Haber
2021-04-10 09:28:42
Vefatının ardından Şevki Büyükokuroğlu anıldı

Şevki Büyükokuroğlu hocamızın vefatı dolayısıyla okunan hatimlerin duası çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Vefa ve hatim duası programına Eğitim Bir Sen Bursa Şubesi kurucu başkanı Aydın Kılıç, Diyanet Sen Bursa 1 Nolu Şube başkanı Mustafa Sarkı, Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar ve yönetimi ile ilçe başkanları katıldı.

Aydın Kılıç yaptığı konuşmada “Eğitim Bir Sen Bursa Şubesi için Cumhuriyet caddesi Marmara işhanında kiraladığımız büronun sahibi Şevki Büyükokuroğlu hoca idi, o zamanlar sendika yasası çıkmamıştı ve çalışmalar bir avuç arkadaşın desteği ile sürüyordu. Bir çok zaman kirayı ödeyemediğimiz zamanlar oldu. Şevki hocamız bize o zor zamanlarda oldukça yardımcı oldu. Rahmetle ve minnetle anıyorum.” dedi.

Mustafa Sarkı ise Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi ve Refah Partisinin kurucuları arasında yer aldığını, bir dönem Refah Partisi Bursa İl Başkanlığı da yaptığını, uzun bir süre İsmail Hakkı Tekkesi Dernek Başkanlığında da bulunan Şevki Büyükokuroğlu hocanın hayatını kısaca anlatıp bu tür güzel insanların unutulmamasını hatırlanmasını vurgulayarak, vefa gösteren Eğitim Bir Sen Şube yönetimine teşekkür etti.

Ramazan Acar tüm katılımcılara teşekkür ederek zor zamanlarda emek veren gönül veren güzel insanlar sayesinde bu günlere geldiklerini ifade ederek Şevki Büyükokuroğlu hocaya Allahtan rahmet diledi.

Konuşmaların ardından Orhangazi başkanımız Selahattin Siyambaş hocamız tarafından indirilen hatimlerin duası yapılarak program son buldu.

Şevki Büyükokurur 2015 yılında Birlik Vakfı tarafından "Topluma Hizmet" dalında ödüle layık görülür.

videoyu izlemek için tıkla >>>

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen