Haber
2021-06-10 09:29:14
Talebiniz Teklifimiz Olsun Çalıştayı yapıldı

Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube toplu sözleşmeye hazırlık çalıştayı yaptı

Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube, Ağustos ayında başlayacak ve 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine hazırlık amaçlı bir çalıştay gerçekleştirdi.

İl yönetimi ve ilçe başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen çevrimiçi çalıştyta toplu sözleşme masasına götürülecek konular görüşüldü. Eğitim öğretim alanında her kademede görev yapan eğitim çalışanlarımızın 'talebiniz teklifimiz olsun' mottosuyla müzakere edildi. Öneriye dönüştürülen fikirler derlenerek Genel Merkeze iletilmek üzere kayıt altına alındı.

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın daha önceden yaptığı açıklamada; “en düşük devlet memuru maaşının yüzde 10’u oranında seyyanen zam yapılması talebi ve teklifi, yeni verilerle oran güncellenmek suretiyle gerçekleştirilmelidir.” demişti.

Yalçın; tahmin ve öngörüler üzerinden siyasi iradeden ve kamu işvereninden beklenti, talep ve teklifleri şöyle sıralamıştı: “Kamu işvereni, siyasi iradenin ‘enflasyona ezdirmeyeceğiz’ sözünün gereğini bihakkın icradan özenle kaçınmaktan vazgeçmelidir. En düşük devlet memurunun beş ayda maaşında 250,25 TL, gelirinde 790,7 TL tutarında kayıpla karşı karşıya kaldığı gerçeğinin gerekleri eksiksiz şekilde yerine getirilmelidir. 1 Ocak 2021’den geçerli seyyanen zam hayata geçirilmeli, 1 Temmuz itibarıyla enflasyon farkı ve ikinci altı aya mahsus artışın yanında Merkez Bankası’nın yılsonu beklentileri dikkate alınarak ilave seyyanen zam konusu ivedilikle ele alınmalıdır. Kamu işvereni, Ağustos ayında başlayacak 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine makul tahmin, doğru hedef, adil teklif anlayışıyla hazırlanmalıdır. 2022 ve 2023 yıllarında kamu görevlilerinin istisnasız bütün aylarda hem maaş hem de gelir yönüyle enflasyonu ezen bir konumda olmasını sağlayacak teklifleri şimdiden hazırlamaya başlamalıdır.”

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen