Haber
2015-09-26 09:17:25
MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ BAYRAMLAŞTI

        MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ BAYRAMLAŞTI

 

          Her bayram sendika binasında düzenlediği bayramlaşma töreniyle üyeleri ile bayramlaşan Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, bu bayramda geleneği bozmadı. Hem millet hem de ümmet olarak bayramların bayram gibi idrak edilemediğini hatırlatan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker; dünya genelinde Müslümanlara yapılan zulmün, Türkiye’de de terör örgütü PKK’nın kanlı eylemlerine bu bayramda devam ettiğine dikkat çekti.

 

       

           Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği’nin 11 İş koluna bağlı başkanları, yönetimi ve üyeler, sendika binasında düzenlenen geleneksel bayramlaşma töreninde bayramlaştı. Yoğun katılımın sağlandığı bayramlaşma programına; AK Parti Bursa Milletvekili adayları Cemalettin Kani Torun ve Zekeriya Birkan da hazır bulundu. 

            Bayramın eskisi gibi idrak edilemediğinin altını çizen Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, bayramda şehit olan askerlerimize ve Mina’da hac farizasını yerine getirirken şehit düşen hacı adaylarına Allah’tan rahmet dileyerek, “Bayramın birinci günü de yine Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesinde de şehitlerimiz oldu. Terör örgütü PKK, bayramda dahi insan öldürmekten, kan dökmekten vazgeçmedi. Bunun daha acısı bu hain örgüt, şehitlerimizi almaya giden ambulans şoförünü de rehin alarak şehit etti. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey görülmemiş. Kurban Bayramını ve diğer bayramları bayram olarak idrak edemiyoruz. Şu an da Mescid-i Aksa işgal altındayken ve orada yüzünü açmadığı gerekçesiyle genç kardeşimizin şehit haberi gelirken bizim burada bayram yapmamamız bir anlam ifade etmiyor” dedi.

 

 

ŞEKER: “MİLLETİN DEĞERLERİNİN YANINDA OLAN SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜYÜZ”

 

Memur-Sen camiası olarak Bursa’nın ve Türkiye’nin en büyük kamu çalışanlarının haklarını savunan sivil toplum örgütü olduklarını hatırlatan Numan Şeker, “Biz ‘teröre hayır, kardeşliğe evet’ mitingleri yaparak 850 bin üyemizle Ankara’ya akın ederken diğer sivil toplum örgütleri, genel merkezlerinde vatan evlatlarını şehit eden hainleri tedavi ediyor. Genel merkezlerini militanların tedavi edilmesi için hastaneye dönüştürdü. Halbuki sendikaların genel merkezleri, kamu çalışanlarının haklarının nasıl elde edileceğinin tartışıldığı, projelerinin üretildiği mekanlar olması gerekirken; sivil toplum örgütleri buraları tedavi merkezlerine dönüştürüyor.   Diğer taraftan sağımızdaki sendikalar Kamu-Sen ise şehit kanları üzerinden rant elde etmek için bütün varını, gücünü alanlara yönlendirdi. O şehitlerin arifesinde Türkiye’yi yine savaş haline dönüştürdü. Nerede bir Kürt kardeşimizin mağazası ya da sokakta bir Kürt vatandaşımız varsa onlara karşı fütursuzca bir saldırılara geçtiler. Biz bunların hiçbirisini tasvip etmiyoruz. Onun için sendikacılık yaparken milletin değerleri yanında mücadele ederekten sendikacılık yapmaya çalışıyoruz. Siyasilerimiz de bunu anlamasını istiyoruz. Hala Memur-Sen ile KESK’i aynı kefeye koyan siyasilerimizin olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

 

 

TORUN: “ONLAR YİNE TARİHTE OLDUĞU GİBİ HÜSRANA UĞRAYACAKLARDIR”

 

Türkiye’nin şu an da 13. Yüzyıl’daki benzer durumda olduğunu belirten AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Dr. Cemalettin Kani Torun, “Türkiye o zaman ki gibi hem doğudan hem batıdan saldırılara maruz kalmaktadır. Şu an İslam dünyasının hemen hemen her tarafını teslim aldılar. Teslim alınmayan tek yer Türkiye’dir. Batı basınını takip edersiniz her gün Türkiye’ye ve yönetimine yönelik suçlamalar yapıldığını çok rahatlıkla görebilirsiniz. Allah’ın izniyle ülkemiz 100 yıl öncesinden daha güçlüdür. Onlar yine tarihte olduğu gibi hüsrana uğrayacaklardır. Bu vesile ile şehitlerimize ve Mina’da şehit düşen hacı adaylarımıza Allah’tan rahmet dileyerek, tüm İslam âleminin bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

 

BİRKAN: “MEMUR-SEN’İN DİK DURUŞU TAKDİRE ŞAYANDIR”

 

Kurban Bayramı’nın Türkiye ve İslam âlemi için hayırlı olmasını dileyen AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Zekeriya Birkan ise, kamuda memurların pek çok önemli kazanım elde etmesinde Memur-Sen’in ciddi gayretlerinin olduğunu işaret ederek şunları söyledi: “Kamuda bugün başörtülü kardeşlerimiz çalışabiliyor, öğrencilerimiz okullarında başörtüsü ile okuyabiliyorsa bunda AK Parti kadar Memur-Sen’in de çok büyük desteklediği çalışmalar var. Bu anlamda Numan Şeker’i şahsım adına tebrik ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönemlerde ülkemizin sivilleşmesi ve demokratikleşmesi adına yeni sivil anayasanın çalışmasını da hep birlik oluştururuz.”

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen