Bursa 1 Şubesi

EĞİTİM-BİR-SEN, İŞYERİ TEMSİLCİLERİ VE KURUM YÖNETİCİLERİ TOPLANTISINDA BULUŞTU EĞİTİM-BİR-SEN GENEL BAŞKANI ALİ YALÇIN:BERKİN ELVAN TÜRKİYE

EĞİTİM-BİR-SEN, İŞYERİ TEMSİLCİLERİ VE KURUM YÖNETİCİLERİ TOPLANTISI’NDA BULUŞTU

EĞİTİM-BİR-SEN GENEL BAŞKANI ALİ YALÇIN: “BERKİN ELVAN TÜRKİYE’DE BİR BAHANEDİR”

 

      Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi, Genel Başkan Ali Yalçın’ında katılımıyla ‘Zirveden Yeni Ufuklara’ başlığında ‘Genişletilmiş İşyeri Temsilcileri ve Kurum Yöneticileri Toplantısı’nda bir araya geldi. Toplantıda gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Genel Başkan Ali Yalçın, “Türkiye’nin ayağa kalkmasının hiçbir zaman batılı ülkeler tarafından istenilmediğini belirterek, “Berkin Elvan Türkiye’de bir bahanedir. Berkin Elvan’ın hayatını kaybetmesine neden olanlar, Berkin Elvan üzerinden Türkiye’de gerginlik oluşturmak istiyorlar” dedi.

        Her yıl Mayıs ayında il ve ülke genelinde yetkili sendikaların belirlendiği üye sayımı öncesi Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi, motivasyon amacıyla ‘Zirveden Yeni Ufuklara’ başlığı altında düzenlediği ‘Genişletilmiş İşyeri Temsilcileri ve Kurum Yöneticileri Toplantısı’nda üyeleri ile buluştu. Merinos AKKM Osmangazi Salonu’nda Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Ali Yalçın’ında davet edildiği toplantıya Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum’un yanı sıra Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Mustafa Sarıgül, Ak Parti Bursa Milletvekili Aday Adayı Numan Şeker ve sendika üyeleri katıldı.     

  MUSTAFA SARIGÜL: “TEMSİL HAKKINI TEKRAR ELDE ETMEMİZ ŞART”

               Toplantının açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Mustafa Sarıgül, “23 yıl önce inanmış 7 arkadaşı ile Mehmet Akif İnan’ın çıktığı yolda bugün Türkiye’nin en büyük sendikası, Eğitim-Bir-Sen olurken en büyük ailesi de Memur-Sen olmuştur. Bu anlamda emeği geçen tüm üyelerimize ve herkese teşekkür ediyorum” dedi. Kendilerinden önceki dönemdeki sendikaların 10 yıl sürede kazandıkları temsil hakkını birkaç katını, 3 yıl gibi sürede gerçekleştirdiklerini hatırlatan Mustafa Sarıgül, “Kat sayı adaletsizliğini geride bıraktık, kıyafet sorununu ve başörtüsünü çözdük, ek ödemeyi alarak tazminatımız arttırdık. Bu kazanımlarımızın hepsi yazılı ve görsel basının yanı sıra her yerde görülmektedir” dedi. Eğitim sistemini hasta olduğunu belirterek önemli açıklamalarda bulunan Sarıgül, “Öğretmen arkadaşlarımızın emek verdiği çocuklar, bugün arkalarından hançerleyecek kadar içi boşaltılmış ve düşüncesi yok edilmiş durumdadır. Eğitim sistemi bizim manevi değerlerimizi azaltmışsa; bunu tekrar bizim gelip koymamız boynumuzun borcu olmuştur” diyerek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Tüm bunların ve daha fazlasının gerçekleştirilmesi için temsil hakkını tekrar elde etmemiz şart. Bunun için sendika üyelerimizin gayretleri ile yeni arkadaşlarımızın sendikamıza dahil olması büyük önem arz ediyor.”  

 

ALİ YALÇIN: “TÜRKİYE’DE BERKİN ELVAN ÜSTÜNDEN GERGİNLİK OLUŞTURULMAK İSTENİYOR”

 

               

                Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi Üyeleri ile Genişletilmiş İşyeri Temsilcileri ve Kurum Yöneticileri Toplantısı’nda bir araya gelen Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplantıda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin ayağa kalkmasının hiçbir zaman batılı ülkeler tarafından istenilmediğinin altını çizen Genel Başkan Ali Yalçın, “Berkin Elvan Türkiye’de bir bahanedir. Berkin Elvan’ın hayatını kaybetmesine neden olanlar, Berkin Elvan üzerinden Türkiye’de gerginlik oluşturmak istiyorlar. Geçtiğimiz ayın 11’inde sanatçı aktivistlerin ‘Türkiye’de hayatı durdurun’ yaptığı çağrı, savcıyı öldürün çağrısı anlamına gelmiş olmalı ki tetikçiler savcının hayatına katletmiştir” dedi.  Berkin Elvan üzerinden oluşturulmak istenen gerginliğin Türkiye’nin hayrına olmadığına dikkat çeken Başkan Ali Yalçın, “Biz Eğitim-Bir-Sen camiası olarak, her zaman bu ülkenin birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun tekrar diriltilmesi ve teminat altına alınması adına mücadele etmekteyiz. Türkiye’de huzurun yaşanması adına milletimize tekrar sağduyu çağrısında bulunuyoruz. Bu konuda herkese sorumluluk düşüyor” diye konuştu.

 

YALÇIN: “BİR ÇOCUĞUN EĞİTİMİNDEN BÜTÜN KASABA SORUMLUDUR”

 

     

            Bursa’da son günlerde öğretmenlere yönelik artan şiddete de değinen Ali Yalçın, "Bu toplumun tamamını kaygılandırdığı gibi eğitimcileri de kaygılandırmaktadır. Çünkü öğretmeni hedef alan şiddet olayı toplumu tehdit eden en önemli hadisedir. Eğer şiddet öğretmene kadar uzandıysa bu ailenin de anne ve babanın da güvende olmadığını gösteren bir durumdur. Çünkü öğretmenin yaptığı meslek peygamber mesleği olması nedeniyle çok kutsal bir meslektir. Bu anlamda çocuk gözünü karartabiliyor gözünü karartabiliyorsa bu geldiğimiz nokta açısından son derece düşündürücüdür. Bunun yıkılmasının yolu da yine eğitimden geçtiğini biliyoruz” diyerek şöyle devam etti: “Eğitim sendikası olarak bu anlamda yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Öğretmenleri itibarsızlaştıracak öğretmenleri, kamuoyunun gözünde tartışılır hale getirilecek, söylemlerden, uygulamalardan ve yasal süreçlerden uzak durulması gerekiyor. Öğretmenin değerinin, şahsiyetinin ezdirilmemesi, örselenmemesi anlamında politikaların geliştirilmesi gerekiyor. Bu konu sadece hükümet yetkililerin ve Milli Eğitim Bakanlığı’nı yetkililerin değil bütün toplumun meselesidir. Çünkü bir Kızılderili reisi, ‘bir çocuğun eğitiminden bütün kasaba sorumludur’ der. Dolayısı ile hiç kimse sadece sorunları eğitimcilerin üzerine atmamalı bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalıdır.” 

 

 

YALÇIN: “BEŞLİ ÇETEYE KARŞI MÜCADELEMİZİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ”

              Dünyanın neresinde bir mazluma yapılan bir zulüm varsa her zaman Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in el uzattığını vurgulayan Yalçın, “Myanmar’dan Pakistan’a, Somali’den Gazze’ye nerede bir sorun, sıkıntı ya da felaket varsa her zaman Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in sesi çıkıyor. Herkes de Eğitim-Bir-Sen ne zaman sesini çıkaracak diye bakıyor. Çünkü mazlumların sorunlarıyla uğraşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olmuştur. Bu anlamlı yolculuğa katkı sunmak, en anlamlı katkıyı da bu camiaya arkadaşlarını davet ederek; bin 111’i, bir milyon 111 yapmaktır. Böylece bu ülkede 5’li çete diye adlandırılan ve tamamını toplasanız bir Memur-Sen yapmadığı günleri çıkarmak, sendika olarak hepimizin ortak sorunudur” diyerek, konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “Sendikamızın Bursa’daki çalışmalarında üyelerimizin aidiyet duygusu ile sahip çıkmasını ve bu konuda başkasının izinden yürümeyerek, varlığımızı anlamlandırmak da hepimizin ortak görevidir.”

 

               

             Konuşmaların sonunda programa katılımlarından dolayı Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Ali Yalçın’a çiçek ve çini, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum’a ise hat takdim edildi. Memur-Sen Bursa eski İl Temsilcisi ve AK Parti Bursa Milletvekili Aday Adayı Numan Şeker’e sendikaya hizmetlerinden ötürü de çini hediye edildi.