Bursa 1 Şubesi

MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİNDEN 12 EYLÜL AÇIKLAMASI

MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ DARBELERİ KINADI

MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ’NDEN 12 EYLÜL AÇIKLAMASI

     12 EYLÜL’ÜN 35’İNCİ YILINDA DARBELER LANETLENİLDİ

                 Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, 12 Eylül İhtilali’nin 35’inci yılında yaptığı basın açıklaması ile darbeleri kınadı.

              Bütün karanlık darbe dönemlerinde olduğu gibi 12 Eylül’de de yüz binlerce insanın yasa dışı muamelelere, işkencelere, acı ve gözyaşlarına mahkûm edildiğini belirten Numan Şeker, “12 Eylül İhtilali, gözaltına alınan, işkenceye maruz kalan, sürgün edilen, mesleğinden atılan, idam edilen yüz binlerce insanın, hukuk hiçe sayılarak kan ve gözyaşının akıtıldığı karanlık bir dönem olarak tarihe kazındı. Türkiye’nin demokrasi yolculuğunu sekteye uğratan, ülke tarihine kara bir leke olarak geçen 12 Eylül 1980 darbesinin üzerinden 35 yıl geçti. Aradan geçen 35 yıla rağmen darbenin izleri tamamen silinememiş olsa da milletin vicdanında mahkûm edilmiş o günün darbecileri, şimdi adalet önünde hesap veriyor” dedi.

 

“MİLLET İRADESİNİN ÖNÜ, HER 10 YILDA DARBE VE MUHTIRALARLA KESİLDİ”

               Türkiye’nin daha özgür ve daha demokratik bir ülke olma yolundaki ilerleyişinin her zaman darbelerle sekteye uğratıldığına dikkat çeken Şeker, “Millet iradesinin önü, her 10 yılda darbe ve muhtıralarla kesildi. Kamu düzenini sağlama adına hukukun ayaklar altına alındığı anti-demokratik süreçte insan onuru ve temel bir hak olan yaşama hakkı hiçe sayıldı. Son olarak millet iradesine karşı yapılan Gezi kalkışması,17 ve 25 Aralık darbe girişimleri vesayetin son hamlesi oldu” diye konuştu. 

“MİLLETİMİZ, ÜLKENİN KARANLIK YAPILAR TARAFINDAN DİZAYN EDİLMESİNE FIRSAT VERMEYECEKTİR”

           Milletimiz, darbelerle giydirilmek istenen deli gömleğini, 12 Eylül referandumuyla bir daha giymeyeceği gösterdiğini hatırlatan Şeker, “Başta 12 Eylül Referandumu olmak üzere son yıllarda atılan demokratik adımlarla Türkiye, dünyanın lider ülkesi olma yolundaki yolculuğuna, ekonomik gelişimine, muasır medeniyetler seviyesini aşma hedefine doğru hızla ilerliyor. Demokrasiye karşı her türlü karanlık darbe girişimine ‘Dur’ diyen milletimiz, yıllardır özlemini duyduğumuz demokratik, özgürlükçü, sivil bir anayasayla darbeler döneminin tamamen kapatılmasını bekliyor. Gezi kalkışması,17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinde de milletimiz, vesayetçilere karşı iradesine sahip çıkarak; darbecilerin oyununu bozdu. Milletimiz bundan sonra da ülkesine sahip çıkacak, ülkenin karanlık yapılar tarafından dizayn edilmesine fırsat vermeyecektir” diyerek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Memur-Sen olarak her türlü darbenin ve vesayetin karşısında yer almaya, milletle yürümeye devam edeceğimizi belirtiyor, tüm darbeleri bir kez daha lanetliyoruz.”