Haber
2013-08-09 09:15:47
Memur-Sen Bursa İl Temsilciliğinin bayramlaşma törenine Bakanı Faruk Çelik katıldı

Memur-Sen Bursa İl Temsilciliğinin bayramlaşma törenine Bakanı Faruk Çelik katıldı.

Memur-Sen Bursa İl Temsilciliğinin düzenlediği bayramlaşma törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Milllet Vekili Mustafa Öztürk, bazı üst düzey bürokratlar ve Memur Sene bağlı sendika başkanları ile yönetimleri katıldı.

Yaşanan antidemokratik gelişmelere karşı gelişmiş ülkelerin almış olduğu tavırları tarihin yazacağını ifade eden Çelik, "Gezi Olayları'na demokrat kesilenlerin Mısır'daki darbe karşısında Suriye'deki vahşet karşısındaki sessizliğini ibretle 7 milyar insan izliyor. Türkiye olarak biz de bu sahneleri ibret ve dikkatle izliyoruz. İngiltere'de bir bebek dünyaya geldi. Bu bebek ülkemizde de bütün dünyada da nasıl bir bebek diye hem merak konusu, hem de bebeğe olan sevgi selinin nasıl köpürtüldüğünü hep beraber gördük. Mutlaka o bebek de bir insanın çocuğu ve saygıdeğer bunda hiç şüphe yok. Ama yanı başımızda onbinlerce bebek öldürülürken, birinde bir bebeğin doğumunda şenliğin diğer bebeklerin ölümünde istatistiklerin tutulması insanlığı hangi seviyeye düşürdüğünü gösteriyor. Onun için biz her defasında söylüyoruz. Dünya öyle bir noktaya geldi ki insan çok, insanlık kıt hale geldi. İşte bu tablodan dünyayı kurtarma mücadelesi veren bir yönetim anlayışı Türkiye'de var" diye konuştu.

Bakanlık olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Çelik, memurlar ile ilgili toplu sözleşme imzaladıklarını belirterek, "Dünyada ücretler dondurulurken, emekli maaşı aşağıya doğru çekilirken, sosyal güvenceler binbir türlü sıkıntı ile karşı karşıyayken, genç işsizlik yüzde 60'lara çıkmışken, geleceğe bakışlarda ciddi sıkıntılar yaşanırken, devletin kredibilitesinin sorgulandığı ortamda Türkiye çok şükür öğretmenine yüzde 15 zam yapabilecek bir noktaya gelmiş ülkedir. Ne kadar övünsek azdır" dedi.

Bakan Çelik'e ve memur senin bayramlaşma programına katılan tüm konuklara katılımlarından dolayı teşekkür eden Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker ise yaşanan bayramların bütün insanlığın gerçek manada huzura kavuşabilmesi için vesile olmasını dileyerek başladığı konuşmasını memurlar adına hükümetten her istediklerini alamadıklarını ancak Memur Sen olarak toplu sözleşme imzaladıklarını, çünkü alınan hakların yeterli olmadığını ama mevcut şartlarda belli noktada uzlaşmanın memurların alacağı haklar açısından önemli olduğunun altını çizerek Bakan Çelik'e bir tablo hediye etti.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen