Haber
2013-03-13 08:15:31
Şekerden Türkoğluna cevap

Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi hakkında yalan yanlış beyanlarda bulunan ve bulduğu her fırsatta hakaret eden Türk-Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu'na sert tepki gösterdi.

Türk-Eğitim-Sen Başkanı Selçuk Türkoğlu'nun uzun zamandır kendileri ile ilgili ağza alınmayacak ifadeler kullanarak suçlamalarda bulunduğunu belirten Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, Türk-Eğitim-Sen'in kurulduğu günden beri Bursa'da eğitim alanında hiçbir probleme çözüm getiremediğini belirtti.

Sorunlu Değil Sorumlu Sendikacılık Yapıyoruz

Türk-Eğitim-Sen Başkanı'nın sorunlara çözüm üretemediği gibi Bursa'da eğitim alanında yaşanan birçok sorunun da parçası olduğuna dikkat çeken Şeker, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu arkadaşlar çözüm odaklı değil kavga odaklı sendikacılık yöntemini seçerek sadece suçlayıcı, aşağılayıcı ve tahrik edici bir dil kullanıyor. Esasında söz konusu kişi bu şekilde davranarak kişiliğini ortaya koyuyor. Biz sendika olarak 'sorunlu' değil 'sorumlu' sendikacılık anlayışıyla ülkemizde eğitim hizmetlerinin kalitesini artırmak, hizmet verenle, hizmet alanların yaşadığı sorunları çözmek için çalışıyoruz. Biz özgürlük adına mücadele ederken bu arkadaşlarımız ülkenin özgürlük alanlarını daraltan aktörleri, kendi sendika genel merkezlerinde ağırlayarak hangi tarafta olduklarını gösteriyorlar. Bu bağlamda bizler kamuda kılık kıyafet serbestliği ile ilgili 12 milyon 300 bin imzayı toplarken, Türk-Eğitim-Sen, üyelerinin bu çalışmayı sırf Eğitim-Bir-Sen yaptığı için destek vermesini engelliyor".

Sendikal Baskı Yapacağını Sanıyor

Türk-Eğitim-Sen'in sendikacılık anlayışını eleştirmeye devam eden Numan Şeker, "Bizler kavga odaklı değil hoşgörü ve çözüm odaklı çalışma yaparken Türk-Eğitim-Sen başkanı okullarda, öğretmenlere hakaret ederek, aşağılayarak sendikacılık yapmaya çalışıyor. Bütün idarecilerin öğretmenlerin köşe yazılarında ismini vererek, aşağılayarak, hakaret ederek sendikal baskı yapacağını zannediyor. Bu bağlamda biz meydanlarda ek ödeme ve özgürlükler için eylem yaparken Türk-Eğitim-Sen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde kanlı kelle maketlerini getirerek adeta kendi iç dünyalarını yansıtıyor" dedi.

Davet Almadık

Türkoğlu'nun suçlamalarına açıklık getirmeye devam eden Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, "Son günlerde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yapmış olduğu çalışmaları sendika olarak takip ediyoruz. Bursa'da il çapında ilk defa yapılan İstiklâl Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'na katılmamızı diline dolayan bu sendika yöneticisi, bu yarışmaya katılan öğrencileri teşvik ve İstiklâl Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'a duyduğumuz saygıdan dolayı verdiğimiz hediyeleri hazmedeyerek alanı boş bulduğumuzdan programa katıldığımızı ifade etmekle beraber yarışmaya bizim davet edildiğimizi ve kendilerinin davet edilmediğini iddia etmektedir. Ne biz böyle bir davet aldık, ne de il yöneticileri bize özel bir uygulama yaptı. Sadece biz öğrencileri yüreklendirmek için Safahat ve dünya klasikleri kitaplarını alabileceğimizi ve yarışmaya katılanların tamamına bunları hediye edeceğimizi ifade ettik. Programa da bu bağlamda katıldık ve hediyelerimizi takdim ettik" diye konuştu.

Onlar Yapsaydı Biz Takdir Ederdik

Programın katılımcıları öğrenciler olduğu için sendikal anlamda bir propagandadan söz etmek tam anlamıyla bir 'safdillik' olur diyen Başkan Numan Şeker açıklamalarına şu ifadelerle devam etti: "Hediyeleri takdim ederken başka bir kurumun hediye paketiyle mi takdim edecektik? Biz Eğitim-Bir-Sen olarak eğitim alanının doğal bir paydaşı değil miyiz? Acaba bu arkadaşlar böyle bir hediye vermeyi düşünseydi engellenecekler miydi? Eğer yarışmaya onlar destek olsaydı bizler takdir ederdik. Biz bu hediyeleri verirken sendikamıza acaba kaç kişi daha üye olur diye düşünmedik. Tek amacımız öğrencilerimizin motivasyonuna katkı koymaktı".

Devlet Terbiyesi Almış Yönetici Nasıl Oluyor?

Türkoğlu'nun devlet terbiyesi almış yöneticilerle ilgili açıklamalarına da değinen Numan Şeker,  "Devlet terbiyesi aldığı iddia edilen yönetici kendi ideolojilerine yakın olduğu yöneticiler mi? Gerçekleşen yarışmada öğrencilere müdür yardımcısı sıfatıyla validen sonra, ödül verirken Eğitim-Bir-Sen poşetli diye hediyeyi öğrencilere vermeyerek mi devlet terbiyesi aldığını gösteriyor? Her fırsatta amirine hiç sıkılmadan küfür eden, yeni atanan şube müdürleri kendilerini nezaket ziyaretinde bulunduğunda, Türk Eğitim-Sen şube başkanının yanında bu arkadaşlara hakaret eden, 2012 sendika mutabakat metinleri imzalanırken İl Milli Eğitim Müdürü ve kendisinin de içinde bulunduğu il milli eğitim çalışanlarına hakaret eden Selçuk Türkoğlu'nu hiç cevap vermeden gülerek dinlemek mi devlet terbiyesi almak? İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarının çoğuyla kavgalı olan daha doğrusu kendisiyle barışık olmayan bir bürokrat mı devlet terbiyesi görmüş?" diye sordu.

Zamanı Geldiğinde Açıklayacağız

Selçuk Türkoğlu'ndan şunu beklerdik diyen Numan Şeker, "Devlet terbiyesi görmemiş şube müdürlerinin isimlerini açıklarken kendi ifadeleriyle devlet terbiyesi görmüş(!) çok değerli müdür yardımcısının ismini de açıklamış olsaydı ben dahil olmak üzere bütün şube müdürleri bu arkadaşın devlet terbiyesinden, devlet terbiyesi görmüş olduğu tecrübelerinden faydalanırdık. Ama biz bu arkadaşın ismini ve yaptıklarını da zamanı geldiğinde açıklayacağız. Ayrıca yeni atanan şube müdürlerini her defasında aşağılayacağına, kendi sendikasına bağlı olan şube müdürlerinin, hangi suçlamalardan dolayı soruşturma sonucu il dışına gönderildiğine baksın. Hiç sıkılmadan böyle şube müdürlerini taltif ederek, sendikal anlamda bir takım görevler verdiklerini de kamu çalışanları çok iyi biliyor. Kim yanlış yaparsa yapsın değil sendika üyesi şube müdürü, babamız dahi olsa arkasında durmayacağımızı, bu durumun sendikal anlamda değerlerimizle çatışmak anlamına geldiğini bildiğimizi eğitim çalışanları çok iyi biliyor" şeklinde konuştu.

Türkoğlu'nu Muhatap Almıyoruz

Açıklamalarıyla Selçuk Türkoğlu'nun devlet terbiyesi anlayışının yaptıklarıyla çeliştiğinin altını çizen Şeker, "Türkoğlu'na göre iş yapanlar, proje üretenler, devlet terbiyesi almamış ama buna karşın, bütün çalışmaları engelleyen, herkesle kavgalı olan, amirine küfreden kişiler terbiye almış oluyorlar. İsmini vermediğimiz bu şahısla ilgili önümüzdeki dönemde açıklama yapacağız. Türkoğlu suçlamalarında malum takım ifadesi kullanıyor. Evet, biz Türkiye'de bilinen, kamu çalışanlarının 700 bini tarafından takdir edilen bir takımız. Sonuç olarak biz Selçuk Türkoğlu'nu bundan önce olduğu gibi bundan sonra da muhatap almayacağız. Biz işimizi yapmaya devam edeceğiz, o da kendine yakışan tarzda sendikacılık yapmaya devam etsin. Ve son olarak da Mevlana'nın sözüyle malum sendika başkanına seslenmek istiyorum.

Kör cehalet çirkefleştirir insanları!
Suskunluğum asaletimdendir...
Her lafa verecek bir cevabım var...
Lakin bir lafa bakarım laf mı diye,
Bir de söyleyene bakarım adam mı diye...

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen