Haber
2013-07-27 09:15:45
Şeker, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürleri rotasyonunun iptalini bekliyoruz

Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, Türkiye genelinde yapılan rotasyonun iptali için Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile görüştüklerini ve iptal edilmesini beklediklerini belirterek, yapılmak istenen değişiklikler neticesinde eğitim hayatında büyük bir kaos yaşanabileceğini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, Türkiye genelinde yapılan rotasyonun iptali için Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile görüştüklerini belirterek, yapılmak istenen değişiklikler neticesinde eğitim hayatında büyük bir kaos yaşanabileceğini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan yönetmeliğe göre Bursa’da yıllardır görev yapan tecrübeli teşkilat mensuplarının büyük çoğunluğunun başka bölgelere tayin edilmesinin eğitimde boşluğa yol açacağını ileri sürdü. Yapılmak istenen rotasyon sonucunda Bursa’da eğitim belleğinin zaafa uğrayacağını kaydeden Başkan Şeker, Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde girişimde bulunarak 60 yöneticinin yer değiştirmesine yol açacak uygulamanın iptalini istedi.

Sendika olarak temelde yöneticilerin yer değiştirmesine ya da başka bölgelere atanmasına karşı olmadıklarını ifade eden Şeker, “Bir kurumda kalite algısının ve kurumsallaşmanın en önemli unsuru herhangi bir yönetici gitse bile o kurumda işleyişin aksamamasıdır. Bu bağlamda yer değiştirmelerin ve atamaların kurum körlüğü oluşmasına engel olacağına inanıyoruz. Fakat söz konusu uygulamada Bursa çapındaki yaklaşık 60 yönetici yer değiştiriyor. Eğer bu rotasyon gerçekleşirse Bursa’da eğitim hayatı büyük bir kaosla karşı karşıya kalabilir. Beş on tane yöneticinin tayinin çıkması bir sıkıntı teşkil etmeyebilir ama bu tabloya göre 60 kişinin rotasyona tabi tutulmasına biz camia olarak karşıyız.” dedi.

Bakanlığın asli görevlerini bir kenara bırakarak, rotasyonla vakit kaybettiğini belirten Şeker, 1 Haziran’da yapılması gereken öğrenci kayıtlarının hala gerçekleşmediğini anlatarak, “Öğrencilerin kayıtları ile ilgili ciddi bir problem var. Bakanlığın bu sorunu çözmesi gerekirken rotasyonla uğraşması çok yanlıştır. 1 Haziran’da öğrenci kayıtları yapılması gerekirken hala kayıtlar açılmadı. Bunun yanında rotasyon yapıldığı takdirde bütün yöneticiler gidecek, yerlerine gelecek olanlar da Eylül’de göreve başlayacak. Okulların da Eylül’de açılacağını düşündüğümüzde ortaya çıkacak olan manzara çok vahim gözüküyor. Milli Eğitim Bakanlığı eğitim hayatındaki daha öncelikli sorunların çözümüne odaklanması gerekirken böyle bir tutum içerisine girmesi anlaşılır gibi değil. Biz rotasyonun iptal edilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen