Haber
2021-10-19 09:29:51
Ramazan Acar İnegöl’de kurum ziyaretlerinde bulundu ve teşkilat buluşmasına katıldı

 

Ramazan Acar İnegöl’de kurum ziyaretlerinde bulundu

Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar İnegöl’de kurum ziyaretlerinde bulundu. Şube başkanı Acar’a, İnegöl ilçe başkanı Sinan Aktaş ve başkan yardımcısı Serdar Yücel eşlik etti.

İnegöl’de yapılan kurum ziyaretleri

DrEminAcarİmamHatipOrtaokulu,

DoğanYelkenİlkokulu,

İMKBOsmangazıAİmamHatipLisesi

ErtuğrulgaziOrtaokulu

ErtuğrulgaziİmamHatipOrtaokulu

ŞakirLakşeİlkokulu

SezaiKarakoçOrtaokulu

CemilSönmezİlkokulu

HacıSevimYıldız2MTAL

İnegölÖğretmenEvi 'i ziyaret edildi.

Eğitim çalışanlarımız, öğretmen ve idarecilerimizle salgın, eğitim, öğretim, derslik ihtiyacı, milli eğitim şûrası, eğitimciye şiddete yasal düzenleme, vergi dilimi, toplu sözleşme, ek-gösterge, sözleşmeli/ücretli istihdam sorunu, meslek kanunu, personel, güvenlik eksikliği, kantinler, okul bazlı bütçe ve gündeme dair sendikamızın çözüm önerilerini değerlendirdi. Toplu sözleşme görüşmeleri süreci ve sonuçları hakkında bilgilendirme yaptı.

Eğitim Bir Sen İnegöl Teşkilat buluşması

Eğitim Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Ramazan Acar, İnegöl teşkilat buluşmasında yaptığı konuşmada, 3600 ek gösterge meselesini toplu sözleşmede 2022 yılın sonuna kadar çözüme kavuşturulması resmiyet kazanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “öğretmenleri de kapsayan 3600 ek göstergeyi çözecekleri sözü” bunu teyit etmek anlamına gelmektedir” dedi.

 

Sendikal mücadelenin önemine dikkat çeken Acar, “Birlikte daha güçlü olacağımız için sendikasız hiç bir çalışanın kalmamalıdır.” dedi. Acar, 2001 yılından itibaren Türkiye’deki memur sendikacılığının geçtiği aşamalardan bahsederek, Memur-Sen gibi bir sendikal güç olmadığından 28 Şubat'ta başarılı olunduğunu, ancak 15 Temmuzda darbeye ve darbecilere ilk dur diyenin Memur Sen olduğunu.” İfade etti.

Toplu sözleşme görüşmeleri hakkında bilgi veren Acar, öğretmen meslek kanunun çıkmasının şart olduğunu, 3600 ek göstergenin çözüm sürecinin resmiyete kavuşturulduğunu ifade ederek, toplu sözleşme kazanımları hakkında bilgiler verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “öğretmenleri de kapsayan 3600 ek göstergeyi çözecekleri sözünün” bunu teyit ettiğini vurguladı.

Misafirperlikleri için İnegöl Eğitim çalışanlarına çok teşekkür eden Acar, birlikte güçlü olduklarını ifade ederek, çalışmalarında başarı, kolaylık, sağlık ve afiyet diledi.

Çamlıca Restoran’da düzenlenen ve sendikal çalışmalar masaya yatırıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan ilçe başkanı Sinan Aktaş ise, yerelde sendikal çalışmalar hakkında bilgi verdi. Aktaş pandemi dönemi sebebiyle uzun süre sonra düzenlenen teşkilat buluşmasına katılan kurum idarecileri ve işyeri temsilcilerine teşekkür etti.

 

 

 

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen