Haber
2018-04-12 09:20:46
ÖĞRETMENLERİMİZ SAHİPSİZ DEĞİLDİR

EĞİTİM BİR-SEN ÖĞRETMENLERE YAPILAN SİLAHLI SALDIRIYA KARŞI TÜM EĞİTİM SENDİKALARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu İlkokulu’nda 11 Nisan Çarşamba günü okul müdiresi ve müdür yardımcısına karşı bir velinin yaptığı silahlı saldırından dolayı Eğitim Bir-Sen başta olmak üzere tüm eğitim sendikaları bir araya gelerek menfur saldırıyı kınadı. Şehreküstü 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan sloganlarla başlayan yürüyüş Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önünde sonlandı. Eğitim Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi Başkanı Numan Şeker menfur saldırıyı kınayarak öğretmenlerin yanında olduklarını söyledi.

“ÖĞRETMENLERİMİZ SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

Okul müdiresi ve müdür yardımcısına yapılan silahlı saldırının eğitimciye karşı gösterilen şiddetin son noktası olduğunun altını çizen Başkan Şeker, yasa ve yaptırımların öğretmenleri çaresiz bıraktığını vurguladı. Öğretmenlerin sahipsiz olmadığını söyleyen Şeker, “ Dün bir okulumuzda okul müdiremize ve müdür yardımcımıza bir veli tarafından silah doğrultuldu. Öğretmenimizi koruyacak yasa yaptırımlar yetersiz kalmakta. Bu ülkenin geleceğini inşa eden öğretmenlerimiz bu ve bunun gibi olaylarda gerekli desteği göremedikleri için deyim yerindeyse hedef tahtasına dönmüştür. Bugün burada Eğitim Bir-Sen olarak eğitimcilerimiz sahipsiz değildir diyoruz ve bugün birlikte sesimize ortak olan Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikasına teşekkür ediyorum” dedi.

“NE ZAMAN AÇIKLAMA YAPILACAK”

Öğretmene yönelik şiddetin önüne geçilmesi adına Milli Eğitim Bakanlığı’ndan acil bir şekilde gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirten Numan Şeker, silahlı saldırının üzerinden bir gün geçmesine rağmen bakanlık tarafından herhangi bir açıklama gelmemesinin üzücü olduğunu dile getirdi. Şeker, “Tüm eğitim sendikaları olarak biz eğitimcilerimizin yanındayız ancak Milli Eğitim Bakanımız tarafından henüz bir açıklama yapılmamıştır. Olayın üzerinden 24 saat geçmiş olmasına rağmen bakanlığın bu menfur olaya henüz bir açıklama dahi yapmamış olması üzücüdür. Başta Milli Eğitim Bakanımızın biz eğitimcilere sahip çıkmasını, gerekli önlem, yasa tasarısı ve uygulamaların acilen gündeme alınması istiyoruz” şeklinde konuştu.

ALO 147 ve PERFORFAMS SİSTEMİNE SON

Numan Şeker, eğitimcilerin vasfına yitirmesine sebep olan Alo 147 şikâyet hattı ve performans sisteminin kaldırılması gerektiğini vurguladı. Bu uygulamaların eğitimcileri değersizleştirdiğini belirten Şeker, sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün öğretmenlerimizi vasıfsızlaştıran uygulamalar sayesinde öğretmenlerimiz hedef tahtası haline gelmiştir. Velilerimiz haksız olsalar dahi öğretmenlerimizi rahatlıkla şikâyet etmektedir. Bu sebeple Alo 147 şikâyet hattının acilen devre dışı bırakılmasını ve isimsiz olarak yapılan şikâyet dilekçelerinin dikkate alınmamasını talep ediyoruz. Bunun dışında performans sistemi de iptal edilmesi gereken bir uygulamadır. Bu sistemden dolayı öğretmenlerimiz haksız bir şekilde değerlendirilmekte ve ülkemizin geleceğini yetiştiren eğitimcilerimize dolaylı yollardan mobbing uygulanmaktadır. “

 

 

Buradan Milli Eğitim bakanına sesleniyoruz ve diyoruz ki;

1-Şiddetle ilgili yasal düzenlemelidir.

2-Performans değerlendirme taslağı geri çekilmelidir.

3-Alo 147 hattı kapatılmalıdır.

4-Disiplin yönetmeliği caydırıcı hale getirilmelidir.

5-Tüm okullara kadrolu güvenlikçi verilmelidir.

6-Öğretmen eğitim sistemin Öznesi haline getirilmelidir.

7-Öğretmenin itibarı ve onuru korunmalıdır.

8-Öğretmen, öğrenci ve veli karşı karşıya getirilmemelidir.

Diğer eğitim sendikası sözcüleri de konuşmalarını tamamladıktan sonra önce kalem atma eylemi ve ardından gerçekleştirilen oturma eylemi ile basın açıklaması sonlandı.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen