Haber
2021-09-11 09:29:42
Sendika üyeliğine değer kattık

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlileri için daha çok memnuniyet üretmek, kazanımları daha da artırmak için ter akıtmak, mücadele vermek kadar, alınanları, çözüme kavuşturulanları anlatmanın da önemli ve gerekli olduğunu vurgulayarak “Çünkü toplu sözleşme ile alınan kazanımları bedel ödemeden alanlar, verilen emeği,akıtılan teri görmemektedir.3600 ek gösterge ve sözleşmeli istihdam konusunda önemli bir karara da imza atarak büyük bir adımın atılmasını sağladık. Toplu sözleşme ikramiyesini ise 400 TL’ye çıkarıp örgütlü olanı daha da kazançlı kıldık. 400 TL, 2023 sonunda 500 TL olarak örgütlü olanların cebine girecektir” dedi.

Ali Yalçın, sel felaketinden etkilenen Sinop’un Türkeli ve Ayancık ilçelerini ziyaret etti. Türkeli Kaymakamı Mesut Ozan Yılmaz ve Ayancık Afet Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Yalçın, İl Millî Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Türkeli İlçe Millî Eğitim Müdürü Recep Anar, Ayancık İlçe MillîEğitim Müdürlüğü ve selden etkilenen Av. Hasan Hüsnü Kılıç İlkokulu’na da ziyarette bulundu. Yalçın, daha sonra Eğitim-Bir-Sen Sinop Şubesi’nin düzenlediği teşkilat buluşmasına katıldı.

 

Mağdur olan herkesin yanındayız

Son aylarda yaşanan yangın ve sel felaketlerinde yaraların sarılmasında Memur-Sen teşkilatının aktif bir şekilde rol aldığını ifade eden Yalçın, “Ülkemizde son zamanlarda meydana gelen orman yangınlarında ve sel felaketlerinde teşkilatımızın işi de derdi de millet oldu. Bu teşkilatın yükü hep yeniden güçlü medeniyet oldu. Biz böyle durumlarda dışarıda duracak ya da eli böğründe bekleyebilecek bir teşkilat olmadık hiçbir zaman” şeklinde konuştu.

Kamu sendikacılığında dayanışma aidatının olmamasının yol açtığı sorunlara dikkat çeken Yalçın,şöyle devam etti: “Dayanışma aidatının olmaması, hem daha fazla örgütlenmenin önünde engel teşkil etmekte hem de örgütlenen kesimin haklarının sömürüldüğü bir zeminin oluşturulmasına neden olmaktadır. İşçi sendikacılığındaki kazanımların bir kıymeti var. O kazanımlardan faydalanmak için diğer sendikalılar ve sendika üyesi olmayanlar yetkili sendikaya dayanışma aidatını ödeyerek tüm kazanımlardan faydalanabiliyor. Yani o toplu sözleşmeden bedel ödemeden kimse faydalanamıyor. Ancak memur sendikacılığında 6 milyon insan için masaya oturuyorsunuz, o 6 milyonun içinde örgütlediğiniz 1 milyonun gücüyle. Örgütlenmeyen 5 milyon kişi diğerleriyle aynı hakları alıyor.Tüm kazanımların örgütlü-örgütsüz herkes tarafından olduğu gibi alındığı eşit ancak adaletsiz bir zemin var. Bu çarpıklık, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişiklik yapılmak suretiyleortadan kaldırılmalı, adaletsizlik giderilmelidir.”

Sözleşmeli personelin sorunlarının kalıcı çözümü kadrolu istihdamda

Kamudaki sözleşmeli personel istihdamının çok çeşitlendiğini, bunun da her geçen gün hak kayıplarını artırdığını kaydeden Yalçın, “Kamuda sözleşmeli personelin sorunlarının kalıcı çözümü kadrolu istihdamdan geçmektedir. Sözleşmeli personel ivedilikle kadroya geçirilmelidir. Sözleşmeli personelin sorunlarının çözümü konusunda en etkili, kolay, kalıcı yöntem, temel model olarak kadrolu istihdamı benimsemektir. Aynı işi yapan, aynı emeği harcayan personelin farklı özlük haklarına sahip olması çalışma barışını temelinden sarsmaktadır. 6. Dönem Toplu Sözleşme’de de bunu etkili bir şekilde dile getirdik ve bu konuda çalışma yapılmasını karara bağladık. Sorunların çözümü için çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Sinop Şube Başkanı Ramazan Çelik ise,kamu görevlilerinin haklarını iyileştirmek ve çalışma hayatına dair yeni kazanımlar elde etmek için büyük mücadele verdiklerini belirterek,“3600 ek gösterge ve kamuda sözleşmelilik gibi birçok konuyu toplu sözleşme masasına taşıdık.Umuyoruz ki emeklerimiz karşılığını alacak ve kamudaki bu önemli sorunlar da çözüme kavuşacaktır” diye konuştu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen