Haber
2019-01-16 09:21:56
RAMAZAN ACAR'IN KATILIMIYLA EBS GÜRSU TEŞKİLAT TOPLANTISI YAPILDI

GÜRSU KURUM VE OKUL ZİYARETLERİ

Eğitim Bir Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, Başkan Yardımcısı Adil Yazıcıoğlu, Mehmet Ali Akiş, ve ilçe Başkanı Osman Aykul, Gürsu'da bulunan okul ve kurumları ziyaret etti.

Ramazan Acar ve ekibi tarafından Gürsu ilçe Kaymakamı Mustafa Koç, Belediye Başkanı Mustafa Işık ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrul Döğen'i ziyaret ederek sendikanın hazırladığı Eğitime Bakış 2018 raporunu takdim etti. Acar misafirperverliklerinden dolayı Gürsu Kaymakamına, Belediye Başkanına ve İlçe Milli Eğitim müdürüne ayrı ayrı teşekkür etti.

Gürsu'da bulunan okullar ziyaret edilerek sendikal çalışmalar aktarıldı.

GÜRSU TEŞKİLAT TOPLANTISI

Akşam ise kurum idarecileri ve işyeri temsilcileri ile toplantı yapıldı. Şube Başkanı Ramazan ACAR yaptığı konuşmada,

3600 konusu, öğretmen meslek kanunu, yöneticilik mesleği gibi güncel konularda görüşlerini açıkladı. Ramazan Acar, "3600 konusunu sürekli dile getirdiklerini ve bu nedenle hükümet programına alındığını ancak geciktirilmeden uygulanması gerektiğini, enflasyon artı refah payı verilmesini ve üstelik bunun yıl sonu beklenmeden  aylık bazda hesaplanarak verilmesini, vergi diliminin %15'e sabitlenmesini dolayısıyla ocakta verilen zammın mayısta geri alınmamasını, öğretmenlik mesleğinin itibarına katkı sunan meslek kanununu desteklediklerini, mevcut kazanımlar korunduğu surece yöneticilerin sınavla alınması konusuna itiraz etmediklerini, okul yöneticiliğinde değişimi değil gelişimi esas almak gerektiğini, sendika olarak tehdit dili değil tenkit ve teklif dili kullanacaklarını" ifade etti.

EBS Gürsu İlçe Temsilcisi Osman Aykul ise Gürsu temsilciliği olarak yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi ve katılımcılara teşekkür etti.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen