Haber
2019-10-30 09:24:30
RAMAZAN ACAR, İNEGÖL YÖNETİMİ İLE OKULLARI ZİYARET ETTİ

Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz

Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz" düsturundan hareketle şube başkanı Ramazan Acar, İnegöl ilçe başkanı Sinan Aktaş ve ilçe yönetimi ile birlikte ilçede bulunan okulları ziyaret etti.

Nuri Pakdil İHOO, Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi, Spor Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, N.M.Küçükçalık Lisesi, Organize Sanayi Ortaokulu, Abdülhamid Han Ortaokulu, Tematik Mobilya Lisesi ve dokuzuncu olarak Prof.Dr. Selçuk Yahşi Ortaokulu ziyaret edilerek eğitim çalışanlarına sendikal konular hakkında bilgilendirme yapıldı.

Bakanlık kendi eylem takvimine uymalı; bir an önce, tespitten çözüme, vaatten eyleme, sözden fiile geçmelidir

2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde belirlenen hedeflerin artık somut eylem adımlarına dönüşmesi gerektiğini kaydeden Ramazan Acar; "Bakanlık kendi eylem takvimine uymalı; bir an önce, tespitten çözüme, vaatten eyleme, sözden fiile geçmelidir. Eğitim çalışanlarının sorunları, geçici işlerle, zülfüyâre dokunmayan girişimlerle çözülemeyecek kadar yapısaldır, derindir. Eğitimde vasatı aşmak, yüksek kaliteye odaklanmak; üzerinde iyi düşünülmüş, paydaşlarla istişare edilmiş sürdürülebilir politikaların belirlenmesi ve uygulanmasıyla mümkündür. Biz dün olduğu gibi bugün de eğitimin sorunlarını tespit ediyor, çözüm önerileri üretiyor ve elimizi taşın altına koyuyoruz. Değişim ve dönüşüm iradesinin meşruiyetinin tartışılmaması, fikirde isabet, eylemde muvaffakiyet, millette memnuniyet isteniyorsa, süreç, sahadaki tecrübelerle, paydaşların görüşleriyle olgunlaştırılmalıdır” dedi.

Sadece sorunları dile getirmiyor, çözümü de öneriyoruz

Sorunları dile getirmekle, şikâyetle yetinmediklerinin altını çizen Acar, “Türkiye’nin erdemli hareketi, entelektüel birikimi olan Eğitim-Bir-Sen olarak hangi sorunu dile getirmişsek, çözüm önerisini de yanına sıralamışızdır. Öğretmen yerleştirme sisteminden Öğretmenlik Meslek Kanunu’na, öğretmene şiddetten kariyer ve liyakat sistemine, kurum yöneticiliğine münhasır kadro verilmesinden üniversitelerdeki idari ve akademik personelin sorunlarına, okullara bütçeden sözleşmeli istihdam meselesine kadar hangi konuya itiraz etmiş, hangi sorunu dile getirmişsek mutlaka o konularda çözüme yönelik çalışmalar da yapmış ve bunları paylaşmış, paylaşıyor, paylaşmaya da devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen