Haber
2019-01-18 09:21:57
RAMAZAN ACAR'IN KATILIMIYLA EBS YENİŞEHİR TEŞKİLATI BULUŞTU

YENİŞEHİR KURUM VE OKUL ZİYARETLERİ

Ramazan Acar ve yönetimi  Yenişehir  ilçe Kaymakamı Suat Seyitoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz 'ı makamında ziyaret ederek sendikanın hazırladığı Eğitime Bakış 2018 raporunu takdim etti.

Gerçekleşen ziyarette Ramazan Acar Sıcak karşılamalarından dolayı Yenişehir  Kaymakamı Suat Seyitoğlu ve İlçe Milli Eğitim müdürü Musa Ayaz 'a yrı ayrı teşekkür etti.

Eğitim Bir Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar ve başkan vekili Adil Yazıcıoğlu ile ilçe Başkanı Hüseyin Acet  ve yönetimi, Yenişehir'de bulunan okul ve kurumları ziyaret etti. Yenişehir MTAL, İlhan Oğuz MTAL, Hüma Hatun MTAL, Yenişehir Ertuğrulgazi Anadolu lisesi, 100.Yıl ilkokulu, Koç Ortaokulu, Yenişehir TOKİ Orhangazi Ortaokulu, Gevher Nesibe MTAL, ŞEHİT Yunus BAL Ortaokulu, M. İbrahim Sünnetçioğlu Ortaokulu, Osmangazi MTAL, Aydoğdubey ilk okulu ziyaret edildi. Ziyaret edilen okullarda sendikal çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve yerelde ve genelde eğitimin sorunları konuşuldu.

YENİŞEHİR TEŞKİLAT TOPLANTISI

Eğitim Bir Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar ve Başkan Yardımcısı Adil Yazıcıoğlu'nun katılımıyla Yenişehir EBS işyeri temsilcileri, kurum idarecileri ve kadın komisyonu ile teşkilat buluşması gerçekleştirildi.

Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan ACAR yaptığı konuşmada, "3600 konusu, öğretmen meslek kanunu, yöneticilik mesleği gibi güncel konularda görüşlerini açıkladı. Ramazan Acar, "3600 konusunu, enflasyon artı refah payı verilmesini ve üstelik bunun yıl sonu beklenmeden  aylık bazda hesaplanarak verilmesini, vergi diliminin %15'e sabitlenmesini dolayısıyla ocakta verilen zammın mayısta geri alınmamasını, öğretmenlik mesleğinin itibarına katkı sunan meslek kanununu desteklediklerini, mevcut kazanımlar korunduğu surece yöneticilerin sınavla alınması konusuna itiraz etmediklerini, okul yöneticiliğinde değişimi değil gelişimi esas almak gerektiğini, sendika olarak tehdit dili değil tenkit ve teklif dili kullanacaklarını" ifade etti.

EBS Yenişehir  ilçe temsilcisi Hüseyin Acet ise yaptığı konuşmada Yenişehir'de sendikal çalışmalar hakkında bilgi vererek katılımcılara teşekkür etti. Acet; "Başta yoğun kar yağışı ve buzlanma ya rağmen Bursa’dan ilçemize gelerek programımıza katılan Şube Başkanımız Ramazan Acar ve Başkan Vekili Adil Yazıcıoğlu olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Musa Ayaz’a, şube müdürlerimize, okul müdürü, müdür yardımcısı ve işyeri temsilcisi arkadaşlarımıza, kadınlar komisyonumuza, Engelliler komisyonumuza programımızın organizasyonunda emek harcayan ilçe başkan yardımcılarıma teşekkür ederim. Yaptığımız ziyaretler ve teşkilat buluşması çok yararlı geçti." dedi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen