Haber
2019-11-19 09:24:38
RAMAZAN ACAR BÜYÜKORHANDA OKUL ZİYARETLERİNDE BULUNDU

Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu şube başkanı Ramazan Acar ve teşkilattan sorumlu başkan yardımcısı Mehmet Ali Akiş ile EBS Büyükorhan temsilcisi İbrahim Doğan Büyükorhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Meşe'yi, ilçe çalışanlarını, okullarımızın İdareci, Öğretmen, Memur ve Yardımcı Hizmetli arkadaşlarımızı ziyaret ederek gündemi değerlendirdi, sendikal konularda bilgilendirme yaptı.

Büyükorhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Meşe'yi ziyaret

Eğitimciye şiddet temenniye değil, tedbirle önlenir

Şube başkanı Ramazan Acar, sendikal çalışmalar ve eğitim gündemine ilişkin değerlendirme yaparak, sorunların çözüme kavuşturulması için yapılması gerekenler hakkında istişarelerde bulunuldu; eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyecek bir düzenlemeye ihtiyaç olduğu, 3600 ek göstergenin kapsamının genişletilerek çıkarılması, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun öğretmene destek olacak, kronikleşmiş sorunları ortadan kaldıracak şekilde hazırlanarak hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yasakların kaldırılmasında katkımız, kazanımların altında imzamız var

27 yıllık sendikal yolculuklarında, özlük ve özgürlük mücadelelerinde pek çok kazanım elde ettiklerine dikkat çeken Acar, şunları kaydetti: “Vesayeti deşifre ettik, darbe dönemlerinin uygulamalarının, izlerinin silinmesini, başörtüsü başta olmak üzere, birçok yasağın kaldırılmasını sağladık. Kaldırımın taşıyla, esnafın camıyla sorunu olanların aksine sendikacılığa yeni bir soluk getirdik. Cam çerçeve indirmek, ortalığı savaş alanına çevirmedik. Gerektiğinde alanlara çıktık, sorunları alt alta sıralamakla yetinmedik, çözüm önerileri sunduk ve her zaman çözümün takipçisi olduk. Sizler biliyorsunuz, onun için kazanımlarımızı tekrarlamayacağım ama birkaçını da hatırlatmadan geçemeyeceğim. Millî Güvenlik Dersi’nin müfredattan, apoletin sınıftan çıkarılmasında, nöbet ücretinin gelmesinde, ek ders ücretinin artmasında, sınav ücretlerinde adaletsizliğin son bulmasında terimiz var. 4/C’nin son bulması, sözleşmelilerin kadroya alınması çıkardığımız güçlü sesin, yaptığımız eylemlerin sonucudur. 28 Şubat kararlarının çöpe atılmasında, başörtüsü yasağının sona ermesinde, katsayı engelinin kaldırılmasında, 15 Temmuz ihanetinin püskürtülmesinde de terimiz, emeğimiz ve imzamız var.”

Ziyaret Edilen Okullar

#BüyükorhanİlçeMilliEğitimMüdürlüğü
#BüyükorhanÇokProgramlıAnadoluLisesi
#ŞehitZekiUğurOrtaokulu
#BüyükorhanHalkEğitim
#Kınıkİlkolulu
#KınıkOrtaokulu
#Atatürkİlkokulu

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen