Haber
2014-09-03 09:16:31
Sayın Valim, yanlış yapıyorsunuz!

Eğitim Bir Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, Milli Eğitimdeki müdür atamaları üzerinden yürütülen tartışmaları ele alan rotabursa'da bir yazı yazdı. Şeker konunun gelişim sürecinde kendisine hakaret edenler hakkında da yasal işlem başlatıldığını ifade etti.

rotabursa.com'daki yazının tamamı

Sayın Valim, yanlış yapıyorsunuz!

Milli Eğitim Bakanlığı’nda yapılan kanun değişikliği ile yönetici atama yönetmeliği sonucunda dört yılını dolduran 482 okul müdüründen 286’sı 75’in altında puan alarak idarecilikleri düşmüş oldu. Müdür puanlamalarında Türk-Eğitim-Sen’e mensup müdürlerin tamamına yakınının 75 puanın altında aldığını; Eğitim-Bir-Sen’e mensup üyelerin de tamamına yakınının 75 puanın üstünde aldığını ifade ederek yalan açıklamalarda bulunuyorlar. Sendikamıza mensup 78 arkadaşımız elenmiştir. Kardeş olan 2 müdür arkadaşımızdan Eğitim-Bir-Sen’li olan elenmiş, Türk-Eğitim-Sen’li olan yerinde kalmıştır. 99.33’le en yüksek puanı alan müdür arkadaşımız Eğitim-Bir-Sen’li, ikinci sırada ise 99 puanla, kardeşimin İlçe Milli Eğitim Müdürü olduğu Mudanya’daki Türk-Eğitim-Sen’li müdür arkadaşımızdır. Yine 90’ın üzerinde puan alan Türk-Eğitim-Sen’li birçok arkadaşımız mevcuttur. Bunları ifade etmemdeki sebep yapılan puanlamaların bir kıyım olmadığını ifade etmektir. Kaldı ki puan veren ilçe milli eğitim müdür ve şube müdürlerini tahkir edip, hakaret ederek yargılayan Selçuk Türkoğlu okulda müdürüne puan veren Aile Birliği Başkanı, Öğrenci Temsilcisi ve öğretmenleri hiç zikretmemektedir. Zira bazı okul müdürleri kendi okullarından puan alamayıp elendiklerini ifade etmişlerdir. Ama malum sendikaya mensup okul müdürlerinden bazıları kendine puan verecek öğretmenleri, aile birliği başkanını çağırarak puanları açıkça baskı yaparak verdirdiklerini bize gelen şikâyetlerden öğreniyoruz.

Bütün bunlara rağmen müdür puanlamalarının bir kıyım olduğunu iddia ederek Türk-Eğitim-Sen 2 Nolu şube başkanı Selçuk Türkoğlu başta Sayın valimiz olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürü, puan veren bütün ilçe milli eğitim müdür ve şube müdürleri ve şahsıma yönelik hiçbir ahlaki ölçü gözetmeksizin hakaret içeren basın açıklamaları yapmıştır.

Bu zamana kadar yaptığım açıklamalarda hiçbir eğitimcinin ismini zikrederek eleştiride bulunmadım. Ama son günlerde şahsıma yapılan küfürlü saldırılar neticesinde, bu edep ve ahlak yoksunu kişilerin ismini vererek ve hakaret içeren ifadelerini sizlerle paylaşarak Türk-Eğitim-Sen’e mensup başkan, yönetici ve bazı üyelerin nasıl bir anlayışa sahip olduklarını sizlerin takdirlerine bırakıyorum.

1-   Selçuk Türkoğlu’nun başta Sayın Valimiz olmak üzere milli eğitimdeki puan veren bütün idarecilere nasıl hakaret ettiğini sanırım ifade etmeme gerek yok. Bu malumun ilanı olur.

2-   Metin Öksüz: Bu arkadaşımız Türk-Eğitim-Sen 1 nolu şube yönetim kurulu üyesidir. Erkek lisesindeki müdür yardımcılığı görevlendirmesinin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sehven uzatıldığını fark ettiğimizde bu yanlışın düzeltilmesini Milli eğitim müdürlüğünden talep ettiğimizde bahsi geçen bu arkadaşımız defalarca sendikamıza gelerek ve tanıdıklarımı devreye sokarak görevlendirilmesinin uzatılmasına karşı çıkmamamızı istemiştir. Netice hasıl olmayınca sendikamıza ve şahsıma karşı hakaretlerde bulunmuş, kendi okulundaki bir öğrencisi tarafından: “Biz Metin Hoca’mızı seviyoruz. Numan Hocam sakın hocamıza yanlış yapma ha!” sosyal medya üzerinden mesaj göndererek şahsımı tehdit ettirmiştir.

3-   Mehmet Niyazi Köse: Bu arkadaşın yazdığı yorumu sizinle paylaşmak zorunda kaldığım için bütün okuyuculardan ve eğitim camiasından özür diliyorum. Zira ne karakterde ve nasıl bir eğitimci olduklarını ifade etmek zorundayım. Ben yazmaktan haya ediyorum ama bu arkadaş yorumunun sonunda gülücük işareti koymuş. Türk-Eğitim-Sen’den istifa edip Eğitim-Bir-Sen’e geçen müdürleri kastederek aşağıdaki paylaşımda bulunmuştur. “Bir de koynundaki karısını sendikaya borçlu olan dönekleri tanırım. Seçilmiş olmanın mutluluğunu kutlarken dik duran bütün TESlilerin hakkı var bu gecelerinde; akıllarına geliyordur gavaslarınJ” diğer bir paylaşımında “Bu titrek kavak cinsleri şimdi ne yapacağınızı korku içende merak etmektelerJ” Gavas ve kavak kelimelerini dikkatinize sunuyorum. Maalesef bu arkadaşımız bir eğitimci. Çocuklarımızı bu zihniyet sahibi eğitimcilere nasıl teslim edeceğiz? Şahsıma karşı yapmış olduğu hakaret içeren paylaşımları yazmıyorum. Bunların hepsi belgeli. Ben buradan onurlu müdür arkadaşlarımın, ahlak ve edep yoksunu paylaşımlarda bulunan sözüm ona bu eğitimcilerden hukuk önünde hesaplaşmalarını öneriyorum.

4-   22 Ağustos Cuma akşamı saat 21.00’da üyemiz olan Müdüre Hanım’ın düğününe katılmak için Cha Cha kır düğün salonuna gittim. Oturduğum masada Yıldırım Kaymakamı, Yıldırım eski Belediye Başkanı Özgen Keskin ve eşi, Belediye Başkan yardımcısı ve Belediye meclis üyesi bulunuyordu. Yanımızdaki masadan kalkarak yanıma gelen Ali Osman Sönmez End. Mes. Lis. Müdürü Rahmi Özyiğit eğilerek kulağıma “A.. Şe..., hayatımı kararttın.” diyerek şahsıma hakaret etmiş ve oradaki bütün misafirler “Hayırdır başkanım ne oldu?” diye sorunca, ben de Müdür Bey’in bana hakaret ettiğini ifade ettim. Oradaki davetliler “Başkanım sakin ol, onun seviyesine inme” diyerek beni sakinleştirmeye çalışmışlardır. Düğün ortamının bozulmaması için hiçbir karşılık vermedim. Yavuz hırsız misali, bu olaydan sonra Rahmi Özyiğit hiç sıkılmadan, yalan söyleyerek bütün hırsız müdürlerin görevden alınmayı hak ettiklerini söylediğimi iddia etmiştir.  Halbuki kendisine hiç karşılık vermedim. Bu müdür hakkında bütün hukuki süreçleri başlatmış bulunmaktayım. Hukuk önünde kendisi ile hesaplaşacağız.

Bütün bunlardan sonra kimlerin tehdit ve şantajcı olduğunu görüyoruz. Ve diyorum ki: Sayın Valim! İl milli eğitim müdürlüğü tarafından onayınıza sunulacak olan müdürler inhasını Türk-Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu’na sormadan, onun görüş ve önerilerini almadan imzalarsanız büyük bir yanlış yapmış olursunuz(!) Bunun için lütfen imzalamadan önce Selçuk Türkoğlu’nun görüşünü alınız(!) Böylece adaletli bir iş yapmış olursunuz(!)

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen