Haber
2015-08-30 09:17:21
MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ TOPLU SÖZLEŞMEYİ DEĞERLENDİRDİ

MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ TOPLU SÖZLEŞMEYİ DEĞERLENDİRDİ

 NUMAN ŞEKER: “SÖZLEŞME FİNALİNİ 213 ALTIN MADALYA DEĞERİNDE SONUÇLA TAMAMLADIK”

    ŞEKER: “GENEL BAŞKANLARI MUTLU OLMASA DA SONUÇTAN KESK VE KAMU-SEN ÜYELERİ DE MUTLU”

      Sendika binasında gerçekleştirdiği basın toplantısı ile 3. Dönem Toplu Sözleşme sürecini değerlendiren Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, Memur-Sen ailesi olarak  final oynamayı hiçbir bir zaman yeterli görmediklerini belirterek “Kazanmayı ve kupaları kaldırmayı hedefledik. 3. Dönem Toplu Sözleşme finalini 213 altın madalya değerinde sonuçla tamamladık” dedi.  

       Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, sendikaya bağlı 11 hizmet iş kolunun yönetim kurulu ve üyelerinin katıldığı basın toplantısı ile 3. Dönem Toplu Sözleşme sürecini değerlendirdi. Sözlerine son günlerde artan terör olaylarına dikkat çekerek başlayan Numan Şeker, “Dün Diyarbakır bugün ise Hakkari'den gelen kötü haberler var. Öncelikle Şehitlerimize Allah'tan rahmet acılı ailelerine sabır diliyorum. Kamuoyuna çağrım şudur; Bugün safları sıklaştırma vaktidir. Emperyalizmin tetikçilerine karşı birliğimize sahip çıkma vaktidir. Hain terör saldırılarına karşı vereceğimiz en büyük cevap ortak bir tavır sergilemektir” diye konuştu.

“HERKES  MEMUR-SEN’İN ELDE ETTİĞİ KAZANIMLARI KONUŞUYOR”

      Türkiye’de, ‘Toplumsal Uzlaşıya’ katkı sunacak,  bütün toplum kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir süreci geride bıraktıklarını söyleyen Şeker, “Çok şükür bu Toplu Sözleşmede emeklerimizin karşılığını aldık. Kamu görevlilerini, kamu emeklilerini hatta Kamu-Sen ve KESK’in üyelerini de mutlu ettik. Mutlu olmayan iki isim Kamu-Sen ve KESK Başkanı oldu. Memur-Sen’in kazanımlarını nasıl kirletebiliriz, algıları nasıl yönetebiliriz diye düşündüler, ama başarılı olamadılar. Memur-Sen süreci dik duruşu ve kazanımlarıyla tamamladı” şeklinde konuştu.

“ENFLASYONU EZEN KAZANIMLAR”

       Toplu sözleşmede kamu görevlileri için tarihi bir başarıya imza attıklarını ifade eden Şeker, “3 milyon 200 bin kamu görevlisi, 1 milyon 900 bin kamu görevlisi emeklisi ve aileleri ile birlikte 20 milyon kişiyi doğrudan, ekonomik ve sosyal etkileri bakımından ise 78 milyonu yakından ilgilendiren 3. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde sizlerin de şahitlik ettiği gibi ilk gün üç kazanımla başladı ve son gün de mali, sosyal ve özlük hakları kapsayan sosyal teşvik paketi ile sonuçlandı. Bu süreçte tembel konfederasyonların karalamaya çalışmasını yadırgamadık, çünkü tembel, vaktini meyveli ağacı taşlayarak geçirir. Enflasyonu ezen kazanımlarımıza çamur atan sözde rakip konfederasyonların ekonomiyi de bilmediği bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Büyük Memur-Sen ailesi olarak,  final oynamayı hiçbir bir zaman yeterli görmedik, kazanmayı ve kupaları kaldırmayı hedefledik. 3. Dönem Toplu Sözleşme finalini 213 altın madalya değerinde sonuçla tamamladık” dedi.

“TOPLAMDA YÜZDE 19,2 ZAM”

      Sağlanan anlaşmayla kamu çalışanlarının 2016 yılı birinci altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 5, 2017 yılı birinci altı ay için yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 4 zam alacağını belirten Şeker, “Bu zamların bir diğer anlamıysa, kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine iki yıllık süre sonunda yüzde 19,2 zam yapılmasıdır. Bu rakamlarda göstermektedir ki, kamu görevlileri 3. Dönem Toplu Sözleşmeleriyle enflasyonu canavarını güreş jargonuyla tuş, boks diliyle nakavt etmiştir” diyerek, sözlerine şöyle devam etti: “Ayrıca hem 2016 hem de 2017 yıllarını kapsayan enflasyon farkı konarak memur maaşları ekonomik risklere karşı sigortalanmıştır. Sermayeye, ‘ekonomik teşvik paketleri’ verildi, bu toplu sözleşme de kamu görevlilerine yönelik ‘sosyal teşvik paketi’ olmalı demiştik. Genel toplu sözleşme de alınan 43, hizmet kolu toplu sözleşmelerinde kazanılan 170 olmak üzere toplam 213 kazanım üretilmiştir.”

“KAMU GÖREVLİ EMEKLİSİNE 3 BİN 760 TL İLAVE ARTIŞ”

      Toplu sözleşmede anayasanın ruhuna ve hedeflerine uygun olarak, kamu görevlisi emeklilerine yönelik özel bir kazanım üretildiğinin altını çizen Numan Şeker, “Üretilen kazanımla, emekli kamu görevlileri maaşlarına, yüzde 6+5 oransal zammın yanında ilave 100 TL seyyanen zam yapılmıştır. Böylece emekli ikramiyelerine de otuz yıllık çalışma süresi esas alındığında 3 bin 760 TL ilave artış sağladık. Kıt imkanlarıyla işsiz evlatlarını finansa eden, verdikleri harçlıklarla torunlarını sevindiren emekliler; için elde edilen özel zam, toplumsal dayanışma ve yardımlaşma duygularının güçlendirilmesine katkı yapması noktasında da oldukça önemlidir” diye konuştu.

“CUMA NAMAZI İZNİ VERİLMESİ İÇİN ÇALIŞMAYI BAŞLATTIK”

       Cuma izniyle toplu sözleşmenin kapsamının genişletildiğini vurgulayan Şeker,  “İbadet özgürlüğü açısından büyük bir değer taşımaktadır. 4/C’lilere ve üniversiteli işçilere kadro yolunun açılması da iş güvenceli personel istihdamının alanını genişletici bir kazınım olmuştur” dedi.

“2005 YILINDAN SONRA GÖREVE BAŞLAYANA İLAVE BİR DERECE”

        2005 yılından sonra göreve başlayan kamu görevlilerinin yaşadığı ilave bir derece verilmemesi mağduriyetine  3. Dönem Toplu Sözleşmesiyle son verdiklerini de hatırlatan  Şeker, “15 Ocak 2016 tarihinde görevde bulunan  kamu görevlilerinden daha önce kendilerine ilave bir derece verilmemiş olanların bulundukları derece ve kademeleri, bir derece yükseltilecek. Bu uygulamayla, kamu görevlilerinin maaşlarında, kadro ve unvanları, görev yaptıkları birimlere dayalı olarak derece artışı kaynaklı oluşacak mali artışlar hariç olmak üzere maaşlarında 290 TL’ye varan artış oluşacaktır” şeklinde konuştu.

“KAMU ÇALIŞANLARININ ALTIN YILI”

           Kendilerine nöbet görevi verilen ve bu görevi de fiilen yerine getiren müdür yardımcıları ile öğretmenlere 1 Ocak 2016 yılından geçerli olmak üzere ayda brüt 98 TL, 2017 de ise 158 ek ders ücreti verilecek. Merkezi sınavlarda görevlendiren öğretmenlerin sınav ücretleri 58 TL'den 132 TL'ye çıkarılacak. Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında çalışan personelin döner sermaye tavan katsayıları artırılacak ve sağlık çalışanlarına 200 TL’ye kadar ek ödeme yapılacak. Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında, Üniversite Hastaneleri’nde ve Adli Tıp Kurumu’nda görev yapanların ayda 5 güne, yılda 10 güne kadar olan yıllık izinlerinde döner sermayeden kesinti yapılmayacak. Bu sayede Hekimlerde 150-500 TL, hekim dışı personelde 50-150 TL civarında oluşan zarar ortadan kaldırılacak. Diğer hizmet kollarında elde edilen sayamadığımız pek çok kazanımla bu yıl adeta kamu görevlilerinin altın yılı oldu” diyerek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Bu toplu sözleşmede elde edilen kazanımlar, Memur-Sen’in örgütlü gücünün, ortak akla dayanan çalışmalarının, kararlılığının ve ısrarcılığının eseridir. Bu mücadele sürecimizde bizleri yalnız bırakmayan teşkilatımıza ve bütün üyelerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen