Haber
2013-07-04 09:15:41
Mısırda Yaşanan Militarist Zorbalığı Lanetliyoruz

Mısır’da yaşanan askeri darbeye yönelik olarak Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Güney Marmara şube başkanları bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına Kocaeli, Eskişehir, Balıkesir, Kütahya ve Bursa Şube Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Basın açıklamasını, katılımcı başkanlar ve yönetim kurulu üyeleri adına ev sahibi olarak Bursa Şube Başkanı Numan Şeker yaptı.

Şeker, Mısır’da ordunun seçilmiş cumhurbaşkanını görevden el çektirmesi,  sivil yönetime karşı askeri darbe yapmasının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, “Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak,  Mısır’da halkın tercihine ve iradesine yönelik darbeyi ve darbecileri kınıyoruz ve lanetliyoruz” dedi.

Mısır ordusu tarafından yapılan darbe, Mısır halkının iradesini hedef almış apaçık bir zorbalıktır diyen Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Numan Şeker, “Yapılanlar halka ve iradesine yönelik saygısızlıktır. Mısır halkının geleceğine yönelik, küresel nitelikteki bildik kirli oyunların bir parçasıdır. Demokrasiyi, hukuku, insan onurunu hiçe sayan faşist anti demokratik bu darbe; Mısır sivil yönetiminin Filistin halkına nefes aldırmasına yönelik tavrına tahammülsüzlüğün ve Filistinlilerin geleceğine de ipotek koyma çabalarının ürünüdür” şeklinde konuştu.

Darbe En Kısa Sürede Sona Erdirilmelidir

Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, “Demokrasilerde ne çoğunluğun azınlığa, ne de azınlığın çoğunluğa tahakkümü olmaz, olamaz. Mısır’da yapılan darbeyle, çoğunluğun azınlığa ram olması istenmektedir. Mısırı iç çatışmalara sürükleme riski içeren ve halkın özgür iradesine yönelik bu faşist girişim,  sadece Mısır’ın değil bölgenin de dengelerinin bozulmasına kapı aralayacak sonuçlara gebedir” dedi. Yılmaz, halk tarafından göreve getirilen Mısır sivil yönetiminin görevine devam etmesini sağlayacak bölgesel ve küresel nitelikteki bütün baskı araçlarının devreye sokulması ve darbenin en kısa sürede sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen olarak,  uluslararası platformları ve demokratik ülkeleri darbecilere karşı tutum almaya, Mısır halkının kendi hür ve özgür iradesiyle göreve getirdiği sivil yönetime destek verme çağrısında bulunduklarını söyleyen Şeker, “Darbecilere karşı tavır ortaya koymayan ve darbeyi kesin bir dille kınamaktan özenle kaçınan BM, AB ve ABD tutumlarıyla,  demokrasi havariliği yapanların çifte standartlarını bir kez daha sergilemiştir. Suriye’de kendi halkının kanını dökmeyi meziyet sayan Esed’e demokrasi ve seçim çağrısı yapanların, Mısır’da demokratik bir süreçte halkın desteğini alarak göreve gelen Cumhurbaşkanı Mursi’ye karşı yapılan darbeye ve anayasanın askıya alınması yönündeki açıklamalara sessiz kalması bölgede demokrasinin hakim olması temennilerine ilişkin beyanların samimiyetini sorgulamayı gerektiriyor” dedi.

Demokrasilerde Seçimle Gelen Seçimle Gider

Mısır halkının özgür iradesine saygı duyulmalı, bir ülkenin silahlı kuvvetlerinin görevinin ülkeyi dış tehditlere karşı korumak olduğu idrak edilmelidir vurgusu yapan Şeker, “Demokrasilerde seçimle gelen seçimle gider.  Demokrasiye dair bu en yalın gerçek ışığında, Mısır’da ordu kışlasına çekilmeli, sivil yönetim ve Mısır halkı üzerinde vesayet oluşturma çabalarından vazgeçmeli, anayasanın askıya alınmasına ilişkin beyanını geri çekmelidir” dedi.

Şeker, “Mısırın demokratik yollarla seçilen sivil yönetimi,  Mısır’da en kısa sürede vesayeti kırmak, tüm Mısırlıları kucaklayan demokratik ve sivil anayasayı ortak bir mutabakatla hayata geçirmek ve devlet-millet buluşmasını gerçekleştirmek noktasındaki adımları en kısa sürede atmalıdır” şeklinde ifade etti.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak, Mısır’da halkın iradesine ve sivil yönetime yönelik darbeyi ve darbecileri kınadıklarını ve lanetlediklerini ifade eden Bursa şube yöneticileri, “Mısır halkını iradesine sahip çıkmaya, demokrasiyi önceleyen ülkeleri de Mısır’ın sivil yönetimine destek vermeye çağırıyoruz” dedi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen