Haber
2016-01-17 08:18:01
MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİNDEN AKADEMİSYENLERE TEPKİ

MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ’NDEN AKADEMİSYENLERE TEPKİ

         Güneydoğu’da gerçekleşen operasyonlarla ilgili bin 100 akademisyenin yayımladığı olaylı bildiriye bir tepki de Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker’den geldi.

          Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, sendika binasında yaptığı basın açıklaması ile terör propagandası içerikli bildiriyi imzalayan akademisyenleri kınadı. Açıklamasında bildiriye imza atanların arasında Uludağ Üniversitesi’den üç akademisyenin de bulunduğunu işaret eden Başkan Numan Şeker; “Terör örgütünü ve destekçisi siyasi uzantılara terörü terk etme çağrısında bulunamayan bu zevat, akademik dünyayı terk etme tercihini ciddi ciddi düşünmelidir. Başta Uludağ Üniversitesi’ndeki akademisyenler olmak üzere bin 100 akademisyenin dersine giren öğrencilerden derslerine girmeyerek akademisyenleri boykot etmelerini milletçe bekliyoruz. Eğitim verdikleri üniversitelerin rektörlüklerini, YÖK’ü ve devletin ilgili birimlerini akademisyenler hakkında gereken cezayı vermelidir” diyerek, şöyle devam etti: “Çocukların eğitimsiz kalmasına, hastaların tedaviden yoksunluğuna, insanların huzursuz olmasına neden olan hendekleri kazanlara ve hendek siyaseti yapanlara ‘hendekleri kapatın’ daveti yapamayanları çenelerini kapatmaya davet ediyoruz. Terör örgütüne ‘silah bırakın, silahları teslim edin’ deme cesaretini gösteremeyenlerin, terör baronlarının ve taşeronlarının esaretinde olduklarını itiraf edenleri, üniversitelerdeki gençlerimizin yakasını bırakmaya, kadrolarını ve unvanlarını millet için, birlik için, beraberlik, kardeşlik ve eşit yurttaşlık için ter akıtacak insanlara teslim etmeye çağırıyoruz.”

 

“MİLLET, ‘HENDEK TERÖRÜNÜ DESTEKLE’ BİLDİRİLİ ÇAĞRIYA DA DESTEK VERMEYECEK”

Tek taraflı olarak, içerisinde PKK terör örgütüne yönelik bir tek cümle dahi edemeyenlerin devleti eleştirmesinin asla kabul edilemeyeceğini belirten Şeker, “Bu ülkenin vesayetten kurtulmasına, demokrasiyle buluşmasına, ötekileştirme aparatlarını çöpe atmasına, özgürleşmesine, normalleşmesine ve sivilleşmesine katkı sunan, paydaş olan, birçok alanda öncülük eden Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak, bu ihanet bildirisinin, esaret bildirgesinin altında imzası bulunanlara bir hatırlatma yapıyor ve uyarıyoruz. ‘Ordu Göreve’ pankartlarını geri dönüşümü imkânsız atıklar arasına gönderen millet, ‘hendek terörünü destekle’ çağrılı bildirinizi de aynı yere gönderecektir” diye konuştu. 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen