Haber
2014-10-24 09:16:36
Yıldırım İlçesi İşyeri Temsilcileri Toplantısı Yapıldı

Eğitim Bir Sen Yıldırım İlçesi İşyeri Temsilcileri Toplantısı Yapıldı

24 Ekim 2014 Cuma günü saat 19.00’da Eğitim Bir Sen Bursa Şubesi merkezinde işyeri temsilcileri ile yapılan istişare toplantısına 80 işyeri temsilcisinin katıldığı gözlendi.

Eğitim Bir Sen Yıldırım İlçe Temsilcisi Arif Arı ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıya Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Birsen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker de iştirak etti.

Şube Başkanı Şeker yaptı konuşmada: “Türkiye’nin yetkili sendikası olarak üyelerimizden aldığımız güçle eğitim ve eğitimcilerin sorunlarına çözüm üretmek, özlük hakların ve hak ettiğimiz maddi kazanımların savunucusu olmak, hızla değişen ve gelişen dünyada ülkemizdeki eğitimcilerinde hak ettikleri yaşam kalitesine kavuşmaları için çalışmaktayız. Toplu görüşmelerde elde ettiğimiz kazanımlar, maaşlara yapılan zamlar ve taban aylığa ilk defa yapılan artışlarla sadece çalışan memurların değil emeklilerin de ciddi anlamda kazançlı çıktıklarını. Bu düzenlemelerle beraber kişi hak ve özgürlüklerini kısıtlayıcı yanlış uygulamaların sonlandırılması, başörtüsü ve serbest kıyafet düzenlemeleri, memurlar ve öğretmenler üzerindeki anlamsız baskıların tarih olmasını sağlayan gerçek özgürlükçü duruşlarının, toplumun bakış açısını da değiştirdiği bir gerçekliktir. Üyelerimizin bize verdikleri sonsuz destekler bu ve benzeri çalışmalardaki gayretlerimizi daha da artmıştır. Toplumsal duyarlılık oluşturmak kazanımlar elde etmek sadece sokaklara kalabalıkları toplayıp kırarak dökerek ve masun insanların mallarına zarar vererek yapılmaz. Eylemlerimiz yerinde ve zamanında kimsenin hak ve hürriyetine zarar vermeden geniş çaplı katılımlarla yapılmıştır ve herkesin istediği kazançlar çok şükür elde edilmiştir.” dedi.

Gündemdeki olaylar, eğitim sorunları, okulların ve öğretmenlerin karşılaştıkları sorunların vs. değerlendirildiği toplantı Yıldırım İlçe Başkanı Arif Arı’nın katılımcı tüm işyeri temsilcilerine teşekkür etmesiyle son buldu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen