Haber
2015-12-04 08:17:45
MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ, ENGELLİLERİ UNUTMADI

 

DESTEK VARSA ENGEL YOKTUR

MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ, ENGELLİLERİ UNUTMADI

 

                     3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle basın açıklaması yapan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, engellilere en büyük katkının onlara destek olmaktan geçtiğini ifade ederek, “Destek varsa engel yoktur” dedi.

 

                   Sendikaya bağlı 11 hizmet kolunun başkanlarının ve üyelerinin katılımıyla sendika binasında basın açıklaması düzenleyen Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engellilere destek oldu. Engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları sorunları çözmenin ve çözmek için çalışmanın insan olmanın bir gereği olduğunu belirten Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, “Engelli veya engelli yakını olmak kimsenin tercihi değil. Hepimiz bir engelli adayı ya da engelli yakını adayı durumundayız. Engellilere acımak yerine, engellerini kaldırmak için çalışmamız gerekmektedir. Engellilere sağlayabileceğimiz en büyük katkı, onlara destek olup engellerini kaldırmak olacaktır. Çünkü destek varsa engel yoktur” diye konuştu.

 

“TOPLU SÖZLEŞME MASALARINDA ENGELLİ ÇALIŞANLARA PEK ÇOK KAZANIM SAĞLADIK”

                     Engellilere destek olma yolunda Memur-Sen’in geçmiş dönemdeki hükümetle bir araya geldiği toplu görüşme ve toplu sözleşme masalarında kamudaki engelli çalışanların sorunlarını da gündeme getirdiklerini hatırlatan Numan Şeker, bugüne kadar pek çok önemli kazanım elde ettiklerini belirterek, “Sendikamız bu alanda pek çok önemli kazanımlar elde etti. Özellikle bakmakla yükümlü olduğu birinci derece engelli yakını olan kamu çalışanımız günlük bir saatlik bakım izni, nöbet yazılmaması ve servis kolaylığı elde ettiği kazanımlardan bazılarıdır. Ayrıca, olumsuz hava şartlarında engelli kamu çalışanlarının ulaşımda zorluk yaşayacağı günlerde mülki amirlere, engellilere yönelik idari izin verme yetkisi de yine Memur-Sen'in kazanımlarından biridir” şeklinde konuştu.

 

“YENİ BİR SİVİL ANAYASA, ENGELLİLER İÇİN DE ŞART”

                Hukuk belgelerinde yazılanların tek başına yeterli olmadığını hatırlatan Şeker, “Son olarak 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandum sonucunda Anayasamızın 10. Maddesine engellilere yönelik pozitif ayrımcılık konusunda yeni düzenleme de yapılmıştır. Bütün bunlar ülkemizde yaşayan engellilerimiz açısından sevindirici gelişmelerdir. Ancak hukuk belgelerinde yazılanlar tek başına yetmemektedir. Bunları hayata geçirmedikçe, erişilebilir kılmadıkça, kullanılır hale getirmedikçe bir anlamı kalmamaktadır” diyerek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Özellikle zihinsel engelli çocuklarımızın eğitimiyle ilgili müfredatta değişikliğe gidilmesi gerekmektedir. Engellilerin kendi seçimlerini yapma özgürlükleri ve bağımsızlıklarını da kapsayacak şekilde, kişilerin insanlık onuru ve bireysel özerkliklerine saygı gösterilmelidir. Ayrımcılık yapılmadan engellilerin topluma tam ve etkin katılmasının, farklılıklara saygı gösterilmesi ve engellilerin insan çeşitliliğinin ve insanlığın bir parçası olarak kabul edilmesinin yanı sıra erişilebilirliğin, fırsat eşitliğinin, kadın-erkek eşitliğinin sağlanmalıdır. Engelli çocukların gelişim kapasitesine ve kendi kimliklerini koruyabilme haklarına saygı duyulmalıdır. Tüm bu hususlar dikkate alındığında ise sendika olarak, ülkemizin yeni bir sivil anayasaya engelli vatandaşlarımız adına da şart olduğu görüyoruz. Bu noktada sadece kamudaki engelli çalışanlarımızın haklarını gözetmeden insanlık namına tüm engelli vatandaşlarımız için mücadelemizi sürdüreceğiz.”

 

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen