Haber
2019-02-22 09:22:27
RAMAZAN ACAR GEMLİKTE KURUM ZİYARETLERİNDE BULUNDU

Eğitim-Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar Gemlikte kurum ziyaretlerinde bulundu. Acar, Kaymakam Kemal İnan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran ve çeşitli okulları ziyaret ederek  okul idarecileri ve  öğretmenlerle buluştu.

KAYMAKAMLIK ZİYARETİ

Eğitim-Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, Denizli Vali Yardımcılığı görevini yürütmekte iken Gemlik Kaymakamlığına atanan Kemal İNAN'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Eğitim - Bir Sen ve Memur Sen hakkında bilgi veren  Şube Başkanı Acar Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olduğunu hatırlatarak, insan yetiştirme odaklı çalıştıklarını, Türkiye üzerinde oynanan oyunların farkında olduklarını ifade ederek 'biz her zaman devlet ve milletimizin yanında olduk olmaya da devam edeceğiz' diye konuştu.

Kaymakam Kemal İnan'da ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek eğitim  sisteminde bazı yapısal değişiklilerin yapılması gerektiğini ifade etti.

Eğitim-Bir Sen Gemlik İlçe Başkanı Halil Gemici ve Yönetim Kurulu üyeleri Ömer Beki, Bülent Öztürk, Şuayb Serdaroğlu ve Obam Cemal Bayar'ında katıldığı ve bir saate yakın süren ziyaretin sonunda Acar, Gemlik kaymakamı İnan'a  Eğitime Bakış 2018 raporu ve Eğitim Bir Sen logolu fincan takımı takdim etti.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ZİYARETİ

Ramazan Acar ve EBS Gemlik ilçe yönetimi daha sonra Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran'a nezaket ziyaretinde bulundular. Acar Gemlik Milli Eğitim Müdürü Duran'a  Eğitime Bakış 2018 takdim etti.

OKUL ZİYARETLERİ

Ayşe Ziver Karataş İlkokulu, Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Körfez ortaokulunu da ziyaret ederek buradaki öğretmenler görüşen Acar, sendikal çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Milli Eğitim bakanlığının uygulamaya koyduğu ancak  Eğitim Bir Sen'in ısrarlı itirazları üzerine uygulamadan kaldırdığı, Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi (ETCEP) ve YOGA dersleri verilmesiyle ilgili uygulamaları hakkında bilgi veren Acar "ETCEP bir toplum mühendisliği projesiydi. Batı’dan elimize tutuşturulmuş bir proje. Kendi okullarımızda, kendi öğretmenlerimiz eliyle, kendi paramızla, okullarda kız erkek tuvaletlerinin birleştirilmesine varacak sinsi bir tuzaktı. Biz buna dur dedik. Milli Eğitim Bakanlığı da bu mühim hatadan geri döndü. Biz milli ve manevi yapımıza  uygun olmayan proje ve uygulamaların her zaman karşısında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Ramazan Acar okul gezilerinde  öğretmenlerin yaşadığı  eğitimciye şiddet, vergi dilimi mağduriyeti, kariyer basamakları gibi sorunlara da değinerek sendika olarak her zaman öğretmelerimizin yanlarında olmaya onların sesini yetkili yerlere duyurmaya devam edeceklerini ifade etti.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen