Bursa 1 Şubesi

MEMUR-SEN VE EĞİTİM-BİR-SEN ADLİYE ÖNÜNDE CİNAYETİ TELİN ETTİ.

BURSA ADLİYESİ ÖNÜNDE,  EĞİTİM-BİR-SEN VE MEMUR-SEN İL   BAŞKANI, MUSTAFA SARIGÜL VE  SENDİKA ÜYELERİ  SAVCI CİNAYETİNİ TELİN ETTİ.

             Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İl  Başkanı Mustafa Sarıgül, Çağlayan Adliyesi’nde şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’a yapılan bu menfur saldırıyı kınadı. Şehidimize Allahtan rahmet, ailesine başsağlığı dileyerek, oluşturulmak istenen gerginliğin Türkiye’nin hayrına olmadığını ifade etti,

             “ Milli birliğimizin güçlü ikame ihtiyacını hissettiğimiz zamanlarda bu tür olayların ortaya çıkması, çıkartılması dışarıdan gelen bir takım etkiler ve katkılar münasebetiyle bunları taşeron firmalara yaptırılır gibi yaptırılıyor olması kabul edilebilecek bir durum değildir. “

          

            “Bu Gezi ruhunun, karanlık güçlerin ve onların uzantısı terör örgütlerinin Türkiye’de mesafe almaması gerekiyor. Bu konuda milletimizin ferasetine ve irfanına güvenimiz tamdır. Kaos planları varsa, milletin de irfanı var. Bu millet dün teröre boyun eğmedi, yarın da eğmeyecek.” dedi.

 

           “Bunu Türkiye’nin sorguladığı kadar kendileri de sorgulamalıdır. Berkin Elvan üzerinden oluşturulmak istenen gerginlik, Türkiye’nin hayrına değil. Bu Gezi ruhunun, karanlık güçlerin ve onların uzantısı terör örgütlerinin Türkiye’de mesafe almaması gerektiğini ifade etti.

         Eğitim-Bir-Sen olarak, bu ülkede birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun diriltilmesi, teminat altına alınması anlamında mücadele eden, bütün çalışmalarında buna atıfta bulunan bir teşkilat olarak, Türkiye’de huzurun yakalanması manasında tekrar sağduyu çağrısında bulunuyoruz. Savcı Kiraz’ın acısını yaşayan ailesinin acısını paylaşıyor ve tekrar kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz. Şehit Savcımızın ruhu şad olsun” diyerek sözlerini tamamladı.