Haber
2014-04-12 09:16:14
Mısırıdaki İdam Kararları Bursada Protesto Edildi

Mısır’daki İdam Kararına Kefenli Protesto

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Mısır’daki İdam Kararlarını Protesto Etti

BGKP İcra Heyeti Üyesi Numan Şeker: Kararı Kınıyoruz

BURSA - Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu (BGKP) geçtiğimiz günlerde Mısır’da darbe karşıtı 529 kişi hakkında alınan idam kararlarını kefen giyerek protesto etti. Platform adına açıklama yapan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve BGKP İcra Heyeti Üyesi Numan Şeker, “İnsanlığa ve hukuka aykırı bu kararı kınamak, 529 Mısırlı mazlum kardeşimizin sesine ses katmak için buradayız” dedi.

BİHMED, Mazlum-Der, Memur-Sen, MÜSİAD, İHH, Osmanlı Derneği ve Yeni Asya Derneği’nin öncülüğünü yaptığı Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu (BGKP), dünya gündemine bomba gibi düşen Mısır’daki darbe karşıtı 529 kişinin hakkında verilen idam kararını Orhangazi Parkı’nda yaptığı bir basın açıklamasıyla kınadı. Cuma namazının ardından birçok vatandaşın katılımıyla yapılan protesto gösterisinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra; AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk de yer aldı. Mısır’da darbe hükümetinin almış olduğu kararın kabul edilemez olduğunu vurgulayan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve BGKP İcra Heyeti Üyesi Numan Şeker yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Mısır Arap Cumhuriyeti'nde ilk kez halk tarafından demokratik yollarla seçilmiş olan hükümete 3 Temmuz 2013 tarihinde bir askeri darbe yapılmış ve başta yaşama hakkı olmak üzere çok ağır insan hakkı ihlalleri yaşanmış, halen de yaşanmaya devam etmektedir. Mısır'da darbe mahkemesi, 3 Temmuz askeri darbesinin ardından sözde hukuki bir karara imza atarak, 529 darbe karşıtı eylemci için idam cezasına hikmetti. Bu kararın gerekçesine göre, söz konusu kişiler "şiddet ve terör" suçlamasıyla bu cezayı hak etmiştir. İnsanlığa ve hukuka aykırı olan bu kararı kınıyoruz.Geçtiğimiz aylarda kardeş ülke Bangladeş'de yaşanan siyasi idamlardan sonra yine kardeş ülke Mısır'da İhvan-ı Müslimin'in 529 üyesi hakkında verilen idam cezası kaygı vericidir. Dünyanın neresinde olursa olsun her dinden, her ırktan insanın insanın canını kutsal sayan bizler, son idam kararlarını ve buna sessiz durmanın ötesinde destek veren bütün cunta sevenleri kınıyoruz.”

Müslümanlara Ambargolar Artıyor

Öte yandan işgalci İsrail’in Filistin topraklarında küstahça hareket etmeye devam ettiğini belirten Şeker, “Gazze’de yaşayan Müslümanlara yönelik ambargo giderek ağırlaşmaktadır. Terörist İsrail askerleri bu topraklarda cinayet işlemekten geri durmamaktadır. Aynı şekilde Mescid-i Aksa’ya 55 yaşından küçük Müslümanların girmesine müsaade etmeyen İsrail, Batı Şeria topraklarında da uluslararası hukuku hiçe sayarak konut yapımına devam etmektedir. Filistinli Müslümanlar, Yahudi yerleşimcilerin bulunduğu merkezlere giremezken Yahudi yerleşimciler Müslümanların yaşadığı mahallelerde her türlü mütecavizliği yaparak serbestçe dolaşabilmektedirler” diye konuştu.

Şeker: Çıkar Hesapları Var

Son dönemlerde Türkiye’nin de içinde bulunduğu coğrafyada çok farklı oyunların sahneye konulmaya çalışıldığının altını çizen Numan Şeker, “Servetlerin artışını ve iktidarların geleceklerini kendilerinden olmayan insanları sömürmekte gören emperyalist güçler yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya, ülkeleri ve halkları birbirine düşürmeye devam ediyorlar. Biz biliyoruz ki bölgemizde ve ülkemizde yaşanan her türlü kaosun ve zulmün arkasında bu güçlerin kendilerini daha da ayrıcalıklı kılmaya yönelik çıkar hesapları var” diye konuştu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen