Bursa 1 Şubesi

EĞİTİM-BİR-SEN'DEN ÖĞRETMENE YAPILAN ŞİDDETE KINAMA MUDANYA'DA VELİ TARAFINDAN ŞİDDET GÖREN ÖĞRETMENE EĞİTİM-BİR-SEN SAHİP ÇIKTI

EĞİTİM-BİR-SEN’DEN ÖĞRETMENE YAPILAN ŞİDDETE KINAMA

MUDANYA’DA VELİ TARAFINDAN ŞİDDET GÖREN ÖĞRETMENE EĞİTİM-BİR-SEN SAHİP ÇIKTI

Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi, Mudanya’da Mütareke İlkokulu 3/C sınıfı öğretmeni İbrahim Kızılkaya’ya veli tarafından yapılan şiddeti kınadı.

Mudanya’da Mütareke İlkokulu 3/C sınıfı öğretmeni İbrahim Kızılkaya’ya veli tarafından yapılan saldırıyı kınayan Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi, Mütareke İlkokulu önünde sendika üyeleri ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirdikleri eylemle öğretmene sahip çıktı. Öğretmene şiddete hayır, bakan uyuma öğretmenine sahip çık, öğretmene kalkan eller kırılsın sloganları ve dövizleri ile saldırının kınandığı eylemde Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen Mudanya Şubeleri de destek verdi. Eylemde yaptığı basın açıklamasında menfur saldırıyı gerçekleştirenin hak ettiği cezayı alana kadar konunun takipçisi olacaklarının altını çizen Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi Başkanvekili Mustafa Sarıgül, “Bir öğrenci velisi tarafından İbrahim Kızılkaya arkadaşımıza yapılan saldırıyı kınamak, gereğinin yapılması adına sesimizi duyurmak için üyelerimiz ve diğer sendikalarımızla birlikte burada toplandık. Bir öğretmene elini kaldıracak kadar alçak olan ahlak ve vicdan yoksunu olan kendini bilmezi deşifre etmektir. Eğitim-Bir-Sen camiası olarak da bu menfur saldırıyı gerçekleştiren failin hak ettiği cezayı alana kadar da konun takipçisi olacağımızı” dedi.

“İBRAHİM KIZILKAYA VE İBRAHİM KIZILKAYA’LAR İÇİN BURADAYIZ”

Öğretmenlerin dünyada en kutsal görevlerden birini gerçekleştirdiği ifade eden Mustafa Sarıgül, “Öğretmenlerimizin Çocuklarımızı eğitmekten, sevgi, merhamet ve gelecek inşasından başka amacı olmayan öğretmenlerimize yönelik saldırılar artık son bulmalıdır” diye konuştu.  Bir eğitimciye saldırmanın bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak olduğuna dikkat çeken Sarıgül, “Cehaletin kurbanı olarak seçilmiş öğretmenin; öğrencisinin velisi tarafından saldırıya uğraması bizleri derinden yaralamıştır. Öğretmenimize saldıranlar bilmeliler ki, onlar sadece öğretmeni yaralamakla kalmıyor, aynı zamanda geleceklerini de yok ediyorlar. Aslında içinde şiddet olan bir gelecek hazırlıyorlar. Genç nesillere yanlış çözüm yolları bırakıyorlar. Öğretmene saldıranlar aslında kendilerine saldırıyorlar. Bilmiyorlar ki, öğretmeni vuran şiddet bir gün failini de vuracaktır. Bir eğitimciye saldırmak demek aynı zamanda sevgiye, barışa, anlayışa, bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir” diyerek şöyle devam etti: “Üzülüyoruz, çünkü bu vatan çocuklarını eğiten, her bir öğrencisine ayrı sevgi gösteren, onların daha iyi bir eğitim almaları için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, onları hayata hazırlayan bir eğitimcinin saldırıya uğramasını toplumsal çöküntünün bir unsuru olarak görüyoruz.”

 

“ÖĞRETMENLER ASLA SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

Gerekli tedbirin alınmaması halinde, bu menfur saldırılar ilk olmadığı gibi sonda olmayacağını hatırlatarak, gereğinin yapılması noktasında tüm yetkilileri göreve çağıran Mustafa Sarıgül, “Özellikle Bursa’mızda öğretmene yapılan darp olaylarının çoğalması, bu şiddet sarmalını besleyen hangi zihniyet olursa olsun karşısında durmak hepimizin görevi olduğunu belirtmek istiyoruz” diye konuştu. Sorunun sadece emniyet tedbirleri yönünden ele alınmaması gerektiğini vurgulayan Sarıgül, “Şiddetin nedenlerini ortadan kaldıracak uygulamalara ağırlık verilmelidir. Bu konuda yetkililere, velilere ve eğitim kurumlarına çok iş düşüyor” diyerek, sözlerini şu cümlelerle noktaladı: “Herkes şunu bilmelidir ki, öğretmen asla sahipsiz değildir. Öğretmenimize yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyor, her türlü adli ve idari soruşturmanın takipçisi olduğumuzu kamuoyuyla paylaşıyoruz.”                         

Eylemde yaptıkları açıklamalarla saldırıyı kınayan Türk Eğitim-Sen Mudanya Şubesi Başkanı Arif Gültekin ve Eğitim-Sen Mudanya Şubesi Başkanı Gökmen Yaşar Demirci, öğretmene yapılan şiddetin son bulması noktasında tüm sendikaların ortak hareket edeceklerini dile getirdi.