Haber
2014-08-13 09:16:29
Memur Senden Rabia yürüyüşüne davet basın açıklaması

Memur Senden Rabia yürüyüşüne davet basın açıklaması yaptı

Dünya Rabia Günü nedeniyle yarın Genç Memur-Sen öncülüğünde Rabiia Platformu tarafından 14 Ağustos 2014 tarihinde Türkiye'de tüm illerde rabia yürüyüşü ve basın açıklaması yapılacaktır.

Bursa'da da 14 Ağustos Perşembe günü saat 12.00'da Orhangazi parkında (Ulucami yanı) toplanarak şehre küstüne yürüyecek ve orada basın açıklaması yapılacaktır.

Tüm Bursa'lılar davetlidir.

Toplanma Yeri: ORHANGAZİ PARKI

Toplanma Saati: 12.00

Tarih: 14 AĞUSTOS 2014 PERŞEMBE

Yürüyüş Güzergahı: Orhangazi Parkı, Heykel, İnenü Cad, Cumhuriyet cad, Şehreküstü

Memur Sen İl Başkanı Basın Açıklaması Yaparak Rabia Çağrısında bulundu

Rabia Platformu’ndan Bursa’ya Çağrı

Rabia Platformu’ndan 14 Ağustos Dünya Rabia Günü’ Kapsamında Saat 12.00’da Orhangazi Parkı’ndan Şehreküstü’ne Yürüyüş Düzenleyecek

Numan Şeker: "Ayağa Kalk Ey İnsanlık! , Ayağa Kalk Ey Ümmet!"

BURSA-  Memur-Sen Bursa Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, "14 Ağustos Dünya Rabia Günü" dolayısıyla "Alanlarda, küresel adalet, insanlığın ölmemesi, insanı ve insanlığı yaşatmak için 'Ayağa kalk ey insanlık! Ayağa kalk ey Ümmet!' diyeceğiz" dedi.

Genç Memur-Sen koordinatörlüğünde Alperen Ocakları, Genç MÜSİAD, Genç Birlik, Genç İHH, Akıncılar Derneği, İpekyolu Derneği, ÜNİAK, Gençlik Konseyi, TÜGVA, Genç TÜMSİAD, BİHMED, BİLDER ve bunların haricinde pek çok STK’nın katılımıyla oluşturulan Rabia Platformu; ‘14 Ağustos Dünya Rabia Günü’ kapsamında saat 12.00’da Orhangazi Parkı’ndan Şehreküstü’ne yürüyüş düzenleyecek. Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği binasında gerçekleştirdiği basın açıklaması ile Bursalıları yürüyüşe davet eden Memur-Sen Bursa Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, “14 Ağustos Dünya Rabia Günü dolayısıyla Genç Memur-Sen öncülüğünde Mısır'da demokrasiye yapılan darbenin birinci yıl dönümü nedeniyle topyekun şekilde Rabia için meydanlara iniyoruz. İslam coğrafyasında zulüm yapanları kınamak, mazlumların yanında durduklarını haykırmak için 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilecek olan eylemler kapsamında Bursa Rabi Platformu olarak bizler de gerçekleştireceğimiz yürüyüşle; küresel adalet, insanlığın ölmemesi, insanı ve insanlığı yaşatmak için 'Ayağa kalk ey insanlık!, Ayağa kalk ey Ümmet!' diyeceğiz. Dünyaya olan Bu haklı haykırışımızda yanımızda olması ve sesimizin daha gür çıkması için tüm Bursa halkını yürüyüşümüze davet ediyoruz” dedi.

“Sisi Darbesi Bütün Müslüman Toplumları Cezalandırmanın Yeni Miladı”

Siyonist işgalci ve terörist devlet İsrail, ABD, AB ve körfez diktatoryasının da yer aldığı uluslararası ittifakın desteğiyle gerçekleştirilen darbeyle Mursi'nin yönetimden uzaklaştırılıp, hapse atıldığını kaydeden Numan Şeker, şöyle konuştu: "Bugün anlaşılmaktadır ki; başta ABD olmak üzere demokrasi, insan hakları ve özgürlük pazarlamacılarının sessiz kalarak da desteklediği bu kirli tezgah, siyonist işgalci İsrail'in güvenliğinin sağlanması, Mısır'dan Filistin'e açılan özgürlük tünellerinin ve refah kapılarının kapatılması, Arap sokağını saran demokrasi ve özgürleşme ateşinin söndürülmesi, elinde kandan, zihninde vahşetten başka bir şey olmayan Suriye diktatörünün ve Baas rejiminin desteklenmesi için kurgulandı ve uygulandı. Mısır'ı yangın yerine döndüren, çocuk, kadın, yaşlı demeden insanı hedef alan vahşet uygulamalarını rutinleştiren Sisi darbesi sadece Mısırı ve Mısırlı kardeşlerimizi değil bütün İslam coğrafyasını ve Müslüman toplumları cezalandırmanın yeni miladı olarak kurgulanmıştır. Suriye'de Esed gitseydi, Mısır'da Mursi kalsaydı İsrail Gazze'de soykırım yapamazdı."  

“Uluslararası Arenayı Yargısız İnfaza Karşı Ortak Bir Eylem Planı Belirlemeye Davet Ediyoruz”

Emperyalizm ve işbirlikçileri olan diktatörlerin hak ve hukuk tanımayan saldırılarına, baskı ve zulümlerine karşı tavır almak için tüm vicdan sahiplerini seslerini yükseltmek için çağrıda bulunan Şeker, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “21. yüzyılın utanç vesikası olan başta Filistin, Suriye, Mısır, Irak, Doğu Türkistan, Filistin ve Arakan olmak üzere yeryüzündeki tüm vahşetlerin, işkencelerin, katliamların, idamların son bulması için herkesi ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Mısır'da 'Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek' için cunta karşıtı gösteri yapanların idam cezası verilmesini de kınıyor, uluslararası arenayı yargısız infaza karşı ortak bir eylem planı belirlemeye davet ediyoruz." 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen