Bursa 1 Şubesi

Türkiye'nin En Büyük Emek Hareketi 1 Mayıs'ta 7. Olağan Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

Memur-Sen 7. Olağan Genel Kurulu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nda binlerce kamu görevlisinin katılımıyla Ankara’da yapıldı. Salonun hıncahınç dolduğu genel kurula Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Uğurlu, sivil toplum örgütü temsilcileri, yurt dışından emek örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Erdoğan: Memurlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yine tutacağız

Genel kurulda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Akif İnan'ın kurduğu, temellerini attığı, istikametini çizdiği Memur-Sen’in, kamu görevlilerinin hakkını savunmanın yanında millî iradeye sahip çıkan cesur duruşuyla da temayüz ettiğine dikkat çekerek, kuruluşundan bugüne geçen 28 yıllık dönemde Memur-Sen’in daima tavrını, haktan, adaletten ve demokratik değerlerden yana koyduğunu söyledi.

Erdoğan, Memur-Sen’in 28 Şubat dönemi dâhil millî iradeyi hedef alan tüm girişimler karşısında dik ve sağlam durduğunu, vesayetçilerin tehditlerine boyun eğmediğini dile getirerek, şu değerlendirmelerde bulundu: “Memur-Sen, memurların meseleleri kadar İslam coğrafyasındaki kanayan yaralarımızı da gündeme getiren bir vicdan hareketi olmuştur. Ülkemizle birlikte dünyanın dört bir tarafında hakları çiğnenen, emekleri, alın terleri sömürülen tüm mazlumlara da kol kanat germiştir. Vesayetçi sistemle, çetelerle, mafyayla, terör örgütleriyle, cuntacılarla, devletin kılcallarına kadar sızmış ‘Haşhaşi’ bozuntularıyla mücadelemizde hep yanımızda olan Memur-Sen’e teşekkür ediyorum. Bu temiz, bu özgün geleneğin daha da güçlendirilerek, gelecek nesillere taşınması büyük önem arz ediyor. Memur-Sen’in kuruluş ilkeleri çerçevesinde önümüzdeki dönemde kutlu mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğine inanıyorum. Rabb’im, hepimize Akif İnan gibi bir hayat yaşamayı, onun gibi geride hayırla, şükranla yâd edilecek eserler bırakmayı nasip etsin.”

“Memur-Sen gibi ayağı bu topraklara sağlam basan, ilhamını milletin kadim değerlerinden alan Türkiye merkezli hareket eden kuruluşlarımızın varlığıyla ne kadar gurur duysak azdır” diyen Erdoğan, sivil toplum örgütlerinin içtimai hayatta nasıl büyük bir boşluğu doldurduğuna Kahramanmaraş merkezli depremlerde bir kez daha şahit olduklarını vurguladı. Erdoğan, devletin ilgili kurumlarının yanı sıra belediyelerin, sendikaların, gönüllü kuruluşların bu süreçte olağanüstü çaba sergilediğini, son asrın en büyük doğal afetinde Memur-Sen camiasının da ilk andan itibaren tam bir seferberlik ruhuyla hareket ettiğini söyledi.

Erdoğan, Memur-Sen’in 270 kişilik arama kurtarma ekibinin gece gündüz çalışarak, pek çok insanı enkaz altından canlı çıkardığını, yardım kampanyalarından kan bağışına, çadırdan nakdi yardımlara kadar her alanda depremzedelerin yanında olduğunu belirterek, arama kurtarma ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Erdoğan, öğretmenlerden sağlıkçılara kadar Cumhuriyet tarihinin en büyük atamalarını yaptıklarını, emeklilerden memurlara, işçilerden iş dünyasına toplumun hiçbir kesimini ihmal etmediklerini vurguladı.

Yalçın: Güçlü Türkiye İçin Desteğimiz Sürecek

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlilerinin yetkili konfederasyonu olarak Türkiye’nin birliği ve dirliği için mücadele ettiklerini ifade ederek, “Bütün kesimlerin temsilini sağlayacak millet egemenliği siyasetini savunduk. Emperyalizmin taşeronu terör örgütlerine karşı dimdik durduk. 1 dolara vatanını pazara çıkaranlara asla prim vermedik. Türkiye’miz ve milletimiz lehine yapılanları desteklemekten geri durmadık. Bugün de Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde, güçlü ve büyük Türkiye için atılan adımları görüyor, Memur-Sen ailesi olarak desteklerimizi buradan bir kere daha deklare ediyoruz. Varsın kimileri, inkâr politikalarına sarılsın. Biz gerçeği görüyoruz. Biz, savunma sanayiinden enerji politikalarına, Karadeniz gazından nükleer enerjiye, yerli sanayiden ihracata ilişkin atılan adımları görüyor ve var gücümüzle destekliyoruz. Ve bu hizmet ve başarıların ancak şahsınızda tecessüm eden milletin güçlü iradesiyle mümkün olabildiğini çok iyi biliyoruz” dedi.

Yeni yönetim şu şekilde oluştu

Genel Başkanımız Ali Yalçın, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Memur-Sen Konfederasyonu 7. Olağan Genel Kurulu’nda güven tazeleyerek yeniden genel başkanlığa seçildi.

Yeni yönetim şu şekilde oluştu:

Ali Yalçın (Genel Başkan)

Mahmut Faruk Doğan (Genel Sekreter)

Levent Uslu (Genel Başkan Yardımcısı/Teşkilatlanma)

Hüseyin Öztürk (Genel Başkan Yardımcısı/Mali ve İdari İşler)

Hacı Bayram Tonbul (Genel Başkan Yardımcısı/Toplu Sözleşme ve Mevzuat)

Soner Can Tufanoğlu (Genel Başkan Yardımcısı/Hukuki İşler)

Ali Yıldız (Genel Başkan Yardımcısı/Eğitim)

Ramazan Çakırcı (Genel Başkan Yardımcısı/Basın ve İletişim)

Hamza Öksüz (Genel Başkan Yardımcısı/Sosyal İşler)

Ahmet Gök (Genel Başkan Yardımcısı/Dış İlişkiler)