Haber
2021-04-25 09:28:50
Ramazan Acar: MEB akşamdan sabaha kriz peşinde midir?

Öğrencilerin birçoğu uzaktan eğitime erişim sağlayamazken, Milli Eğitim Bakanlığı, 19 Nisan 2021 tarihli kararı ile öğrencilerin uzaktan veya yüz yüze eğitime katılmamaları durumunda öğretmenlerin ders ücretlerinin kesileceğini açıkladı. Kararda, “Öğretmenlerin, öğrencilerin derse katılmamaları nedeniyle yerine getiremedikleri ders görevlerini yapmış sayılmalarının mümkün bulunmadığı değerlendirilmektedir” denildi. Kararı eleştiren Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 nolu şube başkanı Ramazan Acar ''Yanlışta ısrarın kimseye faydası yoktur.'' dedi.

ACAR Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Allah aşkına MEB  akşamdan sabaha kriz peşinde midir? Dersine girmeyen öğrenciye bir şey yapamayıp öğretmenin ücretini kesmenin gerekçesi ne ola ki! Öğretmenlere bu haksızlığı reva görmeyin? Öğretmenin ek dersini kesmek yerine öğrencinin devamsızlığını giderecek yol bulalım.

MEB öğrencileri uzaktan veya yüz yüze eğitime zorlayıcı veya teşvik edici yollar bulmak yerine, emsal mahkeme kararları bulunmasına rağmen öğretmeni mağdur eden bakış açısından vazgeçmelidir. Öğretmenlerin ek dersini ödemelidir.

Bu şekilde ücret kesme yoluna gitmesi yanlıştır, toplu sözleşme kazanımlarına ve hukuka aykırıdır. 2007 yılında Danıştay'ın bu konuda verdiği karar ortadadır. Yine bu konuda 4. Dönem toplu sözleşmede mutabık olunan karar ortadadır. Yanlışta ısrarın kimseye faydası yoktur.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen