Haber
2019-12-26 09:24:59
MUDANYA DA KURUM ZİYARETLERİ VE KADIN BULUŞMASI

Mudanya İlçe Kaymakamı Faik Oktay Sözer'e ziyaret

Eğitim Bir Sen Bursa Şube Başkanı Ramazan Acar ile Mudanya İlçe Başkanı Mehmet Ali Dursun ve yardımcısı Ahmet Büyük, Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer'i ziyaret etti.  Ziyarette eğitim ve eğitim çalışanlarının sorunları ve çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Acar, Sendikanın yayın organlarından Eğitime Bakış 2019- İzleme Ve Değerlendirme Raporu ile Mesleki ve Teknik Eğitime Bakış araştırmasını takdim etti. Acar misafirperlik ve hüsn-ü kabullerinden dolayı Kaymakam Faik Oktay Sözer'e teşekkür etti.

Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Topal'ı ziyaret

Eğitim Bir Sen Bursa Şube Başkanı Ramazan Acar ile Mudanya İlçe Başkanı Mehmet Ali Dursun ve yardımcısı Ahmet Büyük, Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Topal'ı ziyaret etti. Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette, eğitim ve eğitim çalışanlarının sorunları ve çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Acar misafirperlikleri için Milli Eğitim Müdürü Suat Topal'a teşekkür etti.

Mudanya da Okul Ziyaretleri

Eğitim Bir Sen Bursa Şube Başkanı Ramazan Acar ile Mudanya İlçe Başkanı Mehmet Ali Dursun ve yardımcısı Ahmet Büyük birlikte Mudanya Turhan Tayan Anadolu lisesi, Mudanya İmam Hatip ortaokulu, Mudanya İmam Hatip Lisesi, Mudanya Şehit Cüneyt Bursa Kız İmam Hatip lisesi, Zeki Yazıcı İlk-Orta Okulu ziyaret edildi. ziyaret etti. Şube Başkanı Acar, EBS Mudanya Temsilcisi Mehmet Ali Dursun ile Mudanya'da idareci, öğretmen, memur ve yardımcı hizmetli arkadaşlarımızı ziyaret edip gündemi değerlendirdi, sendikal bilgilendirme yaptı.

Mudanya Kadın Buluşması

Eğitim Bir Sen Bursa Şube Başkanı Ramazan Acar, Şube Kadın komisyonu başkanı Nermin Polat ve yönetimi İlçe Başkanı Mehmet Ali Dursun ve yönetiminin katılımıyla Mudanya kadın örgütlenmesi bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Mudanya'da bulunan kadın üyeler ve okulların kadın temsilcileri katıldı.

Ramazan Acar'ın Konuşması: Tespitten çözüme, vaatten eyleme, sözden fiile geçmelidir

Sendikal çalışmalara ve eğitim gündemine ilişkin bilgilendirme yapıldığı toplantıda konuşan Ramazan Acar, en büyük sorunlardan birinin gelirin adil dağıtılmaması, büyümenin hakça paylaşılmaması, kamu görevlileri başta olmak üzere, ücretli kesimin Türkiye’nin büyümesinden alın terinin karşılığı olan payı alamaması olduğunu ifade ederek, sorunlara çözüm bulunması, haksızlıkların ve adaletsizliklerin giderilmesi, gelirin adil dağılımının sağlanması, eğitim çalışanları adına elde etikleri kazanımlara yenilerinin eklenmesi için mücadele verdiklerini söyledi.

Yüksek beklenti oluşturmanın gelenek hâline getirildiğine dikkat çeken Acar, okullara ‘yeni nesil öğretmen odası modeli’ vaadinin de 2023 Eğitim Vizyonu gibi hem lafta hem de rafta kaldığını dile getirdi. Vizyon Belgesi’nin açıklanmasının üzerinden bir yıldan fazla bir zaman geçmesine rağmen tespitlerin gereği yapılmadığını, eylem adımlarının ya henüz hiç atılmadığını ya da eylem takviminin gerisinde kalındığını belirten Acar, “Bakanlık kendi eylem takvimine uymalı; bir an önce, tespitten çözüme, vaatten eyleme, sözden fiile geçmelidir. Eğitim çalışanlarının sorunları, geçici işlerle, palyatif çözümlerle, sadra şifa olmayan girişimlerle çözülemeyecek kadar derindir. Eğitimde vasatı aşmak, kaliteye odaklanmak, üzerinde iyi düşünülmüş, paydaşlarla istişare edilmiş, paydaşların görüşleriyle olgunlaştırılmış sürdürülebilir politikaların belirlenmesi ve uygulanmasıyla mümkündür” dedi. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bir an evvel çıkarılmasını, öğretmenliğin kariyer mesleği hâline getirilmesini istediklerini söyleyen Acar, kurum yöneticiliğinin ikincil görev kapsamından çıkarılması, münhasır kadro verme fikrinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kadın Komisyonu başkanı Nermin Polat yaptığı konuşmada, "Özelde kadınların olmak üzere genelde eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümüne, özlük haklarının geliştirilmesine yönelik çabamızı her platformda sürdüreceğiz." dedi. Eğitim hizmetinin bir bütün olduğunu, hizmetli, memur ve şeflerin emeğinin görmezden gelinmemesi gerektiğini ifade etti. Polat, hizmet kolu kapsamında bulunan kurumlarda eğitim-öğretim hizmetleri sınıfı dışında diğer sınıflarda bulunan çalışanların mevcut ek gösterge oranlarının en az 600 puan artırılmasını talep ettiklerinin vurguladı.

İlçe başkanı M.Ali Dursun, “Üyemiz, ülkemiz ve milletimiz için çalışmaya, üretmeye, haktan ve haklıdan yana olmaya ilk günkü kararlılıkla devam ediyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun zulmü ve zalimi lanetlemeyi, mazlumdan yana olmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. Aynı işi yapanlar arasında hak ve ücretlerde eşitsizlik kabul edilemez

Sözleşmeli öğretmenlerin aile hasretine son verecek, onları buluşturacak adımın atılması, ara tatilde tayin hakkı verilerek yüzlerinin güldürülmesi talebiyle verdikleri mücadelenin, sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmaktayken sözleşme gereği üç yıllık çalışma süresini tamamlayıp öğretmen kadrolarına atananlara il içi ve iller arasında mazerete bağlı yer değişikliği hakkının tanınmasıyla sonuçlandığını hatırlatan dursun, “Yıllardır, ‘aynı işi yapan eğitimciler, kamu görevlileri arasında hak ve ücretlerde eşitsizlik kabul edilemez’ diyoruz. Aynı sınıfta aynı dersi anlatan, aynı okulda aynı isim ve vasıfla görev yapan öğretmenler arasında ayrımcılık olmaz, olmamalıdır. Kamu istihdam politikalarına yön verenler, nitelikli kamu hizmetinin ancak iş ve iç huzuruna kavuşmuş, anayasal hakları tesis edilmiş kamu personeli eliyle yürütülebileceğini görmelidir. Sendika olarak, atamaların kadrolu olmasını, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen