Bursa 1 Şubesi

Bir Bilenle Bilge Nesil Bursa 2020 Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bir Bilenle Bilge Nesil Bursa 2020 Ödül Töreni

Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şubenin proje ortağı olduğu, Bursa Genç Memur Sen’in hayata geçirdiği ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesi kapsamındaki “Kitap Okuma” yarışmasında dereceye giren öğrenciler sendika merkezinde düzenlenen tören ile ödüllerine kavuştu.

Bursa ortaöğretim (lise) öğrencilerine uygulanan ‘Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi’ ödül töreni ile dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Salgın süreci nedeniyle fiziki mesafe ve maske kurallarına uyularak gerçekleştirilen ödül törenine sembolik katılım sağlandı. Sağlık Sen Bursa Şube Başkanı ve Memur Sen Bursa İl Temsilcisi Gökhan Yünkül, Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, Büro Memur Sen Bursa Şube Başkanı Eyüp Akbulut, Genç Memur Sen Bursa İl Temsilcisi Maksut Ata Atamer, dereceye giren öğrenciler ile danışman öğretmenleri katıldı.

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa’nın instegram canlı yayına katılarak yaptığı konuşmada “Bir Bilenle Bilge Nesil", Kitap Okuma projesinin önemine değinerek öğrenciler ve danışman öğretmenleri başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gökhan Yünkül, Ramazan Acar ve Maksut Ali Atamer de birer kısa konuşma yaparak öğrencileri tebrik ettiler.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Birincilik ödülleri ve dereceye giren öğrenciler

Dereceye girerek birinci olan öğrencilerimize birincilik ödülleri olan Cep Telefonlarını, Sağlık Sen Bursa Şube Başkanı ve Memur Sen Bursa İl Temsilcisi Gökhan Yünkül takdim etti. Birinci oldukları için Cep Telefonu kazanan öğrencilerimizin isimleri ve okulları şu şekildedir.

Sema Yıldırım: (Samet Saraç Anadolu Lisesi öğrencisi ve Şule Yüksel Şenler'in Huzur Sokağı kitabı birincisi.)

İrem Ataç: (Turhan Tayan Anadolu Lisesi, öğrencisi ve Nuri Pakdil'in Bağlanma.kitabı birincisi)

Eylül Bilge Canbaz: (Turhan Tayan Anadolu Lisesii öğrencisi ve M.Emin Yıldırım'ın Hz.Muhammedin Hayatı kitabı birincisi)

İkincilik ödülleri ve dereceye giren öğrenciler

İkinci olarak dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar verdi. İkincilik ödülleri olarak bisiklet ve 500 TL. değerinde saat almaya hak kazanan öğrencilerimiz ve okulları şu şekildedir.

Safiye Nur Yeşiltaş: (Samet Saraç Anadolu Lisesi öğrencisi ve Şule Yüksel Şenler'in Huzur Sokağı kitabı ikincisi.)

Oğuzhan Türk: (Ulviye Matlı Fen Lisesi öğrencisi ve Nuri Pakdil'in Bağlanma kitabı ikincisi.)

Sudenur Cegiz: (Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi ve M.Emin Yıldırım, Hz.Muhammedin Hayatı kitabı ikincisi.)

Üçüncülük ödülleri ve dereceye giren öğrenciler

Yarışmada üçüncü olan öğrencilerimize ödülleri Büro Memur Sen Şube Başkanı Eyüp Akbulut tarafından verildi. Dereceye girerek üçüncü olan bisiklet ile BKM’den 400 TL.’lik alışveriş çeki kazanan öğrencilerimizin isimleri ve okulları şunlardır.

Zeynep Eda Poyraz: (Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi öğrencisi ve Şule Yüksel Şenlerr'in Huzur Sokağı kitabı üçüncüsü.)

Osman Kaya: (Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi ve Nuri Pakdil, Bağlanma kitabı üçüncüsü.)

Mehmet Akif Sarıkaya: (Bursa Erkek Lisesi öğrencisi ve M. Emin Yıldırım'ın, Hz.Muhammedin Hayatı kitabı üçüncüsü.)

Mansiyon ödülleri ve dereceye giren öğrenciler

Kıl payı dereceye girmeyi kaçırdıkları için mansiyon ödülü kazanan öğrencilerimize ödüllerini Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube başkan yardımcısı Mehmet Ali Akiş verdi. Mansiyon ödülü olarak bisiklet kazanan öğrencilerimizin isimleri şu şekildedir.

Süleyman Durgun, Bursa Erkek Lisesi öğrencisi (mansiyon ödülü)

Burak Yiğit, Kırcılar Anadolu Lisesi öğrencisi. (mansiyon ödülü)

Muhammet Varlıbaş, Otomotiv Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi. (mansiyon ödülü)

Emirhan Kalem, Orhangazi Süleyman Şah Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi. (mansiyon ödülü)

Proje koordinatörleri Genç Memur Sen Bursa İl Temsilcisi Maksut Ali Atamer ile Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkan Yardımcısı Remzi Ayaz’ın danışman öğretmenlere hediye takdimi ile program son buldu.

 

Proje ev sahibi Genç Memur Sen Bursa Şube Başkanı Maksut Ali Atamer, "60 Ortaöğretim okulu 600 öğrencimizin katıldığı yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi, danışman öğretmenlerimizi, okul yöneticilerimizi kutluyoruz." diyerek, katılım, katkı ve desteklerinden ötürü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a, Memur Sen il temsilcimiz ve Sağlık-Sen Şube Başkanımız Gökhan Yünkül’e, Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanımız Ramazan Acar’a, projemizin sponsoru BKM KİTAP sahibi Kutbettin Bingölbali’ye teşekkür etti.. 

 

Genç nesillere yol açmak adına emek ve fedakarlıktan kaçınmayan tüm destekçilerimize minnettarız.