Haber
2019-01-18 09:21:58
RAMAZAN ACAR'IN KATILIMIYLA EBS KELES TEŞKİLATI BULUŞTU

KELES KURUM VE OKUL ZİYARETLERİ

Ramazan Acar ve yönetimi Keles ilçe Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Narın'i makamında ziyaret ederek sendikanın hazırladığı Eğitime Bakış 2018 raporunu takdim etti. Şube müdürleri İsmail Kayışlı ve Turan Tanış da ziyaret edilerek Keles’in Eğitim öğretim sorunları istişare edildi.

Ramazan Acar Keles Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın ve İlçe Milli Eğitim müdürü Aydın Narın'e ilgi ve alakaları için ayrı ayrı teşekkür etti.

Eğitim Bir Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar ve başkan yardımcısı Mehmet Ali Akiş ile ilçe Başkanı Sedat Karakaya  ve yönetimi, Keles'de bulunan okul ve kurumları ziyaret etti. Ziyaret edilen, Davut Zeki Akpınar YBO, Keles İHO, Keles ÇPAL, 1. Murat ilkokulu ve Keles AİHL’de eğitimin sorunları konuşuldu ve sendikal çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Ziyaret edilen okullarda sendikal çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve yerelde ve genelde eğitimin sorunları konuşuldu.

KELES TEŞKİLAT TOPLANTISI

Eğitim Bir Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar ve Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Akiş’in katılımıyla Yenişehir EBS işyeri temsilcileri, kurum idarecileri ve kadın komisyonu ile teşkilat buluşması gerçekleştirildi.

Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan ACAR yaptığı konuşmada, "3600 konusu, öğretmen meslek kanunu, yöneticilik mesleği gibi konularda sendikanın görüşlerini açıkladı. Ramazan Acar, "3600 konusunu, enflasyon artı refah payı verilmesini ve üstelik bunun yıl sonu beklenmeden aylık bazda hesaplanarak verilmesini, vergi diliminin %15'e sabitlenmesini dolayısıyla ocakta verilen zammın mayısta geri alınmamasını, öğretmenlik mesleğinin itibarına katkı sunan meslek kanununu desteklediklerini, mevcut kazanımlar korunduğu surece yöneticilerin sınavla alınması konusuna itiraz etmediklerini, okul yöneticiliğinde değişimi değil gelişimi esas almak gerektiğini, sendika olarak tehdit dili değil tenkit ve teklif dili kullanacaklarını" ifade etti.

EBS Keles ilçe temsilcisi Sedat Karakaya ise yaptığı konuşmada Keles'de sendikal çalışmalar hakkında bilgi vererek katılımcılara teşekkür etti. Karakaya; "Kar yağışı ve kış şartlarına rağmen Bursa’dan ilçemize gelerek programımıza katılan Şube Başkanımız Ramazan Acar ve Başkan yardımcısı Mehmet Ali Akiş olmak üzere, bizleri kurumlarında ağırlayan idareci ve öğretmen arkadaşlara misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederim. Yaptığımız ziyaretler ve teşkilat buluşması oldukça yararlı geçti." dedi

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen