Bursa 1 Şubesi

BÜYÜK TEŞKİLAT 17. BULUŞMASINI YAPTI

 

Cesareti sermayesi, idealleri enerjisi olan Eğitim-Bir-Sen'imizin 17. Türkiye Buluşması ile 55. Başkanlar Kurulunu gerçekleştirdik. 

EğitimBirSen ’in 103, MemurSen’in 802 kazanımına yeni kazanımlar eklemek için, salondan taşan heyecan ve coşkunun bereketiyle gayreti kuşandık.

Millet için yanan, hakka hizmet için atan yüreğimizle, örgütlü gücümüzle sorunları çözmeye, kazanımları büyütmeye devam edeceğiz. Biliyoruz ki, çözümün ve umudun adresi biziz.

 

Kavgamız emeğimiz ekmeğimiz, üyemiz, ülkemiz ve yerküremiz içindir. Milletimize düşmanlık edenlerle, İstiklal’de, Karkamış’ta masumlara kastedenlerle, Aybüke, Necmettin, Arzu ve Ayşenur öğretmenlerimize kıyanlarla, aşımıza, ekmeğimize göz koyanlarla; birliğimizi ve neslimizi bozanlarladır kavgamız.

Sorun çözen bir teşkilatız

•3600 ek gösterge,
•Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi,
•Uzman/başöğretmenlikte 600 bini aşan istifade edişin genişletilmesi,
•50/d ‘nin 33/a olması gibi onlarca kazanım ürettik.

 


 
Üniversite idari personeline yer değişikliği hakkını sağlayacak, Tekniker, şefler ve 1.dereceye yükselenlere 3600 ek gösterge verilmesini, YHS'yi GİHS'ye geçirilmesini, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarının açılmasını,
Sorunlu yönetmeliklerin düzeltilmesini,
Mali ve sosyal hakların daha da artırılmasını sağlayacak olan yine biziz.

Gelir dağılımında adaleti,
Sermaye karşısında emeği,
Sapkın lobilere karşı aileyi,
Deizme, ateizme, nihilizme karşı inancı savunmaktır, varlığımız.

“Dünya beşten, emek sermayeden büyüktür” şiarımızla, sorunlar büyük olsa da umudumuz, örgütlülüğümüz sorunlarımızdan daha büyük diyoruz.

Enflasyona karşı ek tedbirler alınmalı, bu minvalde; Eşel mobil sistemine geçilmeli, Ocak ayında refah payı artışı gerçekleştirilmeli, Gelir vergisi yüzde 15’e sabitlenmeli, Ekonomik istikrar sağlanmalı, alım gücü korunmalı ve artırılmalıdır diyoruz.

 

17. Türkiye Buluşmamıza katılarak coşkusu ve heybetiyle enerjimizi, azmimizi, gayretimizi artıran Türkiye’nin erdemliler hareketi, Eğitim-Bir-Sen’in lider kadrosunu tebrik ediyor, buluşmamız hayra vesile olsun diyoruz...

Kılık ve kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesini, temel hak ve özgürlüklerin teminat altına alınmasını isteyen biz.

4688 sayılı Kanun’da köklü bir değişiklik yapılmasını  ve evrensel normlara uygun hale getirilmesini sağlayacak olan yine biziz.

Biz ne istediğimizi biliyoruz.