Haber
2016-09-19 09:19:57
MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ BAYRAMLAŞTI

-       MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ BAYRAMLAŞTI

 

BURSA- Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, geleneksel bayramlaşma törenini sendika binasında yoğun katılımla düzenledi. Kurban Bayramının cenabı haktan hayırlara vesile getirmesini dileyen Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, bütün ümmetin bayramını tebrik etti.  

 

Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, sendika binasında gerçekleştirdiği geleneksel bayramlaşma töreni ile sendikaya bağlı 11 İş kolunun başkanları, yönetim kurulları ve üyeler bayramlaştı. Yoğun katılımın sağlandığı bayramlaşma programında; AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Bennur Karaburun yanı sıra AK Parti Bursa İl Yönetim Kurulu Üyesi Alpaslan Yıldız hazır bulundu. 

 

NUMAN ŞEKER: “TERÖR BAYRAM DİNLEMİYOR”

Millet olarak bayramların bayram gibi yaşanamadığına dikkat çeken Numan Şeker, “Hem ümmet coğrafyasında hem de ülkemizde birçok kanlı terör olayları bayramda da maalesef cereyan ediyor” dedi. Terörün bayram dinlemediğini ifade ederek terörü lanetleyen Şeker, “Herkesin de bildiği gibi terör örgütleri, bayramın birinci günü, bomba yüklü araçla Van merkezinde saldırı gerçekleştirdi. İkisi ağır olmak üzere 50 vatandaşımız saldırıda yaralandı. Bu alçak saldırıda tek tesellimiz can kaybının olmamasıydı. Sendika olarak bu hain saldırıda yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz” diye konuştu.    

 

ŞEKER: “MİLLETİMİZ DEĞERLERİNE SAYGI DUYANI OMUZLARINDA TAŞIMIŞTIR”

Türkiye’nin kırılma anlarında Memur-Sen’in her zaman kendine yakışanı yaptığını belirten Numan Şeker, “Milletin değerlerini ortak payda alarak hareket etti ve omurgalı bir duruş gösterdi. AK Parti’nin 2002 yılında 2016 yılına kadar böyle başarılı gitmesinin en önemli noktalarından birisi de yine milletin değerleri yanında yer alışıdır. Cumhurbaşkanımızda milletimiz tarafından bu kadar sevilmesinin en önemli nedenlerinden birisi de yine milletimizin değerleri ile barışık olmasıdır. Onun için bu necip millet; kendisi yanında olan, değerlerine saygı duyan insanları her zaman omuzlarında taşımıştır” diyerek, şöyle devam etti: “2002 yılına kadar tüm darbelerin oldu ve gerçekleşti ama 2002 yılından sonra yine darbe girişimleri olmuş fakat gerçekleşememiştir. Bu millet darbeye karşı duruşunu, siyasiler de dik duruşunu göstermiştir. Eğer bunu göstermesiydi siyasilerimiz şapkasını alıp gidecek ve darbeler geçmişteki gibi gerçeklemiş olacaktı. İnşallah bundan sonra da olmayacak.  En son 15 Temmuz’da ülkemizde yapılmak istenen darbe girişiminde Türkiye’de AK Parti teşkilatlarından önce 15 Temmuz gecesi saat 23.20’de Genel Başkanımız bir milyon üyesine mesaj çekerek, ‘Bütün teşkilatlar, illerde en büyük alan neresiyse çoluk çocukla oraya insin” dedi. Ertesi gün de Memur-Sen teşkilatı olarak Ankara’da Kızılay Meydanı’nda en büyük gösteriyi yaptık. Çok dik duruş gösteren ve her zaman ilkeli duran bir sivil toplum örgütüyüz. Hamd olsun bunun için her kamu çalışanın ikisinden birisi Memur-Sen üyesidir.”

 

ŞEKER: “YANLIŞ HESAP BAĞDAT’TAN DÖNER”

Konuşmasında kamuda darbe sonrası yaşanan açığa alımlarla ilgili husus ilgili bilgi veren Şeker, “Türkiye’de 15 Temmuz’dan FETÖ Terör Örgütü ile ilintili olarak bütün kamuda 70-80 bine yakın açığa alımlar oldu. Biz her zaman bu konuyla ilgili şunu söyledik, ‘Ciddi bir terör örgütü ile karşı karşıyayız. PKK terör örgütüne bağlı öğretmenlerin açığa alınmış olması geç kalınmış bir harekettir’ daha önce bunun önlemi alınmış olması gerekiyordu. Ama geçte olsa temizlik yapılıyor. Terörün hepsi A’sının, B’sinin hiçbirinin birbirinden farkı yok. Bunların hepsini üst akıl dışarıdan yönlendiriyor. Ümmet coğrafyasını karıştırmak adına taşeronluk yapıyorlar. Dolayısıyla bu açığa almalarla ilgili bir takım kriterler var. Fakat bazı arkadaşlarımız, ‘Ben bu kriterlerin hiçbirine uymuyorum. Bu kriterlerin hiçbirisi ben de yok. Ben niye açığa alındım’ gibi serzenişte bulunuyor. Haklı arkadaşlarımızda olabilir. Bu olayların sonuna kadar gidilmesi lazım ve bununla mücadelesi edilmesi gerekiyor. Valiliklerde bu noktada kriz masaları oluşturuldu” diyerek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız bununla ilgili açıklamalar yaptı. İnşallah mağdur olduğunu düşünen kardeşlerimiz buralara müracaat edecek. Yine kanun hükmünde kararname çıkarılacak. Haklı ise yanlış hesap Bağdat’tan döner. Arkadaşlarımızın haklılıkları ortaya çıktığında tekrardan görevleri kendilerine iade edilecek.”

 

HAKAN ÇAVUŞOĞLU: “MEMUR-SEN BU ÜLKENİN GELENEKLERİNDEN BİRİDİR”

Bir milyon üyesi ile Memur-Sen’in bu ülkenin önemli geleneklerinden biri olduğunu hatırlatan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, “Geçtiğimiz süreçte de defalarca ortaya koymuştur. Memur-Sen’in yıllar öncesinden itibaren milletin değerlerine ve bu ülkenin geleceğine ilişkin atılacak adımlarda; milletin tarafından yer almak suretiyle vermiş olduğu mücadele ve göstermiş olduğu iradeden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Darbe sürecinde de 15 Temmuz gecesi ve nöbetlerde bunu bir kez daha gösterdiğini gördük” diye konuştu. Darbe girişimi sonrası OHAL süreci ile birlikte kamuda açığa alımlarda haksızlık yapıldığına ilişkin pek çok şikayetlerin kendilerine de geldiğini söyleyen Hakan Çavuşoğlu, “Bunu yadırgamıyorum. Çünkü Türkiye en büyük kanlı darbeyi bir daha yaşamamak için gerekeni yaptığına inanıyorum. Görevde açığa alımlar, asla subjektif kriterlerden dolayı açığa alınma olmuyor. Objektif kriterlerden ötürü açığa alınıyor. Bu kriterleri de herkes biliyor. Bu kriterler dışında da kimse açığa alınmıyor. Bunun dışında olanlara Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın açıkladığı son kanun hükmünde kararname ile gelsin ispatlasın diyoruz. Mağdur olanın mağduriyetinin gidermenin yanındayız. Hiçbir şekilde FETÖ ile ilişkisi yok. Buna dahil olmamış. Ama niye açığa alındığı ile ilgili istihbarattan gelen bilgiye bakıyoruz ki FETÖ imamları ile 109 kere görüşme yapmış. Şimdiye kadar geriye alınmalar bir elin parmaklarını geçmiyor. Mağduriyet varsa o kişi adına gereken yapılacaktır ve mağduriyeti giderilecektir. Bundan emin olun. İşte bu son kanun hükmünde kararname de bunun için kurulmuştur. Tekrardan değerlendirmeye tabi tutulacak görevleri iade edilecektir. Ama emin olun o mağdurum diye size gelenlerin birçoğu da gidip müracaatını yapmayacaktır” şeklinde konuştu.  

Tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutlayan AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun ise, Memur-Sen Üyelerine 15 Temmuz gecesi Meclis’te yaşadığı dakikaları anlatarak, “Çok ciddi bir süreçten geçiyoruz. En ağırını atlattık ama bundan sonraki süreci de daha bir güzel şekilde atlatabilmek için elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.  

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen