Haber
2016-07-06 09:19:31
MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ BAYRAMLAŞTI

          Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker: " Memur-Sen Bursa il temsilciliği olarak, üyelerimizle yeni sendika binamızda bir araya gelerek bayramlaştık.
         

         Başta AK Parti Bursa milletvekili Sayın Muhammet Müfit Aydın olmak üzere, AK Parti il başkan yardımcısı Halil İbrahim Özgeriş İl Yönetim kurulu üyesi Mehmet Zahit Yanar, sendikalarımızın şube başkanlarına ve katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum."

 

   “İHANETE PRİM VERİLMEMELİ”

 

          Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, geleneksel bayramlaşma törenini yeni sendika binasında gerçekleştirdi. Milleti birbirine yakınlaştıran, sevgi ve dostluk bağlarını güçlendiren bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, bayramın milletimize, İslam alemine ve bütün insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesini diledi. Muhalif kesimlerce sosyal medyada devlete yönelik yapılan hakaretleri şiddetli bir şekilde eleştiren Numan Şeker, “İhanete asla prim verilmemeli” dedi.

                 Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, yeni sendika binasında düzenlediği bayramlaşma töreni ile üyeleri ile bayramlaştı. Yoğun katılımın sağlandığı bayramlaşma törenine AK Parti Bursa Milletvekili M. Müfit Aydın’ın yanı sıra 11 iş hizmet kolunun başkanları ve üyeler katıldı. Türkiye’de ve İslam coğrafyalarında gelen acı haberlere dikkat çeken Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, “Bu yıl buruk bir şekilde bayram yapıyoruz. Bir yandan terör saldırıları ile ocaklara ateş düşerken, diğer yandan mazlum ümmet coğrafyalarında bombalı saldırılarda yüzlerce masum kardeşlerimizin televizyonda ölüm haberlerini aldık. Bizim müminler olarak ne kadar bayram yapabileceğimizi açıkçası düşünmemiz gerekiyor. Ancak bütün mazlum coğrafyalarda akan gözyaşı ve kanın durmasına vesile olacak ve adımlar atacak yegâne ülke de bizim ülkemizdir. Allah devletimize basiret ve feraset nasip etsin” dedi.

 

ŞEKER’DEN MUHALİFLERE SERT ELEŞTİRİ

 

         Toplumun muhalif kesimlerinin devlete yönelik yaptığı haksız ve yersiz eleştirileri şiddetle kınayan Numan Şeker, Giresun’da düşen helikopterde şehit olan askerlere Allah’tan rahmet dileyerek, şöyle devam etti: “Maalesef ülkemizin asrın projesi Osmangazi Köprüsü’nden geçen muhalifler, sosyal medyada sırf eleştirmek için ağır itham ve küfürlerle devlete hakaret ediyor. Aynı şekilde helikopterle moral olmak için Giresun’daki askerlerinin yanına ailesi ile giden ve şehit olan generallerimiz için ‘bayram günü askeri helikopterle pikniği mi gidiyordu bu generaller’ diyerek haksızca dil uzatanlar var. Evet, eskiden pikniğe giden ordu komutanları vardı. Ancak o ordu komutanlarına dil uzatamayanlar, bugün ailesi ile askerine moral olmak için yanına giderken şehit olan generallerimize alçakça dil uzatıyorlar.” İhanete asla prim verilmemesi gerektiğini işaret eden Şeker, “Hainlere ve ihanet provalarına müsaade edilmemeli. Özellikle bazı sendikalar öncülüğünde liseli gençleri örgütleyerek, ülkemizde ihanet provaları yapılmaya çalışılıyor. Buna asla müsaade edilmemelidir. Onun için sendika olarak biz; ülkenin birlik, beraberliği ve bütünlüğü için bu ülkenin değerleri yanında mücadele eden bir sivil toplum örgütüyüz” diye konuştu.

 

“OLUMSUZ HAVAYA RAĞMEN TÜRKİYE EKONOMİDEKİ BAŞARISINI SÜRDÜRÜYOR”


                Milletin yaşananları çok iyi bir şekilde idrak ettiğini belirten Numan Şeker, “Tüm yaşananlara rağmen ülkemiz ekonomide 4,8’lik büyümesi ile dünyanın önde gelen ülkelerinden birisi oldu. Bu millet, feraseti ve basireti ile bu ülkeye kimlerin hizmet ettiğini çok iyi biliyor. Ona göre de desteğini her zaman veriyor ve vermeye de devam ediyor. Biz bu noktada özellikle siyasilerimizden acilen yeni bir anayasanın yapılmasını istiyoruz. Bunun içinde en ciddi çalışmayı biz yaptık. Memur-Sen olarak raporumuzu hazırladık ve başbakanlığa sunduk. Bunun yanında başkanlık sisteminin de acilen gelmesi için gereken çalışmanın yapılmasını buradan da ifade ediyorum” şeklinde konuştu.

 

“956 BİN ÜYESİ İLE TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM KURULUŞUYUZ”


            Memur-Sen olarak Türkiye’de kamu çalışanlarının haklarını; kırmadan, dökmeden, yıkmadan savunan sendika olduklarını ifade eden Şeker, “Bunun sonuçlarını da layıkıyla alıyoruz. İçişleri Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile ülkemizde 956 bin üyesi ile en büyük sivil toplum örgütünün Memur-Sen olduğunu belirtti. Sendikamız bu üye sayısı ile ayrıca, bütün kamu sendikalarının toplam üyesinin iki katına yakın üyeye sahip olma başarısını da göstermiş oldu. Bu başarının en büyük faktörü bu ülkenin değerleri yanında birleştirici olmamızdır. Dolayısıyla kamu çalışanlarının haklarını da kırmadan, dökmeden, yıkmadan, kaldırımlarla savaşmadan, vitrinleri yıkmadan hak elde ediyoruz. Hamd olsun, bunu başardığımız içinde kamu çalışanları, 956 bin üye ile Cumhuriyet tarihinde destan yazacak şekilde bizleri yetkiye taşıdı. Bu yetkinin omuzlarımıza verdiği sorumluluğun idrak ve bilinci içinde biz de çalışmalarımıza devam ediyoruz” diyerek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Bazı sendikalar ise kayırarak adeta ırkçılık yapar gibi yardım ederken; bizler, sendika olarak elimizden gelen tüm gayret ile nerede bir mazlum varsa yanında yer almaya, yarasını sarmaya ve yardım etmeye özen gösteriyoruz.”

                  MUHAMMET MÜFİT AYDIN: “MEMURLARIN ŞU ANKİ ŞARTLARI ESKİYE GÖRE İYİ”


                 Ramazan Bayramı’nın  herkese sağlık,  mutluluk, huzurun yanı  sıra insanlığa  istikrar  ve  güven getirmesini dileyen AK Parti Bursa Milletvekili M. Müfit Aydın, geçmiş dönemlerde çeşitli makamlarda yaptığı kamu çalışmalarına sağladığı  katkıları hatırlatarak, “Ben de  sizlerin  içinden  birisi  olarak  memuriyetin  ne olduğunu çok iyi biliyorum. 40  sene  önceki  memuriyeti bilen çok  yoktur.  Ben o zamanı  da bilen  birisiyim. Geçmişte bir memurun buzdolabı alabilecek gücü yoktu. Bugün memur  olarak istenilen seviye  gelmese de eskiye göre çok iyi durumdadır” dedi. En büyük sorunun huzur ve güven olduğuna dikkat çeken Müfit Aydın, “Bu huzur ve güvenin tecellisinde de en büyük rehber memurlardır. Memurlar ülke geleceği için çok önemlidir” diye konuştu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen