bizdenmiş gibi yansıtmaya çalışanlara "gözü kapatınca güneşin bir yere gitmeyeceğini" yetkide istikrarla bir kere daha hatırlattık. Toplu sözleşme masasının değer kaybına uğratılmaması gerektiğini, her konunun çözüm yerinin masa, masanın dışındaki gelişmeler için de ek protokol ile düzenleme olması gerektiğini işverene yeniden hatırlattık.

Memleketi geri götürmeye çalışan, ilerlemesinin önünde adeta takoz vazifesi gören adı sivil, tadı hiç de medeniyetimizin değerlerini yansıtmayan yapılarla mücadeleye, içte ve dışta milletin aleyhine çalışan her odağın karşısında, ülkemizin ve milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Pergelin bir ayağını ülkemizde tutarak diğer ayağıyla tüm dünyayı takip etmeye, dünya mazlumlarıyla hemhal olmaya devam edeceğiz.

İçimize, işimize ve dışımıza yolculuk felsefesinin gereği, çok güçlü bir teşkilat yapısı için teşkilat eğitimlerini önemsedik ve önceledik.Bu doğrultuda Eğitim-Bir-Sen 7. Dönem 1. Grup Teşkilat Eğitim Programını, 42 ilden 65 şubenin yönetim kurulları, ilçe ve üniversite temsilcileri ve kadınlar komisyonu başkanlarının katılımıyla Afyonkarahisar’da gerçekleştirdik.

İki gün süren programda, Halil Etyemez, Hıdır Yıldırım, Doç. Dr. Mustafa Bostancı, Tarkan Zengin, Prof. Dr. Mehmet Merve Özaydın ve Mustafa Canıtez, kamu görevlileri sendikacılığına, sendikal çalışmalara ve teşkilatlanmaya ilişkin sunumlar yaptılar.

Bursa 1 Nolu Şube yönetimi ve ilçe temsilcilerimizle birlikte kadın komisyonumuzun da yer aldığı eğitim programınında emeği geçen genel merkez yönetimize teşekkür ederiz.