Haber
2019-04-29 09:23:20
MEMUR-SEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜNÜ ŞANLIURFADA KUTLUYOR

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde yapılacak ortak kutlama öncesi Şanlıurfa’da temaslarda bulundu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün kutlanacağı Şanlıurfa'ya gelerek ziyaretlerde bulundu. İki Genel Başkan önce caddelerde vatandaş ve esnaflara karanfil dağıtarak 1 Mayıs'a davet broşürlerini takdim ettiler, ardından STK’larla bir araya gelerek sivil toplum örgütlerini emek dayanışmasına çağırdılar.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın 1 Mayıs öncesi Star Açık Görüş için bir yazı kaleme aldı. "1 Mayıs Gerçek Emek Gündeminin Tartışıldığı Gün Olsun" başlıklı yazıda Yalçın 1 Mayıs'ta suni gundemlerin değil emeğin konuşulması gerektiğini ifade etti.

Yazısında dünyadaki adaletsizliğe de dikkat çeken Yalçın, kıt kaynaklar teorisinin bir aldatmaca olduğunu söyledi.

"Eğer adil bir dünya kurulursa, kaynaklar hepimize yeter" denilen yazıda Yalçın, "Bizce 1 Mayısların ana gündemi bu olmalı. Gerçek sendikal gündem her geçen gün dünyamızı kaosa sürükleyen emperyalizmin temelindeki teorileri sorgulamak ve son 40 yıldır denklem dışına itilen emek ve paylaşım sorunlarını merkeze almaktır" ifadelerini kullandı.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen