Haber
2013-10-26 09:15:54
Şube Başkanı Numan Şeker Bayramı Afrika Ülkesi Burkina Fasoda geçirdi

Şube Başkanı Numan Şeker Bayramı Afrika Ülkesi Burkina Faso’da geçirdi

Eğitim Bir Sen Bursa Şube Başkanı ve Memur Sen İl Temsilcisi Numan Şeker İHH organizasyonu bünyesinde Afrika Ülkesi Burkina Faso’ya giderek Kurban Bayramını bu ülkedeki yetimlere yardım ile geçirdi. Bursa Şube Yöneticileri adına 50 yetime maddi destekte bulunarak çeşitli hediyeler takdim edildi.

Mali sınırında bulunan mülteci kampları ziyaret edilerek orada İHH ve diğer yardım kuruluşları ile birlikte 40 kurban kesilerek kamptaki insanlara dağıtıldı.

Aziz Mahmut Hüdayi Vakfının yaptırdığı İmam Hatip Okulu ziyaret edilerek eğitim alanında çok değerli çalışmaların yapıldığı yerinde gözlemlendi. Öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Başkent Ouagadougou’ya yaklaşık 100 km’lik mesafede olan iki farklı şehre gidilerek bu şehirlerin Vali ve Belediye Başkanlarının da katılımıyla yüzlerce kurban kesilerek halka dağıtıldı.

Burkina Faso Neresidir

Dili Fransızca, Nüfusu 16,46 milyon (2012), Başkenti Ouagadougou olan Burkina Faso Batı Afrika'da Mali, Nijer, Gana ve Fildişi Sahilin’ne sınır bir ülke olup, 1960 yılında bağımsızlığına Yukarı Volta adı ile kavuşmuş ancak 04 Ağustos 1984'te ismi Burkina Faso olarak değiştirilmiştir. Burkina kelimesi Afrika'da kullanılan Yulan dilinde "onurlu insan" anlamına gelmektedir.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen