Haber
2014-03-07 08:16:11
Yasa Dışı Dinlemeler İle İlgili Bursada Suç Duyurusunda Bulunuldu

Yasa Dışı Dinlemeler İle İlgili Suç Duyurusunda Bulunuldu.

Bursa’da içinde Eğitim-Bir-Sen’in de olduğu 60’a yakın STK’nın üye olduğu Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri adına MAZLUMDER, yasa dışı dinlemelerle ilgili basın açıklaması yaptı.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği’nin (MAZLUMDER) öncülüğünde ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi üyelerinin katılımı ile Adliye binası önünde gerçekleşen basın açıklamasında MAZLUMDER Bursa Şubesi Başkanı Avukat Şakir Çalışkan, Bursa'da dernek ve çeşitli sivil toplum örgütü üyelerinin telefonlarının dinlendiğine dikkat çekti.

Çalışkan, "Geçtiğimiz hafta bazı basın organlarında çıkan haberlerde derneğimizin genel başkanı, yönetim kurulu ve üyelerinin de aralarında bulunduğu iş adamı, siyasetçi, sivil toplum örgütü gibi kuruluşların telefonlarının hayali bir terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla dinlendiği bilgisine yer verilmiştir. Birbirinin alakası olmayan ve sayıları binlerle ifade edilen çok sayıda kişi ve kurumun hayali soruşturmalar bahane edilerek, bu kadar kolay dinlenmesi derhal gözden geçirilmelidir. Özel hayatın gizliliğini tehdit eden güvenlik açığının kapatılması için tedbirler alınmalıdır. Dinlenme iddiası bile bir hukuk devleti adına başlı başına bir faciadır" dedi.

Hukuksuzluğun takipçisi olacaklarını ifade eden Çalışkan, "Bursa'da hukuka ayrı dinlenen arkadaşlarımızla birlikte suç duyurusunda bulunacağız. Ülkemizin gerçek anlamda hukuk devleti olması için tüm halkımızı bu tür hukuksuzluklara karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Telefonları dinlenenler listesinde olan MAZLUMDER ve Eğitim-Bir-Sen üyeleri basına açıklamasının ardından dilekçe vererek suç duyurusunda bulundu.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen