Haber
2014-10-26 08:16:36
Memur Sende Kongreler Dönemi

Memur Sen’de Kongreler Dönemi

Memur Sen’e bağlı sendikaların Bursa şubeleri kongrelerini yapmaya başladı. Yaklaşık iki ay içinde tüm sendika şubeleri kongrelerini yapmış olacak. Eğitim Bir Sen Bursa Şubesi ise 5.olağan genel kurulunu 23 Kasım 2014’te yapacağını daha önceden duyurmmuştu.

Enerji Bir Sen Bura Uludağ Şubesi ve Birlik Haber Sen 16 Nolu Bursa Şubesi kongrelerini Memur Sen İl Temsilciliğinde 25 Ekim 2014 cumartesi günü gerçekleştirirken, Toç Bir Sen 10 Nolu (Bursa) Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu BUSKI tesislerinde, Toç Bir Sen 52 Nolu (Bursa) Şubesi 1. Olağan Genel Kurulunu aynı gün Bursa Orman Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde yaptı. Sendikaların birden fazla listeyle seçime girmelerine ve listelerin iddialı olmasına rağmen seçimler medeni bir yarış havasında geçti.

110 delegenin olduğu Enerji-Bir-Sen Bursa Uludağ Şubesi’nde 103 kişinin oy kullandığı seçimde Cemal Aydın, Selçuk Sağın ile yarıştığı seçimde güven tazeleyerek çıktı.

Birlik Haber-Sen 16 Nolu Bursa Şubesinde ise Sabri Uğur, yeniden başkan seçildi. 107 delegenin yer aldığı ve 95 kişinin oy kullandığı seçimde Faruk Aydın ile yarışan Sabri Uğur, 72 kişinin oyunu alarak yeniden başkanlık koltuğunun sahibi oldu.       

Aynı gün BUSKI tesislerinde gerçekleştirilen Toç Bir Sen 10 Nolu (Bursa) Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu’nda ise ipi Lütfü Günerigök’in listesi göğüsledi.

Sendika İçi Demokrasi Şöleni

Seçim sonuçlarını değerlendiren Memur-Sen İl Temsilcisi Numan Şeker, konfederasyonlarına bağlı sendikalarda gerçekleşen seçimlerin adeta demokrasi şölenine dönüştüğünü belirterek, “Bu güne kadar Memur-Sen olarak, siyasi ve ideolojik yaklaşımlarla sendikacılık yapmadık. Her zaman hakkın ve haklının yanında yer alarak, hakkı öne çıkardık. Güçlüyü haklı kılmak değil; haklıyı güçlü kılmak adına mücadele eden bir sendika olduk.  Bu anlayış içerisinde olan tüm sendikalarımız, sendika içi demokrasinin en güzel örneğini sergileyerek; şube kongrelerini gerçekleştiriyor. Eğitim Bir Sen Bursa Şubesi olarak ise inşallah 23 Kasım’da gerçekleştireceğimiz 5. Olağan Genel Kurulumuza herkesi davet ediyorum” diyen Şeker sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Bu ortamın sağlanmasında emeği geçen başta seçimde görevli divan ve sandık kurullarımıza, seçime yoğun katılım sağlayan delegasyona teşekkür ediyorum. Seçimleri kazanan şube başkanlarını ve yönetimlerini tebrik ediyor yeni dönemde başarılar diliyorum.”

 

Kazanan Listeler:

Enerji Bir Sen Bura Uludağ Şubesi

1-Cemal Aydın

2-Osman Eryazıcı

3-Ziya Sarım

4-Yaser Ünal

5- Fadli Gazalan

6-Zakir Koç

7-İsmail Eryılmaz

 

Birlik Haber Sen 16. Nolu Bursa Şubesi

1-Sabri Uğur

2- Yusuf Biçimli

3-Yasin Can

4-M.Ali Yeşim

5-Enver aydın

6-Ufuk Aydın

7-Özcan İlhan

 

Toç-Bir Sen Listeleri yayınlanacak

 

Toç Bir Sen 10 Nolu (Bursa) Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu

Şube Başkanı Lütfi GÜNERİGÖK
Şube Başkan Vekili Harun ÖZTÜRK
Şube Başkan Yardımcısı Sabri AKBALIK
Şube Başkan Yardımcısı Erol ER
Şube Başkan Yardımcısı İsmail HAZAR
Şube Başkan Yardımcısı Cihan KUZİK
Şube Başkan Yardımcısı Necdet TUNCER

 

Toç Bir Sen 52 Nolu (Bursa) Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu

Şube Başkanı İsmail BOZ
Şube Başkan Vekili Necdet ATAY
Şube Başkan Yardımcısı Nur İŞLER
Şube Başkan Yardımcısı Yılmaz OSANMAZ
Şube Başkan Yardımcısı Fatih BAŞ
Şube Başkan Yardımcısı Mahmut KURT
Şube Başkan Yardımcısı Arif SEÇGİN

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen