Haber
2014-07-15 09:16:26
Milli İradenin Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Erdoğan

Milli İradenin Reis-i Cumhur Adayı Başbakan Erdoğan

Numan Şeker: “Milletimiz İçin ‘Milletin Adamı’ Diyeceğiz”

BURSA- Memur-Sen öncülüğünde MÜSİAD, Hak-İş, Birlik Vakfı, Ensar Vakfı, BİHMED ve bir çok sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Milli İrade Platformu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan Erdoğan'ı destekleme kararı aldı.

Bursa Milli İrade Platformu’nu oluşturan sivil toplum kuruluşları adına Şehreküstü Meydanı’nda basın açıklaması yapan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, “12. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Milli İrade Platformu olarak, milletimiz için ‘milletin adamı’ Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğiz” dedi.

Milletin ilk kez doğrudan kendi iradesi ile Cumhurbaşkanı’nı seçeceğini ve siyasal tarihin akışına da etki edecek bir sürecin içine girdiklerini belirten Numan Şeker, "İnşa ve ihyası için mücadele ettiğimiz medeniyet değerlerimiz, yakın tarihten çıkardığımız sonuçlar, medeniyet havzamızda yaşananlar, 12. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine çok daha büyük anlam ve sonuçlar yüklememizi de zorunlu hale getiriyor. Çünkü milletin oylarıyla seçilecek ilk Cumhurbaşkanı, kadim medeniyetimizin ihyası ve yeniden büyük Türkiye davalarının öncüsü olma sorumluluğunu da üstlenecektir. Milletin oylarıyla seçilecek 12. Cumhurbaşkanımız, istikbal, istiklal ve istikrar noktasında büyük bir ivme yakalayan ülkemizin demokratikleşme, sivilleşme ve özgürleşme yolculuğunun da liderliğini yürütecektir" dedi.

Türkiye’yi Bilen Bir Cumhurbaşkanı

Türkiye'nin başka coğrafyaların yaralarını saran, mazlumlarına kol kanat geren, zulme ve zalime karşı sessiz kalmayan, proaktif diplomasiyi esas alan vizyoner bir ülke konumuna yükseldiğine işaret eden Şeker, “Cumhurbaşkanı adaylarının hem Türkiye’yi tanımak hem de Türkiye’de tanınmak yönüyle benzer durumda olmadıklarının bilincinde olarak, Türkiye’yi bilen, milletiyle ortak ya da benzer bir hayat öyküsüne sahip, milletle aynı sıkıntıları çeken, milletin sevinçlerini, gelenek, göreneklerini bilen ve medeniyetin değerlerini yaşayan ve yayan, Türkiye’nin siyasi ve toplumsal dengelerini bilen ve yönetebilen bir cumhurbaşkanı istiyoruz" dedi.

Erdoğan Tüm Kriterlere Sahip

Cumhurbaşkanlığı konusunda Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu kriterlere sahip adayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunun altını çizen Şeker, Cumhurbaşkanının sahip olması gereken nitelikleri de şu şekilde sıraladı:

 “Vesayetle mücadele etme kapasitesi, demokrasiyi kurumsallaştırma hedefi olmalı. Küresel vesayetin bitirilmesinde cesur davranmalı ve muhataplarına meydan okuyabilmeli. İnsan hakları, insan onuru ve eşit vatandaşlığı önemsemeli, demokratikleşme sürecine hız katmalı ve demokrasinin kurumsallaşmasına katkı sağlayarak, sivilleşmeyi hızlandırmalı. Sivil toplum kuruluşlarıyla devamlı istişare halinde olmalı. Çözüm sürecini, devletin, ülkenin ve milletin birliğine dair hassasiyetleri koruyarak devam ettirmeli. Ekonomik istikrarın korunmasına ve ekonominin büyümesine katkı sunmalı. Bölgesel ve küresel risklere karşı inisiyatif almalı ve dünya mazlumlarının sözcüsü olmalıdır.”

Geçmişte Yaşanan Sıkıntı Ve Baskıları Unutmadık

Milli İrade Platformu adına açıklamasını sürdüren Şeker, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye’nin siyasi, ekonomik, kültürel ve toplumsal açıdan bugün ulaştığı seviyeye bakarak, geçmişte yaşanılan sıkıntı ve baskıları, devletin karşı karşıya kaldığı küresel operasyonları, millet-devlet arasında çıkarılan çatışmaları ve bunları çıkaranları unutmadık unutturmayacağız.  Üniversite kapılarından geri çevrilen genç kızlarımızı, Kur’an Kurslarına gidemeyen çocuklarımızı, başörtülü olduğu için memurluğu sona erdirilen bayan kardeşlerimizi, Kürt olduğu için ötekileştirilenleri, evladıyla Kürtçe konuştuğu için jandarma şiddetine maruz kalan anneleri, kesintisiz eğitim uygulamasıyla kendi çocuklarına ve gençlerine zulmeden devlet aygıtını, katsayı uygulamasıyla siyaseten kast sistemine dayanan eğitim sistemini bu ülkede yaşadık. Kendi vatandaşını tehdit olarak görüp darbe yapan, muhtıra yazan ceberrut devlet hüküm sürdü Türkiye’de. Bir yandan ötekileştiren devlet, diğer yandan kan pazarı kuran terör örgütü geri gelmeyecek otuz bin canımızı ve çözümsüz otuz yılımızı çaldılar. 28 Şubat’ın zulmünün etki ve travmaları hala tam olarak bitmiş değil. Evet, bugün bunların hiçbiri Türkiye’de sıkıntı olarak yok. Millet daha özgür, daha müreffeh, daha huzurlu. Yollarımız, havaalanlarımız, hastanelerimiz, üniversitelerimiz, köprülerimiz, barajlarımız her geçen gün artıyor. Hayat kalitemiz sürekli yükseliyor. Çözüm süreciyle birlikte terör ve terör mağduriyeti sona eriyor. Kesintisiz eğitim yerine 4+4+4 sistemiyle çocuklarımız daha esnek tercihlerde bulunabiliyor. İmam-Hatip ortaokulları açıldı. Katsayı uygulaması sona erdi. Kız öğrencilerimiz başörtüsüyle eğitim görebiliyor ve kadın kamu görevlisi kardeşlerimiz kamu hizmeti sunabiliyor. Kamu görevlileri toplu sözleşme hakkına sahip kılınırken, işçilerin grev yasakları azaltıldı. Hak ve özgürlüklerin esas, yasakların istisna olduğu bir Türkiye var artık. Filistin’in, Arakan’ın, Somali’nin yardımına koşan bir Türkiye var. Türkiye, bölgesel ve küresel ölçekli konularda sözü dinlenen, tepkisi merak edilen bir ülke oldu artık."

Demokratikleşmek İçin Erdoğan

Şeker, son 10 yıllık dönemdeki siyasi ve ekonomik istikrarın, demokratikleşme ve özgürleşme kararlılığının sonucu olduğunu vurgulayarak, "12. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Milli İrade Platformu olarak, Türkiye’nin bu dönüşüm hikayesine, reformist sürecine, özgürleşme ve demokratikleşme iradesine, vesayetin deşifresine ve tasfiyesine öncülük eden siyasi hareketin liderliğini yapan, dünya mazlumlarının sesi ve nefesi Türkiye fotoğrafını ortaya çıkaran, zulme ve zalime karşı diplomasinin sahte nezaketine sığınmadan tepki verebilen, İsrail Devlet Başkanına 'one minute', otuz yıl terör estiren örgüte 'silahı bırak' diyebilen, çözüm sürecini sahiplenen 'milletin adamı' Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen