Bursa 1 Şubesi

MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ BAYRAMLAŞTI

 MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ BAYRAMLAŞTI

MEMUR-SEN TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNE HAZIR

              Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği’nin geleneksel bayramlaşma töreni sendika binasında gerçekleştirildi. Milleti birbirine yakınlaştıran, sevgi ve dostluk bağlarını güçlendiren bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, bayramın milletimize, İslam alemine ve bütün insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesini diledi. Memur-Sen camiası olarak 1-20 Ağustos tarihleri arasında hükümet ile gerçekleştirecekleri toplu sözleşme görüşmelerine hazır olduklarını ifade eden Numan Şeker, “İnşallah toplu sözleşmede memurlarımız adına masadan önemli kazanımlar elde ederek ayrılırız” dedi.

          Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği’nin 11 İş koluna bağlı başkanları, yönetimi ve üyeler, sendika binasında düzenlenen geleneksel bayramlaşma töreninde bayramlaştı. Yoğun katılımın sağlandığı bayramlaşma programına; AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, Zekeriya Birkan, Hakan Çavuşoğlu’nun yanı sıra AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Necati Polat katıldı. Sözlerine Avlarlı Muhammed Efe’nin ‘Can bula cananını bayram o bayram ola, kul bula sultanını bayram o bayram ola; Hüzn-ü keder def ola, dilde hicap ref ola cümle günah af ola bayram o bayram ola’ dörtlüğüyle başlayan Numan Şeker, “Ülkemizde bayramı coşkuyla idrak ederken; mazlum ümmet coğrafyasında Müslüman kardeşlerimiz, bırakın bayramı kutlamayı yaşama mücadelesi veriyor” diyerek, bayramın İslam alemine ve bütün insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesini diledi.

NUMAN ŞEKER :“HER ZAMAN MİLLETİN DEĞERLERİ YANINDA YER ALDIK”

           Memur-Sen’in Türkiye’de 850 bin, Bursa’da 25 bin üyesi ile hem Türkiye genelinin hem Bursa yerelinin en büyük sivil toplum kuruluşu olduklarını belirten Numan Şeker, “Bu sorumluluğun bilinci içinde de sendikacılık yapmaya hassasiyet gösteriyoruz. He zaman milletin değerleri yanında yer almaya ve buna karşı savaş açanlara da dik durmaya gayret ettik. Türkiye’nin kırılma anlarında AK Parti milletin hayrına adımlar attığı için biz de milletin yanında yer aldığımız için otomatik olarak AK Parti’nin de yanında yer aldık. Bu bağlamda özellikle ‘Ortak Akıl Mitingleri’ ile partilerin kapatılmasına karşı çıkarak, Referandumda ‘Evet’ diyerek ve çözüm sürecine destek vererek AK Parti’nin yanında olduk. Bu kırılma anlarında büyük katkılar koyduk. Memurların özlük hakları söz konusu olduğunda da muhalefetimizi de en güzel şekilde yaptık” dedi.

ŞEKER: “İSLAMI DÜNYA BASININA FARKLI BİR ŞEKİLDE TANITMAYA ÇALIŞIYORLAR”

          Türkiye’deki huzur ve barış ortamını bozmak isteyenlere asla bu fırsatın verilmemesi gerektiğini hatırlatan Numan Şeker, “Geçtiğimiz günlerde Eski ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld diyor ki, ‘Eski ABD Başkanı Bush ‘Demokrasi götüreceğiz’ yalanıyla Irak'ı işgal etti. Saddam rejimini yıkmak için yıllar süren askeri operasyonlarda milyonlarca Iraklı öldürüldü, on binlerce Iraklı kadın da Amerikan askerlerinin tecavüzüne uğradı. Aynı şey Suriye’de Amerika’nın planlanmaya çalışıyor. Özellikle Amerika’nın Suriye’deki en önemli politikası kontrol edilebilir krizler yaratmaktır.’ Bu şekilde PKK’yı ortaya koyanlar, IŞİD’i ortaya koydular. Şimdi de DEAŞ’ı ortaya koyuyorlar. Onun üstünden de hem ümmeti hem Müslümanları hem de İslamı dünya basınına farklı bir şekilde tanıtmaya çalışıyorlar. Onun için dünyada oynanan bu oyunların tuzaklarına düşmemek için Memur-Sen camiası olarak bize çok büyük görev düşüyor” diye konuştu.

ŞEKER: “TOPLU SÖZLEŞMEDE ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE EDEREK MASADAN AYRILIRIZ"

          1-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek toplu sözleşmeye de dikkat çeken Şeker, “Memur-Sen camiası olarak biz toplu sözleşmeye hazırız. Ama karşımıza hangi hükümetin oturacağı şu an beli değil. Bu toplu sözleşmenin biz çok farklı olacağına inanıyoruz. İnşallah, 2 buçuk milyon memur adına çok ciddi kazanımlar elde ederek masadan ayrılırız” şeklinde konuştu.

İSMET SU: “YANLIŞ YAPTIĞIMIZDA MUHALEFET KADAR İKAZ EDECEK DOSTLARA DA İHTİYACIMIZ VAR”

          Türkiye’deki memur sayısının yüzde 50’sinin Memur-Sen’in üyesi olduğunu ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, “Biz parti olarak yüzde 50 oy aldığımız zaman bir taraftan sevinirken diğer taraftan da niye yüzde 55’in ya da niye yüzde 60’ın oyunu alamadığımızın sorusunu kendimize sorduk. Şimdi partimizin oyu yüzde 41 oldu. Niye yüzde 41 bunu da biz bir aya aşkın zamandır sorgulamasını yapıyoruz. İnşallah bununla ilgili yapılan toplantılarda ve analizlerde kendi adımıza bundan bir ders çıkarırız. Memur-Sen’de yüzde 50’yi yeterli görmeyerek her zaman puanını yukarıya çıkarır. Böylece bizleri adaletli davranmaya sevk etmek için dostane ikaz edecek arkadaşlarımız her zaman var olur. Memur-Sen’de bunların başında geliyor. Bu anlamda tüm memur kardeşlerimizin ve ülkemizin Ramazan Bayramını kutluyorum” dedi.

ZEKERİYA BİRKAN: “KAMUDAKİ MEMURLARIN PEK ÇOK ÖZGÜRLÜĞÜNDE MEMUR-SEN’İN KATKISI VAR”

           Kamuda memurların pek çok önemli kazanım elde etmesinde Memur-Sen’in ciddi gayretlerinin olduğunu işaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan ise, “Kamuda bugün başörtülü kardeşlerimiz çalışabiliyor, öğrencilerimiz okullarında başörtüsü ile okuyabiliyorsa bunda AK Parti kadar Memur-Sen’in de çok büyük desteklediği çalışmaları var. Bu anlamda Numan Şeker’i şahsım adına tebrik ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönemlerde ülkemizin sivilleşmesi ve demokratikleşmesi adına yeni sivil anayasanın çalışmasını da hep birlik oluştururuz. Bu vesile ile nice bayramları birlikte kutlamayı temenni ediyorum” şeklinde konuştu. Ramazan Bayramının herkese hayırlara vesile getirmesini dileyen AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, tüm İslam coğrafyasında bayramların coşkuyla kutlanmasının temennisinde bulundu. Seçim sonrası yaşanan süreci Osmanlı'nın ‘Fetret Devri'ne  benzeten AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Necati Polat ise, AK Parti’nin bu süreçten de güçlenerek çıkacağını belirterek, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutladı.