Haber
2015-11-04 09:17:30
MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİNDEN 1 KASIM DEĞERLENDİRMESİ

MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ’NDEN 1 KASIM DEĞERLENDİRMESİ

       NUMAN ŞEKER: “KAZANAN MİLLİ İRADE OLDU”

       ŞEKER: “MİLLET SANDIKTA UZLAŞIYI SAĞLAMIŞTIR”

        “MEMURUN VE HALKIN UMUDU ÇOĞALDI”

               Sendika binasında yaptığı basın açıklaması ile 1 Kasım Genel Seçimlerini değerlendiren Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, seçimde kazanın milli irade olduğuna dikkat çekti. 1 Kasım'da milletin adeta ince ayar yaptığını ve anlamlı bir mesajı verdiğini belirten Şeker, “Türkiye'de istikrar kazandı, yeniden ‘Büyük Türkiye’ yolu açıldı” dedi.

 

           Ülkenin merakla beklediği ve AK Parti’nin tekrar iktidar seçilmesi ile sonuçlanan 1 Kasım seçimleri ile ilgili ülke genelinde yapılan değerlendirmede Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker’den geldi. Sonuçların ülke, insanlık ve ümmet için hayırlara vesile olmasını dileyerek, 1 Kasım Genel Seçimini değerlendiren Numan Şeker; "Seçim sonuçlarına bakıldığında, Türkiye'de istikrarın kazandığını, büyük Türkiye idealinin gerçekleşme oranının daha da güçlendiğini görüyoruz" diye konuştu.

“MEMURUN VE HALKIN UMUDU ÇOĞALDI”

            1 Kasım seçim sonuçlarıyla birlikte 3. Dönem Toplu sözleşmede elde edilen kazanımların daha da güçlendiğini hatırlatan Şeker, "Ağustos ayında Türkiye, 5 milyon insanı doğrudan ilgilendiren, 20 milyon insanı aileleriyle beraber kapsayan ve 78 milyonu da dolaylı yoldan ilgilendiren bir toplu sözleşme döneminden çıkmıştı. 800 binden fazla üyesi ile ülkemizden yetkili ve etkili olan sendikamız o gün oturduğu masada en büyük isteği, toplu sözleşmenin toplumsal uzlaşıya dönüşmesi olmuştu. 213 kazanımla da toplu sözleşme masası, bu süreçte toplumsal uzlaşı ve istikrarı sağlayan en önemli etkenlerden birisi oldu. Masada sağlanan uzlaşı, sandıkta da yeni bir uzlaşıyı ortaya koydu ve istikrar kazandı” şeklinde konuştu. Sendika olarak seçim sonrası hükümetten atmasını bekledikleri adımlara da işaret eden Şeker, 1 Kasım seçimleri sonrası özellikle sözleşmeliler için kadro umudunun çoğaldığını belirterek, şunları söyledi: “Sözleşmeliler kadroya geçirilmelidir. Kamusal alan yalanı tümüyle kaldırılmalı, özgürlüklerin önü açılmalı. Ek gösterge adaletsizlikleri düzeltilmelidir. Kamu görevlilerine yönelik grev ve siyaset yasakları sona erdirilmelidir. Ülkemiz için ‘Çözüm Süreci’ doğru muhataplarla beklenen sonuca ulaştırılmalıdır. Türkiye'nin yol haritası olacak ‘Yeni Anayasa’ için vakit kaybedilmemelidir."

“ÇIKAR LOBİSİ KAYBETTİ, MİLLİ İRADE KAZANDI”

          Milletin sandıkta güçlü bir Türkiye için, istikrarlı bir Türkiye için mesaj verdiğini vurgulayan Numan Şeker, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: "1 Kasım'da milletin ince ayar yaptığını ve anlamlı bir mesajı verdi. Ortaya çıkan fotoğraf bütün mazlum coğrafyalarda bir anda sevince neden olmuş, İsrail susmuş, Filistin coşmuştur. 1 Kasım Seçim sonuçlarına göre gerginleştiren siyaset terör ittifakı kaybetmiştir. Faiz lobisi, vaiz lobisi, fitne lobisi, baronlar, toplum mühendisleri bu süreçte kaybetmiştir. Kayıt dışı siyaset, vesayetçiler ve küresel emperyalizm kaybetmiştir, bununla beraber dış basın da kaybetmiştir. Türkiye'de istikrar kazanmış, yeniden ‘Büyük Türkiye’ yolu açılmıştır."

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen