Haber
2019-12-21 09:24:58
ÖNLEYİCİ AİLE EĞİTİMİ BAŞLADI VE İLK HAFTA SUNUMLARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ailemizi güçlendirmek için EBS Bursa Akademi / Aile Akademisi-Önleyici Aile Eğitimi başladı. Eğitim çalışanlarımıza ve velilerimize yönelik bugün 14.00'te sendika binamızda başladi. Çocuklarımızı tehdit eden unsurlar ve çözüm önerilerini içeren eğitim programının açılışında Şube Başkanı Ramazan Acar bir konuşma yaptı. Acar, "ailenin önemini vurgulayarak son zamanlarda aileyi tehdit eden unsurların arttığını bu konuda bir şeyler yapmalıyız düşüncesinden hareketle Aile Akademisi derneği ile eğitim çalışanlarına yönelik "önleyici aile eğitimi" programı hazırladık. Aile Akademisi derneği eğitimcilerine gösterdikleri duyarlılıktan ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Çocuklarımızı tehdit eden unsurları açıklayarak ilk derse başlayan Dr. Yasin Kuruçay "Müzik videolarının bugünkü hali mantık kurgusuna zarar vermektedir, konu yoktur, anında değişen karelerde sözlerden bağımsız farklı yer ve durum vardır. Görüntü 1,5 saniyede bir değişir. Bu durumlar da çocuklarda algı ve dikkat sorunlarına neden olmaktadır." dedi. Müzik ve reklam sektörüne de değinen Kuruçay "Reklam müziklerinin dilimizin yapısını bozduğunu ve dünyayı algılayışımızı ve davranışlarımızı olumsuz etkilediğini ifade etti.

Müzik endüstrisine de dikkat çektiği konuşmasında;"Müzik endüstrisi için, ünlü sanatçılar, gerçekte alınıp satılmaya uygun olduğu müddetçe değerlidir. Sanatçılar tüccarın rafındaki sıradan bir mal gibidir. Köle gibi sömürmektedirler. Çocuklarımızı müzik endüstrisinin insanları nasıl kullandığı ve sömürdüğü konusunda ve onlara yaşattığı acılar ve psikolojik sorunlar konusunda bilgilendirmeli ve bilinçlendirmeliyiz." diyen eğitimci Kuruçay görsel materyallerin eşliğinde sunumuna devam ederek çocukların zararlı akımlara karşı nasıl koruyacağımıza değindi.

Müzik üzerinden çocuklarımıza cinsellik ve satanizm propagandası yapıldığını, bunun da açık ve gizli yollarla yapıldığını ifade eden Yasin Kuruçay aşağıdaki konulara değindi:

“Subliminal Mesajlar bilinçaltına gönderilen gizli mesajları ifade eder. Gönderilen mesajlar bilinç tarafından fark edildiklerinde reddedilme, sorgulama ve geri gönderme yapılabilir. Subliminal mesajlar insanın bilinçli dikkati tarafından fark edilemezler.

Müzikte İlluminati

İlluminati dünyanın en güçlü kişilerinden, yatırımcılarından, şirket başkanlarından ve siyasilerden oluşan dünyayı yöneten derin dünya devleti denilebilecek küresel karar vericilerin oluşturduğu yapının adıdır. İlluminati Komplosu'nun hedefi, başkenti Kudüs olan bir dünya devleti kurmak. Bu uğurda dünya siyasetini, kültürünü, ekonomisini çeşitli şekillerde etkiliyorlar. İlluminatinin müzik kolu da bu faaliyetleri müzik alanında yapıyor. Bu müzik starları üzerinden kitlesel tüketim ve yaşam alışkanlıkları oluşturuyorlar.  Kendilerine bilinçli ve bilinçsiz olarak hizmet eden starlar ve kitleler yaratıyorlar. Bilinçsizliğimiz ve nefsi zaaflarımız onların en büyük gücü. Yaşanan anlam ve amaç erozyonu, boşluğa düşen gençleri müziğin şefkatli görünen sinsi kucağına itiyor.”

Geleneksel müzik ile popüler müziğin karşılaştırmalı analizini de yapan Kuruçay, “kültürümüzde son yüzyıldan önce dinlenilen geleneksel müzik çeşitleri eksiklikleriyle birlikte insan ruhuna daha uygun bir müziktir. Günümüzde müzik salt bir eğlence ve boş vakit geçirme aracı olarak kullanılmaktadır. Oysa tüm dünya kültürlerinde de müzik etkili bir tedavi unsuru olarak kullanılmıştır. Günümüz müzik kültürü ise içinde sayısız sıkıntıyı barındırmaktadır."Çocuklarımızın dinlediği pop, rap, hiphop, rock ve metal müzik türlerinde tahminlerden çok fazla sayıda zararlı, gayri ahlaki, müstehcen, küfür, argo içerikler mevcuttur. Ayrıca satanizm, ateizm gibi zararlı akımlar müzik aracılığıyla çocuklarımıza aktarılmaktadır. Dolayısıyla anne babalar olarak çocuklarımızın müzik kültürünü bilmeli ve çocuklarımızı bu müzik türlerinden uzak tutmaya çalışmalıyız. Bu mümkün değilse bu müzik türleri ve sanatçıları hakkında eleştirel bir bakış açısı geliştirilmeli ve titiz bir seçim ile bu müzik türleri dinlenmelidir" dedi.

Konuşmasının son bölümünü çocuğun müzik kültürünün nasıl değiştirilebileceği konusunda bir davranış planının oluşturulmasına ayıran Yasin Kuruçay çözüm önerileri olarak aşağıdaki başlıklara vurgu yaptı:

1. Ahlak Temelli Bir Yaşam Kazanılmalıdır

Ailelerde ihmal edilmemesi gereken en önemli husus ahlak temelli bir yaşam algısının gelenek haline getirilmesidir. Bilgi ve düşünce olarak gelişen toplumlar ahlak ve karakter olarak geri kalmaktadır. Bu durum da birçok davranış sorununa, psikolojik bunalımlara ve ahlaki dejenerasyona neden olmaktadır. Kendimiz Müslüman ama yaşam tarzımız konfor, eğlence ve başarı odaklı ise sorunlar bitmeyecektir.Bunun için;

- Çocuklarımızın dini ve ahlaki gelişimi için eğitim alma yollarını bulmalıyız.

- Yemek kültürümüzü lüks ve israftan korumalıyız.

- Arada bir ailecek oruç tutmalıyız.

- Akşamları en az bir vakit namazı birlikte kılmalıyız.

- Evde dinimizi öğreneceğimiz özel toplantılar yapmalıyız.

- Çocuğumuzun başarılı olması kadar ahlaklı olmasını da önemsemeliyiz.

2. Evde Müzik Kültürü Oluşturulmalıdır

- Aile çocuğunun hangi müziği dinlemesini istiyorsa o müziği dinlemelidir. Çocuğun inancı ve ahlakını olumlu etkileyecek müzik çeşitleri de dinlenilmelidir.

- Belli zamanlarda müzik parçalarını birlikte söylemek ve dinlemek gerekir.

- Popüler müzik kanallarını kesinlikle dinlememelidir.

- Evde ilahi, ezgi, marş kültürü olmalıdır.

- Arkadaş ortamında ve okulda ahlaklı ve inançlı olmaktan utanan ve kompleks duyan değil, onur duyan bir kişilik çocukta geliştirilmelidir. Arada bu konularda çocukla özel sohbetler yapılmalıdır.

3. Çocukların Dinleyebileceği Alternatif Müzik Çeşitleri ve Sanatçıları Tanıtılmalıdır

- Burada amaç çaresiz olmadığımızı, farklı alternatiflerin mümkün olduğunu benimsetebilmektir.

- Farklı müzik çeşitleri ile ilgili alternatifler oluşturulmalı ve çocuğun beğenisine sunulmalıdır.

4. Çocuğun Popüler Müzikten Ve Hızlı Müzikten Kurtulması Sağlanmalıdır

- Eski müzikleri yeni nesil dinleyememektedir.  Haz ve hız kültürü çocuklarımızın psikolojik fıtratını bozmuş durumdadır. Bu durumu uygun cümlelerle çocuğumuzla da paylaşmak ve onu temiz müzik dinleyebilir hale getirmek gerekir. Bunun için biraz sabırlı olmak gerekir.

5. Uygunsuz Müzik Videoları Ve Klipleri Yasaklanmalıdır

- Sözlerinde ahlaksızlık bulunan şarkılar asla dinlenilmemelidir."

Yasin Kuruçay sunumunu şu sözlerle tamamladı "Bir fazla kişi daha oldukça karanlıklar biraz daha aydınlanacaktır, Bilinç ışıklarını yakmış nesiller yetiştirmek umuduyla…" diyerek sunumunu tamamladı.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen