Haber
2018-12-08 09:21:15
RAMAZAN ACAR: REKABET SÜRECİ BİTTİ, REFAKAT DÖNEMİ BAŞLADI

RAMAZAN ACAR: REKABET SÜRECİ BİTTİ, REFAKAT DÖNEMİ BAŞLADI

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube, yeni dönemin ilk genişletilmiş il divan toplantısını yaptı.

Ramazan Acar: Dört aylık rekabet süreci sona erdi artık dört yıllık refakat dönemi başladı

Ramazan Acar: Yeni dönemde sesimizi değil sözümüzü yükselteceğiz

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube, yeni dönemin ilk genişletilmiş il divan toplantısını yaptı. Elegansta gerçekleşen il divan toplantısında konuşan Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Eğitim-Bir-Sen olarak, delege, ilçe temsilciliği ve şube seçimleriyle bir kez daha yenilendik. Aramızda güven tazeleyen, ilk defa emaneti devralan arkadaşlarımız var. Bugün burada uhuvveti, nezaketi, asaleti ve adaleti ilke edinen teşkilatın öncüleri var. 18 ilçede ve şubede seçim yaptık. Şube tarihinin en büyük katılımlı seçimlerini gerçekleştirdik. Katılımcı, demokratik, şeffaf ve seviyeli bir seçim sürecini geride bıraktık. Kirletmeden, kirlenmeden seviyeli bir yarış ile heyecanımızı tazeledik, saflarımızı sıklaştırdık, kardeşliğimizi pekiştirdik, birlik ve beraberliğimizi perçinledik. Dört aylık rekabet süreci bitti, dört yıllık refakat dönemi başladı. İçimize, işimize ve dışımıza yolculuğumuz bu anlayışla sürmeli, davaya sadakatle hizmet çabamız artarak büyümelidir. Bizim ortaklığımız dava ortaklığıdır. Biz anlamsız bir yarışın peşinde değil, hedefe birlikte varışın derdindeyiz. Dava adamının durduğu an, öldüğü andır, durmayacağız” şeklinde açıklamada bulundu.

Sesimizi değil Sözümüzü yükselteceğiz

Yeni dönemde sesin değil sözün yükseltileceğini kaydeden Acar, “Yükümüzün, sorumluluğumuzun farkındayız, insanlığın onurunu korumanın ağır yükünü taşıdığımızın bilincindeyiz. Örgütlenmedeki gücümüz, teşkilatımızın kapasitesi ve sendikacılığımızdaki yüksek birikim değişim üretti, gelişim üretti, yeni bir paradigma üretti. Tehdit dili değil tenkit ve teklif dili kullanarak Eğitim çalışanlarının hakları, hukuku, eğitim sisteminin durumu, sendikaların ve sendikacılığın Bursa ve Türkiye'deki konumu hep gündemimizde olacak.

Uzmanlık çalışma grupları kurarak, Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri raporları üretmek, yakıp yıkan değil üreten, kırıp döken değil düzelten, cam indiren değil fikir bildiren, barikat kuran değil engel kaldıran tavrımızla yasaklara karşı çıkmaya, özlük ve özgürlük mücadelesine devam edeceğiz. Bu anlamda niceliklerin zirvesinden niteliklerin zirvesine doğru yol almayı hedefledik.” şeklinde konuştu.

Başkan yardımcılarının sorumluluk alanlarında bilgilendirme yapmasının ardından ilçe temsilcileri ve komisyon başkanları da söz alarak duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından toplantı sona erdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen