Bursa 1 Şubesi

BURSA

    BURSA'DA ’28   ŞUBAT  MÜHENDİSLİĞİ

             Ulusalcıların Milli Marşı haline getirilen ve topyekun bir topluma dayatılan onuncu yıl marşı Bursa’da 23 Nisan törenleri öncesi krize neden oldu.   28 Şubat sürecinde 10. Yıl Marşı üzerinden toplum mühendisliğine soyunan sendikalar bu kez aynı senaryoyu Bursa’da sahneye koyma çabası içerisine girdi. Okul öncesi çocuklara 10. Yıl Marşını dayatan öğretmene ‘Seviye Üstü’ nedeniyle engel olan okul müdürü Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen temsilcileri tarafından hedefe oturtuldu.

           Eğitim ve öğretim de tek tip zihniyetten arınmak için mücadele verildiği şu günlerde Bursa ili Kestel ilçesinde bulunan Musa Amca İlkokulunda anasınıfı öğrencilerine yaptırılacak etkinlik öncesi 10. Yıl marşı krizi patlak verdi.

        Okul öncesi öğretmenin anasınıfı etkinliklerinde öğrencilere 10. Yıl marşı dayatmasına “Seviye Üstü” gerekçesiyle karşı çıkan okul müdürü, ulusalcı sendika olarak bilinen Eğitim-İş ve Ülkücülerin üye olduğu Türk Eğitim-Sen tarafından hedefe oturtuldu.

                                                                   ÖNCE TEHDİT SONRA ŞİKÂYET

               Okul müdürünü tehdit eden iki sendika temsilcileri olayı önce Milli Eğitim Müdürlüğüne sonra Ankara’daki yetkililere taşıyarak konuyu rejim sorunu haline getirdiler. Yaptıkları şikâyetleri bir adım daha öteye taşıyan sendika temsilcileri yetkililere, “10. Yıl marşını engelleyemeyeceklerini, aksi halde 23 Nisan’da okul önüne ses sistemi kurarak söz konusu marşı çalacaklarını” ifade ettikleri öğrenildi. “Boşa heveslenmeyin beyler 10. Yıl marşını biz yazdık,100. yıl marşını da biz yazacağız” sözleri ile ilgilileri tehdit ettikleri belirtilen sendika yöneticilerinin, öğrencilerine yapılan dayatmaya karşın çıkan okul müdürünü Bursa ili genelinde itibarsızlaştırmaya yönelik girişimlere başladıkları da bildirildi.

                                                                    EĞİTİM-BİR-SEN’DEN DAYATMAYA TEPKİ

               Konu hakkında iki sendikaya tepki gösteren Bursa Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Sarıgül ise, 10. Yıl marşına kutsallık yüklenerek, gerici bir anlayışla çocukların ruh dünyasının esir alınmaya çalışıldığını söyledi. Üretilen sahte kutsallıklar üzerinden gerilim çıkartarak, çocuklara zorla ideoloji yüklenmeye çaba sarf edildiğini ifade eden Sarıgül, bu dayatmaya karşı çıkan okul müdürünün hedef tahtasına oturulmasını da, kabul edilemez olduğunu açıkladı. Okul öncesi çocukların üzerinden polemik yapıldığına dikkat çeken Sarıgül, 10. Yıl marşının bir siyasi simge haline getirilerek, çocukların simgeler üzerinden tartışmanın içerisine çekilmesini kınadıklarını ifade etti.

                                                                   BEŞLİ ÇETE GÖNDERMESİ

              Militarist yaklaşımlarla toplumun kamplara bölünmek istendiğini de vurgulayan Sarıgül, 28 Şubat sürecinde de bu sendikaların 10. Yıl Marşı üzerinden toplum mühendisliğine soyunduğunu hatırlattı.